Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Remiel

    őstag

    válasz icemad #33263 üzenetére

    Hollandiában minden orvosi beavatkozásért fizetni kell, még akkor is, ha van biztosításod. Nem olyan jó a rendszer, mint otthon

    Hát ja, vegyünk egy fiktív példát.

    Emberünknek fáj a bal bokája hónapokig, bejelentkezett az ortopédiára, laza 4 hónap elteltével be is jutott, mert ennyi volt mikorra időpontot kapott. Röntgen, majd az orvos: nem látok semmi különöset, a kora miatt kicsit kopottak az izületek viszlát. Mindezt ingyen, csak ki kellett várni.

    Most jegyezném meg, emberünk születési rendellenességgel él, ortopéd cipőt hord, de teljesen járóképes, csak hát a lába nem szabvány.

    Telik múlik az idő, a bal láb még fáj és mivel nem terheli a jobb is elkezd fájni. Ennek már fele sem tréfa, irány egy magán ortopéd orvos, 15 perc/20,000 Ft. Itt megtudhatja, hogy a kicsit kopott izületek azt jelenti, hogy már nem nagyon vannak, de az orvos becsületes és közli ő ehhez nagyon kevés, itthon van 2 azaz kettő ortopéd sebész, aki ehhez hozzá tud szólni.

    Egyiknél 8 hónap a várakozás, a másik most jött haza külföldről, még nincs teli 3 hét.

    Hajrá, egy vizsgálat 27.000 de mivel az orvos lelkiismeretes és úgy néz ki fel is keltette az érdeklődését a probléma (mert mint kiderült, igen összetett) így másfél óráig vizsgálja emberünket, majd közli ideiglenesen szteroid injekció, de sajnos a legvége vagy tolókocsi vagy amputáció. Az injekciót felírja, hogy a beteg vegye meg, de már TB alapon adja be a kórházban, mivel csak műtőben lehet röntgen alatt. Ez bevallottan csak tűzoltás, vagy csökkenti a fájdalmat vagy nem, két hónap múlva majd kontroll... 27.000 és hogy utána mi lesz az még a fenesetudja.

    Szóval emberünk aki 55 éves, mindig fizette a járulékait, van biztosítása, ezt kapta ezért: nem látok semmi különöset... a pénzéért pedig normális ellátást (vagy legalábbis részben, de az első legalább őszinte volt) és egy olyan kilátást a jövőre, ami konkrétan milliókba kerül ha rászánja magát, mert a csodás TB biztosítása egy kb kalózkapitányok által preferált falábbal egyenértékű eszközt fedez.

    De ettől az esettől függetlenül nekem még nem volt olyan orvosi ellátásom ami ne került volna pénzbe, kivéve ha náthával a körzetihez mentem, vagy mondjuk kellett egy vérvizsgálat...

    Ez egyébként honnan terjedt el, hogy külföldön jó az egészségügy?

    Én eddig 2 helyen jártam kórházban, Ausztria és Görögország, igaz csak 1-1 napig voltam benn, de pl Bécsben minden helyben volt, ahogy toltak a folyosón, volt CT, MRI, meg a franc tudja mi még itthon meg egy ultrahang 2-3 hónap akkor is ha akkora vese vagy epeköved van, hogy lábra is alig tudsz állni a fájdalomtól, hogy a nőgyógyászati dolgokról vagy fogorvosról ne is beszéljek, ott aztán kötelező szinte a maszek rendelés

    [ Szerkesztve ]

    "Never stop dreaming" - Freddy Krueger

Új hozzászólás Aktív témák