Hirdetés

Aktív témák

  • cascada

    senior tag

    Sziasztok!

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem találkozott-e valaki működö megoldással arra a problémára, hogy bizonyos ATI videokártyákra miért nem lehet Windows 7-et telepíteni?

    A pontos probléma leirása: P4-es gép, 2GhZ-es proci, ATI RADEON 1650 Pro videokártya amire Windows 7-et szeretnék telepiteni (Pro-t). A winyóról letörlöm a partíciót, ujra létrehozom, formázom, majd feltelepitem és amikor ujraindul a telepités majdnem legvégén, akkor a monitor elsötétül és mindenféle vékony szines csik jelenik meg rajta, majd kék halált dob. (atikmdag.sys) Ilyen kékhalált kapok én is: [link].
    Csökkentett mód sem indul el, arra hivatkozva, hogy a telepités nem fejeződött még be.

    Kipróbáltam nVidia videokarival, szépen feltelepült a Win7, viszont amint probáltam feltenni a legujabb ATI drivert catalyst-osat, ujraindult a gép és megint kékhalált kapok ugyan úgy.
    Viszont ilyenkor a csökkentett mód már müködik és ki tudom cserélni az atikmdag.sys-t az ATI driver kicsomagolt állapotban lévő mappájában lévőre, aminek eltérő a mérete, ilyenkor müködik normálisan a Windows, azt leszámitva, hogy a video adaptert nem ismeri fel jól. Az ablakok mozgatásakor is teljesen beszaggat a kép.

    Rengeteg fórumon felvetődik ez a probléma és számomra elég hihetetlen, hogy SENKI nem tud rá semmilyen megoldást, pedig rengeteg videokártyát érint a probléma.

    Ti tudok esetleg bármi hasznosat? :F

    Köszi

Aktív témák