- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Szirtimorc #47099 üzenetére
Ez van benne:
http://www.ebay.it/itm/Apacer-81-78015-400-32MB-ATA-Flash-Drive-M-N-AP-FM03244B-/231024980416?pt=UK_Computing_Solid_State_Drives&hash=item35ca2971c0
Már átraktam másik gépbe, de egyik sem látja, csak a sajátja
-
quailstorm
nagyúr
válasz Szirtimorc #47100 üzenetére
biztos modernebb gépen próbáltam, de a baytrailes atom bootolta a freedost amit rufussal csináltam
-
válasz Szirtimorc #47103 üzenetére
Az elmult pár évben én is küzdöttem ilyen ipari ezer éves fosokkal ami alól kidőlt a régi gép, minden esetben működött a megoldás, hogy VMware workstation alá virtualizáltam akár az MS-DOS-t, akár W98-at, és átadtam neki a portokat.
Magán a gépen Win 8.1 futott.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Szirtimorc #47099 üzenetére
Már összekeveredtem, szóval ms-dos pendriv-ot sem lát.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Szirtimorc #47106 üzenetére
az magától nem is fog, ahhoz be kell driverezni
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz quailstorm #47107 üzenetére
Nem. Bármivel formázok DOS boot pendrivet, ez a nyomorult bios nem kínálja föl boot eszköznek. Bármelyik másik gép simán indul velük.
Kivéve a hiren boot pendrive-hoz adott usbformat program, azt elfogadja, (így egy miniXP futtatható is) de arra meg nem bírok dost rakni. -
Szirtimorc
aktív tag
válasz Szirtimorc #47109 üzenetére
MiniXP alá meg nem találtam olyan programot, ami HDD-t képes system fileokkal formázni. USB-re 1000 féle van
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz quailstorm #47104 üzenetére
Freedos is jó lehet, csak a bootolást nem tudom megoldani a fölrakáshoz
-
quailstorm
nagyúr
válasz Szirtimorc #47111 üzenetére
Hiren-plop boot-másik pendrive azon freedos?
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz quailstorm #47112 üzenetére
Az még úgy mindig nem telepíthető. MiniXP alól nem jöttem rá, hogy tudok bármilyen dost futtatni/telepíteni
Ha a rufus kezelne hdd-t, már rég kész lennék. -
Szirtimorc
aktív tag
válasz quailstorm #47094 üzenetére
A rufus jó ötlet volt (nem ismertem eddig), köszi, de most sajnos nem jó.
-
Doky586
nagyúr
válasz Szirtimorc #47109 üzenetére
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Doky586 #47115 üzenetére
Az a helyzet, hogy bármelyik usb-t bootolhatóvá tevő programmal csináltam (beleértve a rufust), nem jelenik meg mint boot eszköz. 2 másik gép pedig hibátlanul indul velük. Már azt hittem, a pendriveok között van különbség, de nem.
Kivétel ez a program, ennél rögtön kiválasztható lesz:
http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-diskEz meg nem rakja rá a dost, hiába adom meg az elérési utat.
Ha folytatom a grub4dos-sal, akkor már indul róla, viszont azzal meg nem tudtam partícionálni, meg formázni se. Kéne neki, de csak hibaüzeneteket ad. Ha folytatom a minxp-vel, az csinál mindent, csak systemet nem rak rá. Dél óta szívok vele.A haladóból még nem próbáltam az "MBR-es rufus..." beállítást, hátha.
-
Doky586
nagyúr
válasz Szirtimorc #47116 üzenetére
Az a helyzet, hogy valószínűleg az alapbeállításokkal próbáltad csak... (ez kevés)
Neked valószínűleg a "Régi biosok javítása"-t is ki kellett volna ixelned, és/vagy az MBR-es rufus-t is.Tévhited ellenére hdd-t is tud formázni, amint látod ott az USB-s merevlemez opció, csak ki kell pipálni.
-
daginyomigec
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek plíz!
Beírtam a win7 keresőbe a „Windows szolgáltatások” kulcsszót, h kiiktassak egy-két feleslege Windows-szolgáltatást. Véletlenül olyat is kikapcsoltam, amely kellene!
Ezért futtattam ismét a Windows szolgáltatásokat, h visszakapcsoljam, de nem engedi, Hibaüzenet kapok, h "a vindóz nem tutta a..." bla-bla-bla
Konkrétan a windows media centerröl van szó.
Kérlek segítsetek, ötleteljetek.
Köszönöm!
-
raidx
őstag
Létezik, hogy a Windows 7 nem frissíti magát ha vírusos?
A hétvégén járt nálam egy noti ami csoda, hogy elindult. Még a vírusok is vírussal fertőzöttek voltak. Leszedtem a sok szemetet, leirtottam a kártevőket és elkezdte magát frissíteni a Windows de úgy mintha friss telepítés lenne! A notit akkor vették mikor a Win 7 megjelent. Szerintem se frissítve, se karbantartva nem volt azóta! Mondjuk annyira értenek hozzá, hogy a numerikus blokk be volt kapcsolva és persze, nem megfelelő karakterek jönnek olyankor elő. Ez miatt ki akarta a srác a billentyűzetet cseréltetni.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
törölt tag
válasz daginyomigec #47118 üzenetére
Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/szolgáltatások
Itt a hiányzó szolgáltatáson 2 klikk, előugró menün-szolgáltatás indítása, valamint indítás tipusa automatikus
-
hipernick
tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS K53SV notebook i7 8Gb ram stb. A régi HDD-re telepített Win 7 elég lassú volt már alapból így az agyontelepített winnek nyilvánítottam hogy bootoláskor a windows logó után hosszú ideig fekete képernyő fogadott, majd csak utána töltött be a rendszer. Azóta került bele egy SSD is, telepítéskor csak ez volt benne és a jelenség sajnos ugyanez - bootoláskor a windows logó után több mint egy percet sötét képernyő fogad. Tehát friss telepítésnél is produkálta ezt, persze azóta felraktam rá még pár dolgot.
Ami érdekes hogy amennyiben az újraindításra nyomok akkor leáll és pikk pakk elindul. De amikor áll a gép és úgy indítom el akkor elég tetü. Iszonyú idegesítő. Láttam pár hozzászólást itt hasonló/ugyanilyen problémával de a megoldást már nem találtam meg.
Előre Is Köszönök bármilyen tanácsot! -
zoli62
addikt
Mostanáig működött az időjárás kisalkalmazás, de pár napja már nem frissül.. Olvastam, hogy a Microsoft biztonsági okokból letiltotta ennek a frissítését. Ez kb. mikor történt?
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Szirtimorc #47116 üzenetére
Lehet, hogy a támában full hülyeséget írok, így elnézést érte, de most 10-et telepítenék és próbáltam kiírni a letölthető iso-ját USB-s penre a hivatalos win 7-es progivel, kiírta de ntfs-ben, amit nem látott az alaplapom.
Viszont úgy hogy egy f32-re formázás után rámásoltam már bootolt is szépen.Mindezt csak ezért, hogy lehet, hogy ami nálad nem ment 1 lépésből 2-3ból mehet.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
őstag
válasz Winnie The P #47125 üzenetére
Én is ezt használom, nagyon jó.
-
HZoli87
veterán
válasz zoli62 #47122 üzenetére
Csak ez azért érdekes, mert a másik gépemen meg hibátlanul működik. Legalább nem nálam van a gond. Egyébként valami olyat olvastam a MS honlapján, hogy több szerver is van, ami ezt kiszolgálja és elképzelhető, hogy a két gép különböző szerverhez kapcsolódik. Kicsit várni kell, hátha megjavul magától.
-
félisten
válasz Szirtimorc #47123 üzenetére
Elnézést, lehet nem olvastam eleget vissza, de azt tudhatnám, hogy minek/mihez kell a DOS6.22?
(Mert ha csak 16bites kódok futtatásához kell, ahhoz elég W7 alá telepíteni egy DOSBox-t...)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #47128 üzenetére
LPT, COM direkt vezérlés. De ahhoz szvsz a Win98SE is jó...
-
Doky586
nagyúr
válasz quailstorm #47129 üzenetére
Használtam volt én is olyan DOS programot ami soros/lpt porton kommunikált és Win9x alatt már nem működött a kommunikáció. Az ok egyszerű. Nemcsak a portelérés a lényeg. Az M$ DOS még úgynevezett "valósidejű" rendszer, addig az összes windows már nem az (a linuxok se).
-
félisten
válasz quailstorm #47129 üzenetére
Szvsz sokkal előrébb lennénk, ha pontosan tudnánk
1. Az alaplap pontos típusát
2. Az alkalmazás nevét -esetleg opcionálisan- verzióját
3. Az adott alkalmazásnak mit is kellene "vezérelni"Alapvetően/általánosságban teljesen egyetértek veled, de az a legrosszabb, amikor egy user próbál megoldást találni(arra, amit ő képzel el és lehet, hibásan), ahelyett, hogy a fent említett "paramétereket" megadná.
Természetesen benne van az is a pakliban, hogy Szirtimorc nem kezdő user a témában és alaposan körbejárta a kérdést és valóban az ő elképzelése a helyes/egyetlen, de azért mindig szeretem tudni, mivel is állok szemben...
Ha felsorolt infók birtokában lennénk, akkor pl lehet, hogy kellene egy 500 Ft-os IDE-s CD/DVD olvasót venni(bármely PC bontóban) a masinába és élesben feltolni egy Win9x-t stb (persze ez csak feltételezés az infók hiányában).
Az biztos, hogy ha egy éles rendszer nem képes megvalósítani a feladatot, akkor semmilyen virtualizált környezet sem alkalmas rá (pl. FreeDOS sem 100% kompatibilis a DOS6.22-vel és had ne soroljam, hisz tudod...)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
quailstorm
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #47133 üzenetére
azt én is, de még eddig nem mondta el
Én ennyi idő alatt már odacammogtam volna egy floppyval, vagy optikával. Azt nehezen hiszem, hogy csak USB port van. DOS6.22-m van úgyis eredeti, USA-bólmostani gépemen is itt a Win8.1, de van benne floppy, meg SATA DVD író és NEC ZIP-100. Win7 korszakban még 5,25-ös floppy is volt, igaz annak kb nem volt értelme. Szerintem menteni kellett.
[ Szerkesztve ]
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #47133 üzenetére
Sziasztok!
A gép: VXL Itona TC-4300 vékonykliens
Az alaplap: Gigabyte GA-C7V7VX-RH
Egyedileg fejlesztett alkalmazás.
CNC eszterga, fontos a valós idejű elérés. Step-dir vezérlés, lépésvesztés nem megengedhető.Floppy port nincs a gépen. Van egy szabad ATA port, viszont nincs szabad tápcsati. SATA is van, csak nincs beforrasztva, elvileg működik, de nincs kedvem forrasztgatni. (Aki megtette, annak működik)
Igazából mikor nekiálltam nem gondoltam, hogy ekkora szívásba futok bele. Bootpendrive, fdisk, sys, stb pik-pakk kész vagyok.
Wni9x felejtős, a beépített 32 mb-s ssd-ről kéne futtatni DOS alól. Attól vadultam meg, hogy a Hiren boot pendrive hibátlanul megy, azon kívül meg semmi. Hogy az ssd miért nem megy másik gépben, arra rájöttem, nincs rajta tápcsati, mintha azt az ATA portból kapná (csak a pirosban megy a kettőből)A következő lépés, hogy másik táppal, vagy usb-ről (az usb-cd-t ismeri a bios) egy CD-ről próbálkozni, csak vasárnap semmi nem volt itthon.
De még mindig nem értem, miért nem megy semmilyen booteszköz a hiren-n kívül.Köszönöm!
-
félisten
válasz Szirtimorc #47135 üzenetére
Ment priv.
-
pinnacle
nagyúr
Az eddig használt beállításokat akartam vendégként használni, talán megvéd a vírusok általi módosítástól. Javasolták, hogy hozzak létre egy másik Rendszergazda fiókot, majd módosítsam a régi jogosultságát. Win8-on ment, de Win7-nél nem megy. Nem tudok az új fiókokkal belépni, és a régit sem tudom módosítani. Van valami ötletetek, hogyan tudnám visszakapni a régi rendszergazda fiókot? Egyáltalán mi lehet a gond?
-
quailstorm
nagyúr
válasz Szirtimorc #47135 üzenetére
Még a hálózati telepítést tudom javasolni, valami linux szerverről. De az már nem 5 perces meló.
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz quailstorm #47138 üzenetére
Igen, az még működhet, de sajnos ahhoz nem értek, sosem csináltam, a linux sem barátom. Kaptam még egy tippet, meg esetleg külső usb cd-ben reménykedem, csak hoznom kell egyet
Köszi! -
gabf
csendes tag
Hali!
Van egy Win7 virtuális gépem, ami csak úgy létezik és fő tevékenysége a fordítás. A lefordított progikat szeretném elmenteni egy samba share-re. Maga a gép nem változik - tehát felesleges virtu gép snapshotokat gyártani, de magát a dir-t szeretném eltenni.
Ti milyen ingyenes progikat használtok? Nem ártana, ha tudná a dif. backupot (csak a változást szeretném eltenni a full backup után). Annyira szeretném grafikusra, hogy ha a fejlesztő szeretne visszaállítani valamit, akkor ne kezdjen rsync parancsokat bújni, hanem valami inyourface GUI megoldás érdekelne.
Köszi a választ,
gab -
Kaneven
tag
Sziasztok!
Felraktam a Win 7-et régi laptopomra (Acer Aspire 5602). Olyan problémába ütköztem, hogy laptopon nem működik se billentyűzet, se a touchpad. Csatlakoztattam USB-s egeret, az viszont gond nélkül működik. Ha csökkentett módban indítom a rendszert, akkor minden megy normálisan.
Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma?
-
Kaneven
tag
válasz Szirtimorc #47143 üzenetére
Már megoldottam a problémát.
Egyedül a webkamerat nem tudom működésre bírni, de azt sehogy se. Kipróbáltam egy csomó drivert, eszközkezelő se látja.
-
simondr
senior tag
Sziasztok!
van egy hatalmas problémám:
meghalt a gépem 2 napja este. Nem bootol semmiről. SEMMIRŐL.
tegnap vettem új alaplapot és memóriát, a hiba továbbra is ugyanaz: nem bootol be, bioson kívül semmit sem tud csinálni.
a jelenség a következő: mikor dvdről akarok bootolni, betölti az alap win fileokat, nem jut el a kezdőképernyőig előtte kékhalállal meghal, a hibaüzenetek különbözőek!! a legutóbbi az hogy SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION STOP: 0x0000003B mögötte még egy csomó memóriacim és
win32k.sysha pendriveről bootolnék :
egy win boot manager kép jön be ami azt irja hogy
Windows failed to start...
\boot\XELDZ.1st
Status: 0x000000emár nagyon sok problémát láttam már, de ez nekem is új, sokkol.
kérem segitsen aki látott/megoldott már ilyet!
köszönöm! -
félisten
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy nem érzékeli a gépem(adatlapomban szerepel) az USB-s mobil sztikket. Nem tudom jó helyen járok-e a kérdéssel,ha nem elnézést.
Szóval tegnap rendesen működött a sztikk,mindaddig míg alvó állapotba kapcsolt a gép. Majd mikor újra használtam volna nem érzékelte és így nem is volt net.Próbáltam ha ki be dugdosom az USB lévő eszközöket látja-e ,de azokkal minden rendben volt. Cserélgetve is őket. Csak a sztikket nem látja.
Bele tettem egy laptoppba ahol előtte is volt használna ott minden megy remekül.
Ma gondoltam újra rakom a gépet és megnézem úgy mit csinál. A helyzet változatlan.
Próbáltam már a lapomat resetelni,elemet kivenni,áramtalanítani stb de nem látja.
Még csak a szoftverét sem teszi fel.
De a laptopban most is működik. Arról írok most is.Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Lehet valahol még venni windows 7 Home Premium 64bit-ből nem OEM verziót?
Egy ismerősnek kéne oprendszer munkavégzés célból, de nagyon nem találok a neten nem OEM verziót, mert ha elöregedik a gépe nem akaom azzal együtt kibaszni.„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest