Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    válasz Geth #70638 üzenetére

    Linkelni nem fogok semmit sem, mert tapasztalatból írom, írtam azt, amit. Az, hogy valami alapértelmezett beállítás egy szoftverben, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy legtöbb esetben megfelelő. Körülbelül Windows XP óta használom általam megadott értékeken a lapozófájlt, problémám még nem származott belőle.
    Elsősorban a játékokból tudok kiindulni. 8 GB (tény, a fentiekben a duplájáról volt szó) és automatikus, rendszer által kezelt lapozófájl esetén nem egy, nem kettő helyen futottam bele olyanba (akár itt Prohardveren is), hogy többen panaszkodtak, a játék bizonyos idő után kidobta őket azzal a figyelmeztetéssel, hogy zárják be a programot, mert kevés a memória az adott alkalmazás megfelelő futtatásához (ilyennel jómagam is találkoztam még régebben, 4 giga esetén), holott a fizikai memóriahasználat nem érte el a 8 GB-ot. Hogy ez miért történt? Mert a virtuális memória elfogyott. De az hogy lehet, ha a lapozófájlt a rendszer kezeli és "intelligensen" beállítja a nekem szükséges méretet? Ja, hát őőő...neeem. :N
    Jelenleg 16 GB RAM van a gépemben. Tudok olyan játékokat mondani (hogy csak egyet említsek: Dishonored 2, amely tény, hogy nem az optimalizáltságáról híres), amelyek komoly szinten használják a virtuális memóriát, akár 15 GB-ot is, amire lehet ugyan mondani, hogy még felefér a pl. 17 GB-ba, de ez a kihasználtság így azért már nem annyira megnyugtató, főleg úgy, hogy lehetnek szélsőséges esetek, ergo jöhetnek olyan játékok is, amelyek majd többet fognak kérni. Éppen ezért, ha a 16 GB-ja mellé még manuálisan beállít 4 GB lapozófájlt, nem fog származni belőle semmi problémája, nem ezen fog múlni pl. az, hogy nem lesz elég hely az SSD-jén.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák