Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Redneck #99326 üzenetére

    Akkor települ UEFI/GPT mód szerint a Windows 10, ha egyrészt az UEFI BIOS-ban a boot opcióknál a beállítások ezt lehetővé teszik. Másrészt ha a telepítő is annak megfelelően van kiírva a pendrive-ra, valamint a botolásnál a megfelelő boot eszköz van kiválasztva. De ha a Rufus GPT-UEFI beállítását használod, akkor az eleve UEFI only lesz és nem lehet CSM módban bootolni.

    Ha esetedben a W7 BIOS/MBR telepítés, akkor azt csak bekapcsolt CSM mód mellett tudod bootolni. Ha a W10-et UEFI szerint akarod és nem akarod minden egyes bootoláskor váltogatni a beállításokat, akkor mindenképpen olyan (Legacy+UEFI) boot beállítás kell, ami mindkét módban lehetővé teszi a bootolást. Nálad a screenshotok alapján ilyen van beállítva és a CSM mód is engedélyezve van, vagyis működőképes lehet. Tehát nem létszükséglet a W10 CSM szerinti telepítése, de nyilván választható az is, ha nem akarod bonyolítani. A bootolásnál a "first" opciókkal meg értelemszerűen azt tudod megadni, hogy melyik legyen az elsődleges.

    Egyébként normál esetben a dual-boot úgy néz ki, hogy azonos fizikai lemezre van telepítve a 2 OS és azonos bootolási mód szerint. Ha 2 külön fizikai lemezre történik, meg ráadásul eltérő (CSM / UEFI) a telepítés, akkor nem kell csodálkozni, ha adott esetben kicsit megkavarja a dolgokat. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák