- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
Milan24
aktív tag
Hogyan lehet mozgó háttér Windows 7-en??? .DREAM a kiterjesztés. Mi kell hozzá vagy ez alap?:$
-
creed30
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy a frissítésekor keletkezett tartalék fájlokat hol találom a hetesben?
Xp esetében az áthúzott S-el kezdődő fájlok voltak. -
Tosee
őstag
válasz winters123 #41595 üzenetére
Véletlenül nem integrált videokártya van a gépedben?
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
robagp
tag
válasz virkir #41594 üzenetére
Hello!
Igen az easybsd -vel gyúrtam.
Amúgy meg van a megfejtés, ahogy sejtettem abban a 2 sorban rejlett a kulcs, bár sűrűbben le se írhatták volna:
A win7 install dvd.t berakom, elindítom, és nem a telepítést választom, hanem a javítást, majd el klikkelek ott a parancssorig, és ott hajtom végre a win partició aktiválást, akkor jöhet az 5ös pont!Nagyon köszönöm a segítséget!!!
-
winters123
tag
válasz Obolony #41599 üzenetére
A biosban lesz a gond:
Legalábbis ott kiiírta, hogy:
Total RAM: 4096 MB
Appropriated: 640 MB
És akkor a végeredmény 3456 MB ami gondolom 3,37 GB körül van amit az WIN7 is kiírt.Ez így most normális, illetve lehet valamit változtatni rajta?
virkir: Memory remap funkciót nem találtam, de nem tudom, hogy kellene-e egyáltalán, hogy legyen. Hol kéne keresnem a BIOS-on belül?
Egy ASUS P5L-MX alaplapom van.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz winters123 #41605 üzenetére
akkor az integrált vidkari lehetőségét gondolom kizárhatjuk
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
virkir
veterán
válasz creed30 #41602 üzenetére
Te nem olvasol vagy beragadt a vágólapra ez hsz.
A (#41481)-ben már megválaszolták egyszer."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Tosee
őstag
válasz Milan24 #41610 üzenetére
Így már más, hogy linkelted az oldalt is (nem ismertem, de egész jó)!
Szerintem DeskScapes programot kell hozzá telepíteni a használathoz (ahhoz lehetnek a fájlok is)! Viszont ahogy elnézem a progi ingyenes, és vista ultimate verzióhoz van, szóval lehet nem fut majd 7-esen, de meg kell próbálni![ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz winters123 #41605 üzenetére
Az alaplapi VGA nincs véletlenül engedélyezve és az vesz le memóriát?
Appropriated: 640 MB Annyit jelen, hogy foglalt."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
pzstm
titán
válasz winters123 #41615 üzenetére
szerintem elég ha egyszer Biosban letiltod....szinte tuti biztos, hogy az a ludas a dologban
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Tosee
őstag
válasz winters123 #41615 üzenetére
Az alaplaphoz kapott kézikönyvben le van írva!
BIOS-ba kell belépni...
Advanced, Chipset, Booting graphic adapter priority: PCI Express-re kell állítani!
Ha így sem változna a helyzet akkor készíthetnél képet a beállításokról!(#41617) pzstm: Lehet, hogy mégis csak az integrált vga lesz a ludas...
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz winters123 #41621 üzenetére
BIOS Advanced menü Internal Graphics Mode Selected legyen disable
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
winters123
tag
Nos úgy tűnik nem :\
Kicsit utánanéztem és a P5L-MX csak 4 GB ramot enged max, de ebbe úgy látszik beleértenek mindent, így az eszközöktől függően mindenkinek 3.xx GB ramja van :\
Memory remapping meg nincs.Na akkor ennyit a 64 bites rendszerről nekem még egy jó ideig. Ezért biztos, hogy nem veszek alaplapot.
Asus meg bekaphatja a látszólag 4 GB engedélyezett ramjával.
Mindenesetre hálás vagyok a segítségetekért! Köszönöm, hogy időt szántatok rám!
-
Obolony
senior tag
válasz winters123 #41626 üzenetére
igen, sajnos pont erre jutottam en is tanulmanyozva az alaplapodat. pont azt akartam kerdezni mar az elozo hozzaszolasomban, hogy nem asus-e veletlen a lapod mert ott talalkozni legtobbszor ezekkel a hibakkal. ettol meg hasznalhatod a 64 bites rendszert, soot szerintem hasznald is, ha mar fent van.
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Na szóval feltelepítettem az XP módot kíváncsiságból, de mégse szeretném használni, hogy tudom eltávolítani?
Üdv: RR═════════════════════════════════════════
-
dannyl
addikt
Win7 aktiválás után a rendszerválasztó menü (bootmenü) helyett újraindul a gép. Szóval mikor a menünek kéne jönni restart... és ezt csinálja amíg nem kapcsolom kia gépet... Ötlet? (A "vedd meg" és hasonló kommenteket nem kérném, köszönöm)
-
Tosee
őstag
válasz RootRulez #41631 üzenetére
Ez érdekes, mert a Microsoft oldalán is így írják le! Vagyis a programok és szolgáltatások között kellene lennie, majd azt uninstallálni! + a többit ami a leírásban szerepel...
(#41633) RootRulez: Nincs mit! Mégis csak benne van a programok és szolgáltatások között?
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz RootRulez #41631 üzenetére
először a virtual pc-t töröld, majd az XP-t tartalmazó vhd fájlt (XP mode ugyebár nem más mint egy újverziós Virtual PC, amihez adtak egy előre kreált XP-t tartalmazó vhd fájlt )
-
RootRulez
félisten
Telepítés ideje szerint listáztam és OTT nem volt, ahol kellett volna lennie Nem is kerestem tovább
═════════════════════════════════════════
-
need
addikt
Üdv...
na ilyet még nem láttam..
bekapcsoltam a gépet és dvd-t akartam irni csak hogy nincs dvd pedig kettő is van belölle
az eszközkezelőbe nagy büdös felkiáltó jel van
mi az isten tiltotta le a dvd iróimat...??és hogy tudnám vissza csinálni...??
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
creed30
aktív tag
válasz virkir #41608 üzenetére
Ha alaposabban olvasnád a fórumot láttad volna hogy már megírtam nem a megadott mappában találhatóak az általam keresett fájlok.Mivel nincs megválaszolva a kérdésem,abban a reményben teszem fel a kérdést újra,hátha erre téved egy informatikus tudású ember aki tud konkrét,használható választ adni a kérdésemre.Az eddigi segítőszándékkal beírt válaszokat minden fórumozónak köszönöm!
-
AtHoS
nagyúr
Van lehetőség a feladatütemezőnél beállítani egy program indítására, hogy az csak az értesítési ikonoknál jelenjen meg?
Logitech G sorozat - key profiler programjáról lenne szó. Sajnos a programban nincs lehetőség ilyen indítás beállítására. Registry-ben /SHOWHIDE kapcsolót használ ehhez az automatikus indításnál, de ha a feladatütemezőben ezt beteszem argumentumnak, akkor nem indul el. Ha nincs ott a kapcsoló, akkor elindul, viszont egyből ott is marad az asztalon és kézzel kell kiikszelni, hogy az óra mellé kerüljön.
Természetesen rendszergazdai jogok miatt kell körülményesen indítani, hogy ne kelljen minden indításnál kattintgatni, de eddig nem sikerült ezt elkerülni.
read-only mode on the forum
-
winters123
tag
-
negyedes
addikt
válasz winters123 #41641 üzenetére
Milyen előnye van, hogy 64 bitet használok?
Tudsz hasznalni 3,4 Gb-nal tobb ramot es kb ennyi.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
kecz
aktív tag
Arra keresnék megoldást, hogy kb 1 hónapja belassult az RC, amit akkor raktam fel, amikor kijött. Mikor még frissen volt installálva, akkor szépen gyorsan futott, semmi gond nem volt vele. Mostanság viszont rengeteget tölt a merevlemez. (úgy emlékszek az indexelést még az elején kikapcsoltam). Lövésem sincs, hogy mi lehet a problema.
-
Morden24
nagyúr
válasz winters123 #41641 üzenetére
4Gb+ memóriahasználat, 64-es appok futtatása, egy app kaphat 2Gb-nél többet is. Röviden ennyi.
(#41643) kecz: Nézd meg a resource monitorban, hogy mi eszi a vinyót, vagy mittudoménmit.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Redmeat
csendes tag
Hello, lenne 1 komoly problemam a windows 7 el.
RPd vel es VNC vel dolgozom es a clipboard nem akar mukodni, jelentosen megnehezitve a munkamat. Kollegaim mondtak valami patchet, amivel ki lehet allitolag kuszobolni a problemat, hat a google-fum nem volt elegge jo hozza es legyozott az internet.
Kerestem a technet forumokon is, 0 eredmeny. Allitolag jogosultsagi problema is lehet, mivel (meg) nem vagyok localadmin a gepen. Megoldasokat szivesen varok
Segitseget elore koszonom.
>.>
-
Obolony
senior tag
válasz negyedes #41642 üzenetére
Hát ennél egy kicsit több, de Modern24 Kolléga már leírta.
winters123:
64 biten nem eszik több memóriát a win7? Mert, ha nem, és egyéb téren se okoz hátrányt, akkor nem szarakodok az újrarakás, hagyom és kész.
Semmi hátrányod nem származik belőle, kicsit több helyet foglal a lemezen.
[ Szerkesztve ]
"Nincs veszélyesebb, mint amikor a tudatlansághoz még szorgalom is párosul!" *** Samsung I8910 Omnia HD Üzbegisztán Especial Version XXIL5 XEUIL3 Generic United Kingdom ***
-
Tosee
őstag
-
PuMbA
titán
válasz Obolony #41646 üzenetére
"Semmi hátrányod nem származik belőle, kicsit több helyet foglal a lemezen."
Meg több memóriát eszik. 64bites Win7-nek 2GB RAM a minimum,nem 1GB.
pzstm: én csak a hivatalos gépigénytből szedtem. Biztos,hogy elmegy 1GB-on is,de a 32bites változat gyorsabban.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
64bites Win7-nek 2GB RAM
Ezt szerintem gondold át még egyszer.....
1GB ramos gépen is használtam már x64-est[ Szerkesztve ]
-
Obolony
senior tag
alatamasztanad hogy miert lenne gyorsabb a 32 bites? nagyon erdekelne....
nade hogy valami fontosrol is beszeljunk, most jott ki WU-n a Realtek - Network - Realtek RTL8168/8111 Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0) frissites.
nekem nem mukodik 64 biten, a Realtek oldalarol letoltott legfrisebb driver viszont tokeletesen. igy ajanlom, hogy ne tegyetek fel, ha igen, akkor elotte legyen mar letoltve a realtekes driver...
PuMbA: ujra kerem: alatamasztanad? konkret tenyekkel, meresekkel, valami adattal. a szerintem az itt elegge keves. ezt kar hit kerdesse tenni. en elegge sokat foglalkoztam a temaval, es nem talaltam ilyen adatot soha sehol, de szivesen tanulok mindig uj dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest