-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz logaritmus #20748 üzenetére
Hali!
Igen, ha a játék minimális futtatásához kell 2G, akkor érezhető a különbség, de ha 2G-vel is normálisan ment, akkor nem igazán számít.
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Hali!
ha nvidia kártyád van akkor, jobb egér az asztalon, nvidia konzol panel, display menü, rotate display menupont.
Itt nézz körül, és állítsd vissza no rotationra.Ha ati kártyád van, akkor meg kersed meg, ezt a menupontot, mint az nvidia-nál.
Fire
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
_ak_
addikt
Most ugye itt van nálam ez a hp g6000-es, de számomra vmi hihetetlenül lassan bootol, 1.7ghz amd athlon x2, 1gb ram amiből 128at kap az integrált vga. Az aero-t sikerült annyira lebutítani, h jó legyen már, de a boottal nem tudok mit csinálni. Na most 2 kérdés merült fel. A vga ramját akár 32 megára is le lehetne vinni így több maradna a vistának, de nem tudom, h azt mennyire viselné az aero felület, plusz ez ugye nforce-os lap, és régebben tudtommal gyorsabban kezelték a vinyót driver nélkül, mint azzal. Valakinek vmi tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Let's begin, de gozaimasu!
-
Szellem.
nagyúr
Az élményindexe mennyi a gépnek?
Az 1 giga kevés neki. A procid, ha jól olvasom egy kétmagos AMD?
Van olyan pendriveod, ami tudja a ready boost technológiát? Az inditási programokat megnézed, hogy mi indul? Az eszközkezelőben minden driver működik rendesen?
Az igazság az, hogy a problémát okozhatja több dolog. Első körben a memória hiányára gondolok. -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! 64 bites vista home premiumot használok és most volt egy kékhalálom de ujraindult a gépem és nem tudtam megnézni. Mintha ugy hallottam volna hogy ezeket a hibaüziket eltárolja valahova a windows? Ez tényleg igy van? Mert jó lenne tudni mitől volt.
-
Morden24
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #20758 üzenetére
B-L-A-C-K: Szépen nézd végig, hogy mi ír/olvas, mint az állat, de ahogyan látom, az Indexer megyegetett. Az majd fogja magát, és abbahagyja. Többet én nem látok erről.
kerinagy: A későbbiekre egy ajánlat; Computer -> Properties -> Advanced system settings -> Advanced fül -> Satrtup and recovery részben settings gomb -> vedd ki a pipát az automatically restart elöl, így nem indítja újra a gépet, és el fogod tudni olvasni a kékhalál okát. Mellesleg itt megtalálod, hogy hova is tolja a dump file-t.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Szellem.
nagyúr
válasz Morden24 #20761 üzenetére
Ha BSOD-je van, ezzel csak az újraindulást akadályozza meg. A BSOD nem fog adni neki komolyabb információt a problémáról. Azt a dump fájlból tudja meg. Azt meg debugerrel kell kicsomagolni és megnézni.
De ha Kaspersky terméket használ, akkor megvan a hiba oka.[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz Szellem. #20757 üzenetére
Mivel a printscreen-t nem találom ezért fentről lefelé egy hp g6000 élményindex: 4.6; 4.5; 3.2; 2.4; 4.5
Rendszer frissen rakott egy napos. driverből és programból csak a szükségesek vannak fent, illetve nem tudom, h mi a helyzet az nforce IDE vezérlő driverével (fent van, csak, h jó-e az nekem). A procinak 2 magosnak kell lennie, ready boostos pendrive nincs, de nem is lenne kényelmes a használata, haver hurcolássza folyamatosan a notit, card slot nincs benne.
Én is amondó vagyok,h vagy ram van nforce driver, na de h ennyire lassú legyen 2gb ramhoz képest az nem tűnik reálisnak. Mind1 kipróbálom 32mb vga rammal az aerot, hátha, bár erősen kétlem, h 96mbnyi + ramot megérezne a vista.
Let's begin, de gozaimasu!
-
Szellem.
nagyúr
válasz Morden24 #20763 üzenetére
Azért ez nem így van.
Nem ad bővebb információt. Ezeket leírja, de pontosan nem tudja megmondani mi az. Nekem a Kaspersky kl1.sys driverével volt gondom. Nem derült ki sehonnan, csak a dmp fájlból. Azt tudtam, a BSOD-ből, hogy driver probléma. Az ilyen kiderül, de ez nem sokat mond. Azóta dolgoznak a fejlesztők a problémán. Összeakadt a driver a Firefox 3-al. De ezt konkrétan a dmp fájlból tudtam meg. -
Szellem.
nagyúr
Milyen nForce chipset van benne? Hányas? Az nVidia legfirsebb drivere van fent? Az nem okoz problémát. Nekem is az nVidia drivere van fent és semmi gond vele.
Most 2 giga, vagy 1 giga ram van benne? Fent 1 gigát írtál. Jelentősen kell neki a 2 giga ram. A minimális igénynek ír 1 gigát.
Ha az Aero be van kapcsolva, az is elvisz egy csomó memóriát. Azt állítasd le. Klasszikus, vagy Vista egyszerű megjelenésre.
Egyébként én a ram hiányára gondolok. 1 gigával gyorsabb lenne. Később valamennyit fog gyorsulni a readydrive miatt. -
-
Szellem.
nagyúr
Egyszerűsített aero nincs benne. vagy aero van, amit lehet butítani, de sokat nem számít. vagy van a vista egyszerű, illetve a klasszikus nézet.
Asztal jobb egérgom/testreszabás/ablak szine megjelenése az ablakban alu további szinbeállításokért, nyissa meg... a következő ablakban meg a Vista egyszerű nézet és ok.Még azt nézd meg, hogy a hp drivere mikori a chipsethez. Ha az nvidia oldalán frissebb van, szedd le inkább azt és rakd fel.
Egyébként, ha ez nem segít, akkor 100% hogy a memória kevés neki. Plusz egy gigával menne rendesen. Majd még egy dolgot javaslok, csak előbb ezeket csináld meg. -
zotyo2244
csendes tag
sziasztók nekem lene 1 olyan problémám bootmgr hiba telepitésnél hogylehet telepiteni mert semmire nem reagál
-
zotyo2244
csendes tag
sziasztók nekem lene 1 olyan problémám bootmgr hiba telepitésnél hogylehet telepiteni mert semmire nem reagál
-
zotyo2244
csendes tag
ja és se 32 se 64 bit es vistát nem lehet telepiteni
-
Morden24
nagyúr
válasz Szellem. #20765 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy kiírja, melyik boltba vigye vissza a hibás alkatrészt, hanem azt, hogy sokszor segítséget nyújthat.
Ha pl. rájövök, hogy driverprobléma, és eddig nem volt, tegnap óta van, tegnap meg telepítettem a legújabb nVidia lófaszt, akkor nagyjából 80 körüli IQ-val lazán kitalálhatom, hogy mi baja van.
De ezen szerintem elég felesleges vitatkozni.Sectumsempra - For Enemies
-
zotyo2244
csendes tag
a[
-
Szellem.
nagyúr
válasz Morden24 #20774 üzenetére
Én nem vitatkozom, és ne értsük félre egymást. Abban meg biztos vagyok, hogy 80-nál nagyobb az IQ-d. Én meg arra akartam kilyukadni, hogy lehet neked mond valamit ez egy ilyen esetben, amit felvázoltál, de másnak nem. Egyébként én szeretem kideríteni a probléma pontos okát.
De, tényleg nem vitatkozom.[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz Szellem. #20770 üzenetére
Az egyszerűsített témát thx, nforcból nem találtam újabbat az nvidia oldalán. A rendszer amúgy használható, nem akadozik és nem kell sokat várni semmire, de mire teljesen betölt...
Tényleg laptop számára melyik az ideálisabb ha lehajtjuk a kijelzőt, az alvó mód vagy a hibernálás?Let's begin, de gozaimasu!
-
Szellem.
nagyúr
Szívesen!
Akkor szerintem az 1 giga a hiányzó láncszem.
Az alvó mód szerintem jobb én a hibernálás kikapcsoltam.
Parancssorra-ra jobb egérgom/rendszergazda mód/ a parancssorba beírod a következőt:
powercfg -h off enter. ezzel kikapcsolod a hibernálást.
Az energiagazdálkodási lehetőségekben a vezérlőpultban pedig játszadozhatsz még az ideális beállítások érdekében.
Még megpróbálhatod azt, hogy az enrgiagazdálkodási sémák közül a teljesítménycentrikus választod ki. Így többet zabál, és kevesebb ideig elég a dzsedáj, de válaszképesebb lesz a rendszer. Hátha még ez segít.Nézd meg. Ha ez sem jobb belinkelek egy programot neked.
-
zotyo2244
csendes tag
tudvalaki segiteni akor
-
zotyo2244
csendes tag
az a probléma hogy le let formázva a gép semmi nincs most rajta szeretném felrakni a vistát de se a 32 bitest se a 64 bitest nem tudom felrakni mindig azt írja ki hogy bootmgr hiányzik ...laptopról van szó
-
Morden24
nagyúr
válasz zotyo2244 #20787 üzenetére
A laposhoz való recovery dvd-vel variálsz?
(#20781) Plag: Tény, de nyilván abból indultak ki, hogy aki ért hozzá, az tud benne kukázni, aki meg nem, az hívja fel a rendszergazdáját, szervízesét, szolgáltatóját Valahol igazuk is van, ha úgy nézzük (más kérdés, hogy lehetne egy "give detailed information" opció is).
[ Szerkesztve ]
-
zotyo2244
csendes tag
ugy let ki írva a dvd lemezre és 3 szór tudtam telepiteni de most mindig írja hogy c-a del inditsam ujra bootmgr hibánál de semi hatás nem nagyon értek hozzá
-
zotyo2244
csendes tag
bejön hogy nyomjak meg 1 gombot a bootoláshoz.. de közbe bejön az hogy hiányzo bootmgr
-
zotyo2244
csendes tag
edig jut el
-
Szellem.
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
válasz zotyo2244 #20791 üzenetére
Rakd be másik gépbe azt a lemezt, és nézd meg, tud-e bootolni.
A laposhoz nem kaptál gyári telepítőt?
Mellesleg légyszi használd a "válasz" gombot.(#20794) Plag: Így jogos, bár továbbra is azt mondom, hogy az átlagjúzer nem profitál belőle, aki meg már nem az, az elvan a memory dump-al is. De amúgy tényleg igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz Morden24 #20795 üzenetére
Az átlag userről ne is beszéljünk.
Az max egy resettel elintézi a problémát, vagy keresi a rendszergazdát.
Vagy csak néz mint hal a szatyorban.
Jó dolog ez a Probléma jelentés a Vistában, mert orovosol sok gondot, vagy orvosolhat.
Bár az említett dologgal simán ki lehetett volna bővíteni. Például a linuxban egyértelműen kiírja a képernyőre, hogy mi okozott szignált. Itt is meg lehetett volna csinálni a BSOD-nél.
No mindegy. Ezen úgy sem tudunk változtatni.
Egyébként szerintem a srácnak elszált a dvd-je.[ Szerkesztve ]
-
zotyo2244
csendes tag
válasz Morden24 #20795 üzenetére
lehet a probléma a karc.van egy 64 bites vistám azzal adig eljutok hogy fájlok másolása de 0%-ot ir kb 2 percig aztán leáll hogy valoszinü nincsenek meg az adatok 1 hete tudtam telepiteni.Kapta 4 napja egy 32 bitest azzal egyböl ment és a driver lemezemröl is betöltötte rendszerböl a drivereket.most a 32 bites vistám be se bootol.XP-vel is probáltam ami fujitsu géphez valo és azt irja ki hogy nem talál merevlemezt.ir ojlyan hibát ha hagyom a 64 bitest amikor azt kéri hogy nyomjak meg egy bill betöltéshez hogy BOOTMGR remélem eböl tudsz segiteni.köszii
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest