- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZsolt
őstag
válasz quailstorm #55500 üzenetére
Sima Notepad-al szeretném, nem akarok ezért felrakni notpad++-ot, így mi a teendő, hogy tudjam módosítani?
-
istvankeresz
aktív tag
-
törölt tag
-
kokoaliga
tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni Win 10 vásárlás ügyében.
Szeretnék venni egy Win 10-et és láttam,hogy itt a hardver aprón van kb 10-15 ezer között OEM-es.
Bátran lehet venni ezekből?Koko
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Olyan gondom lenne, hogy tegnap filmeztem volna a gépen viszont minden lejátszó azt produkálja, hogy 2 másodpercenként beszaggat egy pilllanatra a kép.
Nem tudom h köze lehet e a legutóbbi win frissítésnek de sztem az kavart be valamit mert az alapértelmezett hangeszközt is átállította.
Próbáltam Windows Media Playerrel, KMPlayerrel , SMPlayerrel mind beszaggat, a procit csak 2-3 %-ban terhelik, memória 12 GB-van a gépbe, próbáltam NAS-ról is és gépben levő különböző HDD-kről filmet indítani, de továbbra is fenn áll a hiba.Még Nvidia drivert frissítek de 5letem sincs.
Másnál nem jelenkezett hasonló?[ Szerkesztve ]
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
delon
tag
Sziasztok
Vettem egy ps/2 billentyűzethez usb átalakítót a t420s gépemhez.
De a laptop amin win10 64 van nem ismeri fel az usb eszközt ilyenkor mit lehet csinálni??
Driver probléma?
Nem tudnátok valamit ajánlani?
A csatlakoztatott billentyűzet kontroll lámpái egyszer villannak fel és annyi utána kuka és a fenti szöveg.
A billentyűzet típusa DLK 5003Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
veterán
van valami normális Time machine windows alá?
-
partymaci
aktív tag
Lehet h én vagyok régi motoros de ha jól tudom felülről nem kompatibilis , tehát PS2-t USB-sre hiába alakítasz, ellenben USBs ps2-re teljesen oké.
Továbbá egy kis googli:
"USB és a PS2 nem kompatibilis, így átalakítóval csak az olyan egerek (szközök) mûködnek, amik képesek USB és PS2 üzemmódban is mûködni. "Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
krealon
veterán
"Vettem egy ps/2 billentyűzethez usb átalakítót a t420s gépemhez.
De a laptop amin win10 64 van nem ismeri fel az usb eszközt ilyenkor mit lehet csinálni??
Driver probléma?
Nem tudnátok valamit ajánlani?"A "noname" USB PS/2 atalakitok a legritkabb esetben szoktak mukodni.
Nalam az ATEN UC-100KMa valt be. Sajnos eleg draga.
Ezek viszont csak ritkan (KVM-mel egyatalan nem) mukodnek:
Konig USB - PS2Delock 61244 USB - PS2 atalakito
VCOM USB - PS2
-
BTom1970
tag
hello!
Nem találkozott valaki Windows10-nél ezzel a problémával?
Egy gépen működik az internet kapcsolat, de a gmail, facebook és a google keresések nem működnek.
"WPAD.BIK nem válaszol" a hibaüzenet.Mitől lehet ez?
Köszi!
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
krealon
veterán
válasz BTom1970 #55511 üzenetére
"WPAD.BIK nem válaszol" a hibaüzenet."
WPAD = Web Proxy Auto-Discovery Protocol
Az automatikus proxybeallitasok eszlelese miatt keresi a WPAD erteket a halozaton.
-
Upo
addikt
válasz quailstorm #55515 üzenetére
Nekem ilyenek vannak, olcsó és KVM-el is működik, illetve mindennel amivel ezen kívül nég próbáltam (droidos, wines tablet, telefon, tv box, stb.
[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
nincsnév007
őstag
sziasztok, a Microsoft Edge böngésző csak Windows 10-re van? le lehet tölteni 7-re is?
-
quailstorm
nagyúr
válasz nincsnév007 #55517 üzenetére
Mivel Univerzális Windows alkalmazás, ezért csak W10-re van, W7-re képtelenség portolni.
-
nincsnév007
őstag
válasz quailstorm #55518 üzenetére
-
_ ĐanieL™
tag
válasz nincsnév007 #55517 üzenetére
Minek az neked?
Egy borzalom.. -
Dilikutya
félisten
PdcLockWatchdog*.dmp fájl micsoda? Szemet szúrt, hogy tűnt el hely tegnap óta, rákerestem frissebb, nagyobb fájlokra, és meglett ez, méretes, 2,3 Gb. Mai keltezésű, idejét nézve azokból a percekből, amikor a hibernálásból ébresztettem a gépet. Van mellette egy win32k.sys*.dmp is, az is nagyobbacska.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
A következő a problémám:
Adott két gép, két jogtiszta windows 10 telepítve és egy darab Microsoft fiók.
A gépeken a Windows hátterek diavetítsében váltogatják egymást. Ehhez segítségül szolgál egy felhőtárhely, melynek segítségével a két gép ugyanabból a mappából választ magának hátteret.
Eddig nem is volt probléma. A gondok ott kezdődtek, hogy lecseréltem az egyik gép monitorát egy WQHD-re képes másik megjelenítőre és ehhez már WQHD hátterek is dukáltak. A háttérgyűjtemény mappában csináltam kát almappát, egyet az FHD, másikat a WQHD háttereknek.
A probléma ott van, hogy valamiért nem hajlandó a két gép megjegyezni, hogy melyik géphez melyik mappa tartozik. Ha belövöm az első gépen, hogy az FHD mappát használja forrásul, akkor a második gépbe történő bejelentkezésem során a második gép is az FHD mappát fogja használni. Ha ezt átállítom, hogy a WQHD mappát használja, akkor az első gép is azt fogja használni.
Magyarán minden egyes gépindításkor manuálisan lehet beállítanom a megfelelő célmappát a diavetítséhez.
Kezdem kicsit unni a dolgot, ezért kérnék most itt segítséget.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Remélem jó helyen járok.
Windows 7 licensszel rendelkezem. Szeretném kihasználni, míg ingyenesen lehet Windows 10-re frissíteni, hogy mindkét rendszerre érvényes licenszem legyen, azonban HP 6730b laptopom van, ami úgy néz ki, nem tud mit kezdeni a Windows 10-zel, többször is nekifutottam a telepítésnek, azonban a rendszerbe nem jutok be, csupán fekete képernyő fogad, ráadásul még kurzorom sincs (ilyen felállásra legalább láttam pár megoldást a neten), így elkerülhetetlenül mindig újraindul a gép, illetve visszaáll a Windows 7.
Volna ötletetek, hogy tudnám valahogy Windows 10 kompatibilissé tenni a kódot legálisan, vagy valahogy mégis életet csiholni a videókártyába és elindítani a rendszert? Utóbbi kérdést illetően biztos sok hasonló érdeklődés volt már, de tudom hogy nincs két egyforma gép, ezért kérdezek inkább erre is rá.
A licenszem elvileg nem géphez kötött, de sajnos nincs lehetőségem másik gépen kipróbálni, tudok-e Windows 7-ről 10-re frissíteni - illetve csak egy mezei asztali gépen tudtam tesztelni, de azon - dedikált videókártya híján - szintén nem sikerült a váltás.
Előre is köszönöm!
Péter -
törölt tag
válasz KubanitoS #55523 üzenetére
Ha mindkettő gépen ugyanazzal a fiókkal vagy belépve, akkor szinkronizálja a beállításokat. A Gépházban kapcsold ki a téma szinkronizálását.
vighpeter: Tudtommal a 10 telepítője még mindig elfogadja a 7 kulcsát, és aktiválódik is, esetleg próbáld tisztán telepíteni. Előtte mindenképpen csinálj mentést arra az esetre, ha mégsem működne a dolog (írták már ezt is).
-
ph2012
senior tag
Edge böngészőben ha kijelölök egy szöveget és jobb klikket nyomok akkor a megjelenő menübe nincs olyan beépülő ami odailleszti a "Keresés Google-val" menüt? Mint a Firefoxban is van?
Erre gondolok:
Köszi!
-
anzsolt
újonc
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok és tudtok segíteni nekem. A következő a problémám:
Kb 10 napja vettem egy laptopot, rajta win 10. Tegnap reggel bekapcsoltam és csak töltött, a kezdőképernyőig pont nem jut el, illetve azt látom, hogy tölt, a kis pöttyök futnak körbe, de van egér, csatlakozik a wifire, tudom sötétíteni/világositani a kijelzőt, de már a kezdőképernyő nem jelenik meg. Vagyis szerintem csak nem látom, mert ma vakon, tippelgetve, hogy hova kattintok beléptem és újraindítottam a gépet.
Találkozott már valaki hasonlóval? Mi lehet ez?
Nyilván van mlg rá garancia, de nem szeretném rögtön küldözgetni.
-
törölt tag
válasz anzsolt #55532 üzenetére
Amint elkezd betölteni a rendszer, kapcsold ki a laptopot (ha kell, vedd ki az aksit). Elvileg ezután rögtön a helyreállítási menüt fogja beadni, onnan indíthatod csökkentett módban. Ha nem adná be, akkor próbáld újra. Ezután telepítsd újra a videokártya drivert.
A hardverhibát kizárhatod (jó eséllyel), ha a BIOS-t vagy UEFI-t nézegeted egy darabig. Ha nem sötétül el a kijelző, akkor valószínűleg a driver lesz a gond. -
Darkness
aktív tag
Üdv!
némi tanácstalanság fogott el. eddig a win 10 -et egy i7-3770 használtam. most ugrottam egy kategóriát, de a helyett, hogy látványos gyorsulásba lenne részem, csak a problémák jönnek, de dögivel.
a Core Temp 1.5.1 el sem indul, "Illesztő program betöltése sikertelen". a HWInfó és a CPU-Z elindul, de örökké valóság mire bármi is történne. Ami eddig pöccre indult a i7-3770 -en az most valamiért a i7-7700K -n nem akaródzik indulni. Van valami amit kihagytam, figyelmetlen voltam, netán még túl ifjonc itt a CPU és nem követték le a progik?tanácstalan vagyok....
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Hogy tudom kikapcsolni azt, hogy ikonra rákattintva kijelölje azt. (Bal felső sarokban pipa) [kép]üdv
-
ROBREGGAE
tag
Sziasztok. Kedd óta minden bekapcsolásnál elindul a Windows Defender User Interface nevezetű folyamat, ami leterheli a procit, a ventilátor maxon pörög állandóan, persze ha feladat befejezésére megyek, megoldódik. Csak ezt minden bekapcsolásnál eljátszani azért nyilván nem jó. Nincs ötletem mi segítene, tudomásom szerint frissítve van minden. Előre is köszi a válaszokat.
-
Darkness
aktív tag
válasz werszomjas #55537 üzenetére
netán valamelyik billentyűd be van ragadva... ctrl, alt, shift... ütögesd meg őket....
Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
törölt tag
válasz werszomjas #55537 üzenetére
-
Sztlaci
aktív tag
Megjelent az asztalomon az otthoni csoport ikon.
Nem én tetem ki, és nem is tudom elmozgatni a helyéről.
Mit lehet vele kezdeni?
A többi ikon törölhető, áthelyezhető, ez nem.
Ja és nincs otthoni csoportom.
Személyre szabásnál, hálózati ikont bekapcsoltam, majd kikapcsoltam, és eltűnt. Bug.[ Szerkesztve ]
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Dexter-2000
őstag
azt hol tudom beállítani, hogy egy program teljes hozzáréssel használjon egy meghajtót?
qbittorrentől van szó, és csak akkor tölt le, ha rendszergazdaként nyitom meg.Szép napot!
-
hape60
aktív tag
Szevasztok, hozzáértő tanácsát kérem: Nokia 225 telefonom szoftverét akarom frissíteni. Ehhez meg is találtam a Nokia Software Recovery tool programot, amit a nyavalyás Win10 64 bites gépem nem hajlandó installálni. Telepítés közben 0x80070002 hibával a telepítés leáll, nem találja a megfelelő fájlt. Többször, több helyről letöltöttem a proramot, mindig ez a hiba.
Különböző fórumokon sokan panaszkodnak ugyanerre, de megoldást nem találtam. Mit tehetek? -
partymaci
aktív tag
válasz Dexter-2000 #55543 üzenetére
Sztem meghajtó betűjelére jobb klikk, tulajdonságok, security és ott megadod a jogokat, pl hozzáadod hogy mindenki olvassa írhassa, de a másik módszer talán az hogy beállítod a Qbittorrentre hogy rendszergazda ként nyiljon meg, bár akkor mindég felugrik egy OKézós ablak talán.
Egyébként a videószaggatást a Windows defender okozta, de olyan szinten hogy minden videó szaggatott a windows alatt ment, youtube is...
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
GEPESZ66
veterán
Pendrivere van kiírva a Windows,Rufussal.
A Biosban mit válasszak elsőnek,hogy bootoljon?USB-FDD vagy USB -HDD? -
King Unique
titán
válasz GEPESZ66 #55548 üzenetére
USB HDD-t kell általában, ami jó pendrive-okhoz és külső HDD/SSD meghajtókhoz egyaránt. De persze ennél a programnál az is fontos, hogy a telepítő a boot módnak megfelelő opciót választva legyen kiírva. Továbbá például UEFI-s telepítésnél egyes gépeken még a megfelelő boot eszközt is ki kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
válasz King Unique #55549 üzenetére
Szia!
Köszönöm,feltelepült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs