- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Attól függ mi a jogalap. Ha most egy olyan Windows-od van amit a géphez adtak, akkor az upgrade nem változtat azon, hogy az már a géphez ragadt. Ha most van egy dobozos Windows 7 amit frissítesz, azon sem változtat az upgrade, tehát vihető tovább másik gépre. Ha most nem rendelkezel eredeti Windows verzióval, vagy tisztaszoftveres Windows-t használsz, akkor az upgrade után sem lesz legális a Windows 8.
[ Szerkesztve ]
-
mfercso
tag
sziasztok valahol olvastam nem tom tegnap vagy tegnap előtt vagy ma nem tom... hogy a metros csempék méretét és színét meg lehet változtatni valami kis alkalmazással kérem aki találkozott ilyennel dobjon nekem egy linket amiről letölthetem az appot Előre is köszönöm és szép hétvégét nektek
Teloszámot már az első pm-ben kérek !
-
Tamás88
őstag
Most töltöm le a Windows Live Essentials 2012-t. Igaz már 2012 vége van, de nem baj.
Ugyanúgy a régi Windows logót használja.
-
jediweb
aktív tag
-
stewe780
őstag
válasz #41133696 #19549 üzenetére
"Windows 8 rendszerépítő csomag (COEM) esetében a szoftver átvihető egy másik számítógépre, viszont a gyártó által előtelepített (DOEM) licenc esetén már nem!"
Mintha 2 szoftver létezne csak. De vajon akkor most mit ad a:
- netes upgrade (9kHUF)?
- dobozos upgarde (18kHUF)?
- dobozos OEM (28kHUF/ pro 38kHUF)?Nagyon nem mindegy, hogy most mit veszek, mert aztán lehet, hogy most 9 ezren bukok egy év múlva 38-at, mert akkor purcan ki valami a gépemben, amitől ő már nem hajlandó aktiválni.
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
gabesszg
aktív tag
Sikerült megcsinálni a pasziánszos kérdést erre megint elszúrtam mert kikapcsoltam az uacot(ezt egy munkahelyi program miatt kellet) és így már nem akar elindulni csak ha visszakapcsolom.Ezt meglehet valahogy kerülni?
-
addikt
válasz jediweb #19564 üzenetére
Főiskolai hallgatók és oktatásban dolgozók kaphattak korábban otthonra is Windows és Office csomagokat kvázi ingyen. Most lassan kezd kifutni ez a dolog. Technikailag minden mehet fel újra, maximum telefonon kell aktiválni. Van egy számítási eljárás ami meghatározza, hogy mi számít új gépnek, többnyire azt szokták mondani, hogy az alaplap cseréje. Ettől függetlenül nagyon nehezen meghatározható ez olyan esetben mikor saját magad építed a gépedet. Az egész OEM konstrukció arra van kitalálva mikor megveszel egy brand gépet és van rajta egy előtelepített Windows.
-
stewe780
őstag
válasz fatal` #19569 üzenetére
OEM Vista lenne az alap. Tehát GoodSpeed alapján DOEM lenne, nem továbbvihető. Viszont azt is írták itt, szintén hivatalosként megjelölt forrásból, hogy az upgrade továbbvihető másik pc-re, amin szintén van alap, eszerint meg COEM szintű lenne, mert ugyanazt a kulcsot hagyná aktiválni alapjaiban más hardveren is. Nincsen valakinek meg a netes upgarde EULA, a dobozos upgrade EULA, illetve az OEM? Továbbá OEM-ből akkor most több is van, a sima meg a rendszerépítő?
FLx: FPP/Retail upgrade? Az alatt mit értesz?
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Van egy Asus K50AB notim Mobility Radeon HD4570 videókártyával, ehhez van már Windows 8 x64-es driver?
Én nem találtam, ha nincs akkor mit kezdjek vele?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
addikt
válasz stewe780 #19572 üzenetére
Ha OEM Vista az alap akkor nincs olyan upgrade verzió amitől ez továbbvihető lesz. Viszont akármilyen upgrade-et veszel azt tovább lehet vinni olyan gépre, amin van bármilyen jogalap. Ennyi.
"Az »OEM« licenc ahhoz a számítógéphez kötődik, melyre telepítették, a számítógép használatból kivonásakor a licenc használati joga megszűnik."
Ez érvényes COEM és DOEM-re is, legalábbis a korábbiakan így volt. Most ha új W8 OEM-et veszel, akkor már más a helyzet, ha az COEM (System Builder Personal User license).
Az upgrade-et azért hívják FPP-nek, mert az mindenképpen dobozos terméknek számít, tehát cipelhető a gépek között, de csak az upgrade ahogy fent írtam.
-
vlevi
nagyúr
válasz #41133696 #19549 üzenetére
Igen, így már teljesen tiszta a kép. És érthető is a Microsoft részéről. Ha veszek egy laptopot windowssal előretelepítve, ezek szerint az a DOEM, amit értelemszerűen nem vihetek át másik gépre.
Azonban, ha vettem 3 éve egy win7 oem-et, és azt használtam eddig a mostani gépemen, ami mondjuk egy core2-es, satöbbi, akkor ha ezt a gépet kidobom a szemétre, vagy eladom rendszer nélkül, akkor a 3 éve megvett win7-et minden további következmény nélkül telepíthetem az újonnan összerakott, mondjuk i5-ös konfigomra. Sőt, ez alapján a 10 éve, celeron 800-hoz vett winxp oem-et is felhasználhatom arra, hogy vegyek egy vadonatúj gépet, amire erről az XP-ről frissítek win8-ra, és ez is legális.
Ha jól értem. -
jediweb
aktív tag
válasz stewe780 #19572 üzenetére
A tovább vitt másik alapra upgrade annyiban nem reális , hogy minek vinnéd tovább már egy kvázi elavult gépre ....Ez csak akkor számítana , ha a mostani upgradelt gépet kidobod és van egy nemrég vásárolt oem licence géped ... pl 3-5 év múlva hova viszed tovább... illet mire ,milyen gépre ... ( költői a kérdés ) ...
[ Szerkesztve ]
jediweb
-
jediweb
aktív tag
Szerintem nem jól gondolod nem jó a tézised , csak akkor ha dobozos a win 7 amit annó vettél,
vigyázz nem keverd az akkori szabályokat. Az annó OEM volt a szó szoros értelmében
ez az új OEM értelmezés a win8 megjelenésével született ...Na 2 jó választ is kaptál ahogy nézem ...
[ Szerkesztve ]
jediweb
-
BroCreSt
aktív tag
válasz jediweb #19578 üzenetére
2 kérdésem lenne:
Ha letöltöm a 8-as Pro-t, utána ha Pendrive-ra akarom rárakni, kell hozzá valami program?
Vagy ISO formában megy rá?A másik, ha notihoz USB-n keresztül csatlakoztatok külső HDD-t, arra is rátudom rakni?
(Upgrade lesz.)Köszi!
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
-
addikt
válasz BroCreSt #19579 üzenetére
Maga az iso sima fájlmásolással nem megy fel USB-re, viszont vagy egy ilyen eszköz:
http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool
Ezzel csak kiválasztod az ISO-t és az USB-t, a többit megoldja.
USB-s eszközre nem fog települni, maga a telepítőkészlet persze mehet külső lemezre is.
-
-
vlevi
nagyúr
Végülis nem is akarom átvinni másik gépre.
A gép marad a helyén, csak közben apránként füstölnek el az alkatrészei
A ház, amire a matrica ragasztva van, az még az eredeti. De már a táp nemEgyébként 3 éve a win7 OEM-et is úgy vettem, gép nélkül. A gépet én raktam össze hozzá, és arra telepítettem fel.
-
mexel
veterán
Megcsináltam a microsoft fiókomat, gondolom nagy baj nem lehet belőle. Azóta viszont mindig kell jelszó a win bekapcsolásakor. Ezt nem tudom kiiktatni? 1 felhasználós gép és nem szoktam jelszót beállítani. Vagy lépjek ki a fiókomból? Akkor viszont nyavajog egy pár dolognál hogy nem vagyok belépve.
-
stewe780
őstag
Dehogy akarom a Vistát továbbvinni, az is sok belőle amennyin jelenleg van. Viszont a w8 upgrade-et továbbvinném, ha hagyja magát. Upgrade alapnak meg csak kerítenék valamit , a kérdés inkább csak az, hogy hardver változás után ugyanaz az upgrade kulcs hagyja-e magát aktiválni, de ezek szerint úgy tűnik, hogy igen.
-
< CyberBob >
őstag
válasz Killing #19573 üzenetére
Elvileg ez van hozzá: AMD Catalyst™ Driver for the Radeon™ HD 4000, HD 3000 and HD 2000 Series on Windows® 8 .
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
ozz
tag
Metros felület fényképnézegetésnél nem lehet beállítani hogy "miniatür" képeket mutasson?
persze a nagyitás/kicsinyítéssel sikerül de nem jegyzi meg. van valami beállítási lehetőség erre? -
Zoshi85
aktív tag
válasz < CyberBob > #19591 üzenetére
Na, végre egy működö driver. Ezt kerestem. Köszi.
Xbox Series X - XLive: ZoshiSXHUN // PlayStation 5 - Psn: ZoshipsHUN https://linktr.ee/Zoshi85
-
rétisün
veterán
üdv,
eddig avira antivírust használtam, de az utóbbi pár napban 4x is kékhalált csinált (igaz, nem úgy néz ki, mint a 'klasszikus' kékhalálos kép, de az volt ) a bluescreenview szerint az avgntflt.sys okozza.
milyen ingyenes vírusírtót ajánlanátok az avira helyett? tudom, van erre másik topik, de itt talán tényleg olyant ajánl valaki, amit win8-on használ, és bevált.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Malachi
addikt
válasz rétisün #19598 üzenetére
annyira nem jó az avira, hogy nekem nem is ajánlott fel aktuális letöltést, mikor fel akartam tenni. nincs felkészítve a Win8-ra, ez a helyzet. de a beépített tényleg teljesen jól működik és pofonegyszerű használni, szóval nekem megfelel.
azt nem tudom, hogyan és mikor frissít, mert nem küld értesítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...