Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    válasz Sub-ZeRo #23884 üzenetére

    Egyetlen egy IDE merevlemezem van - egy WD 250GB - amit "slave" módra "jumper"-eltem. Ez csatlakozik az alaplap IDE csatlakozójára és ez csak adattárolásra kéne.

    Ezenkívül van egy Seagate 200GB SATA és egy WD 1TB SATA2 merevlemezem, plusz egy DVD-ROM és egy DVD-RAM, szintén SATA-s mind a kettő. Tehát van négy SATA és egy IDE csatlakozóm az alaplapra.

    Szóval azt mondod, hogy állítsam át a "BOIS\IDE Configuratuion\Configure SATA As"-t [ACHI]-re, és akkor a SATA-s vinyók lesznek az elsődlegesek (mondjuk ez lenne mindenképp az egészségesebb)?

    Az OS merevlemez (partíció) mindenképpen az alaplap 1-es SATA csatijára van csatlakoztatva (0-ás nincs). Azt az alaplap kézikönyve alapján úgy csatlakoztattam; a kézikönyv szerint a SATA1-2 Master, Boot disk és a SATA3-4 Slave, Data disk.

    Aha... a "BIOS\IDE Configuration\Onboard IDE Operate Mode\Enchanced Mode Support On" alatt be lehet állítani [S-ATA+P-ATA]-ra.

    Viszont:

    a "BIOS\IDE Configuration\Onboard IDE Operate Mode"-nál is három lehetőség van:

    - Disabled
    - Compatible Mode
    - Enchanced Mode (jelenleg ez van aktiválva)

    Amúgy köszönöm a válaszokat - kipróbálom amit mondtál, aztán majd jelentek!

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Aktív témák