- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Nálam itt tárolja
C:\Users\usernév\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\Local Folders
Attól függ, hogy az outlookod ismeri -e a file formátumot ha a 2007 est használod nagyobb az esélyed hogy sikerül(#21291) Polllen
Nálam eddig max 15 perc volt az sp1 telepítése
A letültés az lassú lehet.
De lévén a háttérben csinálja nem mindegy.
Akkor bosszantó, ha más hozza a gépét, hogy csináld meg, ez igaz...
Pl milyen más progik vannak ilyen célra, hogy tisztábban lássunk ?(#21294) Balinov
Ms letöltőközpontjából le lehet szedni, az azonosító birtokában.
Én xp telepítőbe csináltam annak idején ezt.
addig nem is volt gondom, amíg, ugyanarra a vasra tettem fel, nem nlite oltam, hanem parancsorral a beépített dolgokat xp én.De amikor uj lett a vas a mostani gép, nagy volt a pofára esés, mert korántsem volt teljesem ok a dolog
Lehet, de tudnod kell az azonosítószámokat.
KB és a szám, ez alapján az ms oldalán is kereshető, tölthető.(#21298) remejan
Elfog menni a vason a cpu tekintetében, de ramból igen hasznos lenne + 1 gb
A home premium, pl, de mivel businisst kapsz az is jó, ugyanaz mint az ultimate, de nincs benne a mediacenter asszem(#21300) Badb0y
Tegyél be egy képet.
A vista alapban tesz be egyet, mikor felpakolod.
Vagy mire vonatkozik a kérdés.
De színt is meg lehet adni neki asszem, és akkor olyan szín lesz, de így nem eszi annyira a panelt a tft benGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Polllen
nagyúr
válasz Core2duo6600 #21303 üzenetére
pl.: Windows Unattended CD Creator
sp1-t nekem kicsit tovább szötymörögte+azért még 1-2 frissítést fel fog tenni előtte és utánna is egy teljesen szűz vista installra...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
TRitON
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemes telepíteni: a 32 vagy a 64 bites Vistát? A gép amire menne: AMD Athlon64 X2 6000+, Gigabyte GA-MA790X-DS4, 4GB DDR2 800MHz, Ati Radeon HD3870 (512MB) és egy 500 gigás vincsi. A konfigot azért írtam le, mert gondolom a Win sebessége attól is nagy mértékben függ. A Windows-ok egyébként természetesen eredetiek, az egyetem MSDNAA licenszével rendelkeznek.
Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...
-
Szellem.
nagyúr
válasz Morden24 #21307 üzenetére
Nem akarom ismételni a PH Nagyurat, és a Senior kollégát, de ez tapasztalat, hogy 4 giga rammal használd a géped! Hasonló konfigom van mint neked. Nekem egy X4-es Phenomom van, és egy picit gyengébb a videókraim, de jobban dzsamel az x64 4 gigával, mint a 32 bites. Én most álltam át, és jobban élvezem. Persze, nem lett fényévekkel gyorsabb, de picivel igen, és válaszképesebb a rendszer.
Komolyan mondom, élvezet használni.
A Postomat russzul céloztam, de TRitON-nak szólt.Morden24: Neked meg köszönöm a segítséget! Élvezem az x64-et. Kicsit szenvedős volt összerakni, de megérte! Az örök világosság fényeskedjen neked!
[ Szerkesztve ]
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
szeretnék segítséget kérni. Feltelepítettem a Vista sp1 x64-et el is indult elsőre, megpróbáltam feltelpíteni a forceware-t és a dupla klikk után "logging off" .. restart.
jött a BOOT rész, ami megáll nagyon gyorsan meghozzá egy ilyen képpel: " Booting win vista -
ACPI
Vista Loader 2.1.2 "
ennyi van kiirva és még 5perc után se moccan sehová.
vkivel fordult már elő ilyesmi probléma, esetleg vmi megoldás lehet rá?
köszi előre is a segítségeket[ Szerkesztve ]
-
Badb0y
addikt
válasz Core2duo6600 #21303 üzenetére
Fölös a kép. Van egy win asztalom fekete háttérrel. Bármit teszek be, nem változtatja meg. Ultimate vistáról van szó, letöltött magyarosítással. Win updateről letöltött magyarosítással.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
dapriest
csendes tag
Sziasztok
Szükségem lenne egy kis segítségre.Adott egy laptop vista home premiummal és persze nem megy be domainbe,megoldás egy vista business lesz.Azt szeretném kérdezni hogy megmenthető-e a mostani telepítés ha ráengedem a businesst.(jogtiszta minden,a home is és a leendő business is).Illetve ha csak simán kicserélem a termékkulcsot a business-ére akkor egy frissítés és business lesz a home premiumból?Bocsi ha hülyeséget kérdezek :-)
-
Szellem.
nagyúr
válasz dapriest #21317 üzenetére
Nem tudod megmenteni a mostani telepítést. A termékkulcsot alapból nem is fogadja el. Mármint a Hom premiumhoz, nem lesz jo a Business, és nem frissíti fel magát. Bedobod a dvd-t, és telepíted. Annyit tesz, hogy a korábbi telepítést nem törli, hanem bedobja egy Windows Old nevű könyvtárba. Azt, hogy onna mi lesz használható, nem tudom. Nem próbáltam még. Az adataid, dokumentumaid, meg maradnak.
-
Szellem.
nagyúr
válasz dapriest #21319 üzenetére
Gyaluld le az egészet, jobban jársz!
Ha feldobtad a gépre, és minden telepítéssel készen vagy, akkor a víruskeresőt, és egyébb biztonsági szoftvereket hagyd utoljára. Aktiváld be a Vistat, és ha készen vagy, akkor egy másik partícióra, ahol van elég szabad hely, csinálj egy komplett PC backup-ot.
Olyan mint a Ghost. Legközelebb ha gáz van, nem kell újrarakni a gépet, hanem ebből visszaállít mindent. Kb. 8-10 perc.
Csak Business, Enterprise, és az Ultimate tudja!Hasznos megoldás.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Badb0y #21314 üzenetére
És ki van lőve a Dreamscene? Vagy egyáltalán fent van a gépen? Mert annál olvastam ilyen gondokat.
Azt nem tuom, hogy warez Vistánál van-e ilyen jelenség...Melleseleg szoftver esetén nincsen olyan, hogy magyarosítás. Magyarítás van, vagy honosítás, esetleg nyelvi lokalizáció, ha nagyon túl akarod spilázni. Magyarosítani egy Vistát esetleg úgy lehet, ha betyárokat meg gulyáslevest raksz be háttérképnek.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
kormi0312
senior tag
válasz Morden24 #21310 üzenetére
feltettem még párszor, de mindig ua történt. már arra is rájöttem hogy nem a forceware okozza, mert volt olyan hogy alapállapotban fogta magát és kijelentkezett és utana jött ez az ACPI meg a Vista 2.1.2
alaplapomnál van egy olyan BIOS menüpont ahol lehet ilyet állítani ACPI XSDT Table és az van hozzá írva hogy csak 64bit-es OS-el lehet használni, ezt engedélyeztem és utana sem volt hajlandó elindulni, viszont visszarakta az említett lehetőséget a bios-ban disabled-re......
telepítő alól megformáztam azt a partíciót amire pakolni akarom, de akkor sem megy.
úú, mégmielőtt kidobná ezt az ACPI meg Vista loader 212 van egy táblázat de azt gyorsan átugorja, olyan rendszerindítási lehetőségekkel, hogy -Vista, -winme/2000/XP,-commandline , próbáltam trükközni a pause és a space gombokkal - így láttam meg ezeket de érdemben nem tudtam velük mit kezdeni...
van esetleg ötleted? -
Morden24
nagyúr
válasz kormi0312 #21325 üzenetére
Menj fel WinUpdate-re, vagy az alaplapod honlapjára, és keress olyan frissítést, ami az ACPI-vel kapcsolatos (Advanced Configuration and Power Interface - ez egyébként a gép energiagazdálkodásával kapcsolatos, gondolom valami baja van a videokártyáddal ilyenkor). Nekem a saját lapomhoz a WinUpdate egészen tuti, hogy szedett le ACPI-vel kapcsolatos frissítést.
-
leviske
veterán
Valaki megtudná mondani, hogy az IE7/8-nak mi az alapértelmezett betűtípusa és betűmérete?
Előre is kösz!
-
bolic
őstag
Már nem aktuális, Thrawn már válaszolt...
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Core2duo6600
veterán
válasz kormi0312 #21327 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy vista telepít, satuta formázott hdd
mivel nem indul gondolom úgysincs rajta semmi sem
Majd élezd fel a hálózati kapcsolatot
és winupdate
és az összes létező frissitést szedesd le vele.
A Vga driver kiételével.
Sp1 et is és ami utána kijött azt is.Ha ezzel megvagy, mehet fel az alapli driver.
vga és egy egyéb dolgok
Az alaplapi hdd vezrélőt, lehet érdemes legelösször telepíteni.Ha így sem megy akkor passzolom, ezesetben lehet hogy a vista dvd vel van a gond, vagy a bios van brutálisan félrekonfigurálva
Azt hadd kérdezzem meg, hogy korábban más os el ment ez a vga ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Bekapcsolva hagytam a gépem magára majdnem 4órát
hazaérve a "KERNEL DATA INPAGE ERROR" üzenet fogadott.
64bit-es. 3 hónapja van fent, a vidkari driveren kívül semmit nem cseréltem vagy telepítettem, azt is több hete.
Hol lehet a baj. Jah a frissítések napra készek -
bolic
őstag
Nos teszteltem a Total Commander 32bit törlési sebességet a Vista 64bit SP1-en, az kész rémálom de nem vészes!
Total Commander 32bit: kb. 5 perc 55mp (vagyis 355mp)
SpeedCommander 64bit: újratesztelve kb. 12mp!Szóval kb. 29.6-szoros a különbség!!! Hát igen nos kérem szépen, a SpeedCommander törlési explorert használ, tehát trükkös.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Mankó
veterán
Hi!
Ide is beírom hátha Op.rendszer hiba.
Lenne nekem egy furcsa problémám. Giga P35 DS3 + 8200 + 4*1Gb Kingmax 1066 -> 7*500 1.3V-on, ramok 1:1-ben Extreme beállításon.
Tesztek alatt semmi gond, Prime + Orthos elfutkároz együtt másfélórákat, IntelBurnTest is amit néztem 10 percig semmi baj. De mint tegnap is csinálta, hogy nem csinálok semmit a gépen, hozzá se nyúlok, csak a winamp, meg a letöltés megy, meg persze a háttérben a tűzfal, vírusirtó, egyszer csak lefagy a gép és újraindul. Előtte tesztelgettem a gépet, akkor semmi hibát nem csinált, utána meg csak hagytam a gépet zenélni és tölteni, s csakúgy lefagy.
Gyanakodtam már a winampra is, hogy 4-5 órai huzamosabb működés után ezt csinálja, de ez egy kicsit azért furcsa. Zenék a hdd-ről mentek.OS: 32 bites Vista HomePremium + SP1
Valakinek ötlete mi lehet a gond? -
Morden24
nagyúr
Próbáld meg újra előidézni a hibát (okozhatta mondjuk egy hirtelen áramkimaradás, akármi), és ha előfordul, akkor vagy vedd vissza a tuningot alapra, és nézd meg, hogy úgy mi a helyzet (azért sosem garancia másfél óra Orthos a stabil tuningra), illetve megnézheted azt is, hogy más lejátszóprogival mi a szitu.
De erős a gyanú, hogy a tuningbeállításokkal lesz valami...
-
haralambusz
tag
Sziasztok!
Vista telepítése után először a drivereket tegyem fel és utána az SP1-et, vagy fordítva?
-
gV
őstag
válasz haralambusz #21342 üzenetére
elösször az SP1-et
-
Morden24
nagyúr
válasz haralambusz #21342 üzenetére
Személyes verzióm:
Telepítés után legfrissebb chipset + VGA driver, utána WinUpdate-re fel, minden le + SP1, és utána a maradék.
-
haralambusz
tag
gV, Morden24: Köszönöm a gyors választ!
Amúgy gondolom az integrált SP1 lenne a legjobb... csak hát nekem nem olyan telepítőm van!
Amúgy valami ötletetek nincs hogy honnan lehetne leszedni telepítőlemezt?
Windows Vista Home Premium kéne... lehetőleg magyar. Mert ezt kaptam notihoz, csak régi a telepítő lemez.
Ismerősöknek meg Vista Business van... -
Morden24
nagyúr
válasz haralambusz #21345 üzenetére
Nem tart túl sokáig a WinUpdate-elés, felesleges kajtatni integrált után, főleg, hogy ha nem hivatalos, ki tudja hogyan és mivel lett összefércelve.
WinUpdate bekapcs, úgyis háttérben fut, aztán egyszer csak kér egy restartot. Aztán ugyanez Sp1-el. Nem egy nagy kaland.
-
petersonal
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy van telepitve egy xpm és mellé szeretnék feltenni egy Vistát is, telepitő lemezzel nincs semmi gond, régen használtam rajta linuxot (ubuntu) azt mondták nekem a nagy okosok hogy az lehet a probléma hogy a linux és a vista nem szereti egymást. Le is formáztam azt a partíciót, amin az ubuntu volt, de még igy sem megy fel. Igaz csak quick formatot nyomtam rá de attól még mennie kéne nem A másik probléma forrás meg talán az lehet hogy ubuntu melett volt egy swap particio azt le se formáztam, de gondolom az nem lehet a probléma.
-
Davey7
senior tag
Kellene egy gyors segítség!
Van vistára olyan progi amivel a lemezeket tudom kezelni? (xp-n partition magic 8-at használtam)...Mert gond van a géppel és az alsődleges partíciómra kellene egy kis helyet csatolni...A vista beépített lemezkezelője nem indul el,mert "az MMC nem tudja megnyitni a következő fájlt...."
Remélem tud valaki segíteni...sürgős lenne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- TCL LCD és LED TV-k
- Dolce Gusto
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest