- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
cattus
addikt
válasz Ice&Lime #17147 üzenetére
Mivel nem látjuk a HTML-t, konkrét kódot nem nagyon tudunk írni. Amit te akarsz, azt nagyon sokféleképpen meg lehet oldani, a legegyszerűbb talán a column-count és a media query együttes használata
Do the thing!
-
Ice&Lime
veterán
Akárhova tettem bele main css-ben a kódot, vagy szétesett tőle vagy nem változott semmi.
A css-ben nagyon sok paraméter van, mindehova téve kipróbáltam.
Szóval ilyen most, ez a problémám:
Desktop:
és ilyen a mobil nézet:
Egymás mellett hagyja a képeket, mint desktop nézetben. Én pedig egymás alá szeretném, csak 1-1-et, nem pedig 3-at egymás mellé, mert így kicsik.
Nem tudom, hogy ezt az előre megszerkesztett sablont egyáltalán átlehet-e szerkeszteni és ha igen, melyik fájl milyen kód mire kell átírni, hol lehet az, hogy desktop nézet, ugye ahogy meglett szerkesztve, az úgy jó ahogy van, és a mobil nézet ne maradjon, hanem változzon és csak egy maradjon egymás alatt. Ilyet nem is biztos, hogy lehet csinálni..részemről passz.[ Szerkesztve ]
-
T J
tag
válasz Ice&Lime #17152 üzenetére
Nem tudom nálad miért nem működik, talán több css van, és másikban kéne módosítani... de itt egy példa: https://jsfiddle.net/
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Igen több css van benne sajnos, azért is lehet, hogy ezt is amit linkeltél, ettől is szétesik az oldal, biztos bezavar valamelyik masik css-be. De próbálkozom vele.
Viszont ebbe a box-ba hogyan lehet képet betenni? Mert ha megpróbálok betenni képet, insert image, akkor a képet az eredeti nagy méretében teszi be nem pedig a környezethez igazítva.
Illetve ennek a boxnak- boxoknak hogyan lehet eltüntetni a keretét?[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Ice&Lime #17155 üzenetére
Nem megy sajnos. Már majdnem jó lenne az egész, de valamiért ahol a boxok vannak alóla és mellőle egyszerűen eltűnik a háttér és ott üres marad. Nem értem. Biztos a rengeteg css miatt amit tartalmaz a sablon.
Ha valaki úgy érzi, hogy tud segíteni, azt megkérném, hogy írjon pm-et.
Köszönöm! -
olivera88
veterán
Nem igazán tudom hova tenni kérdés. Remélem hátha itt lesz valaki aki tud rá megoldást.
Ismeri valaki az Amazon AWS S3 at? Létrehoztam itt egy bucketet. Az lenne kérdésem h bucketben lévő képek mappáját h lehetne megnyitni böngészőböl?Arra céllal hoztam létre ezt bucketet h ide töltsem fel időjárási modelljeim eredményeit, amit egy relativ szük réteggel szeretnék megosztani.
Egyszerűbbnek találtam mint egy weblap létrehozását.Ezt írja ki ha megakarom nyitni a mappát:
This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.
<Error><Code>NoSuchKey</Code><Message>The specified key does not exist.</Message><Key>ARPEGE</Key><RequestId>F20244D8712CEAEB</RequestId><HostId>K9ZLNWCNOp7VtDsEeRA183sZoxnr0PtG/mL5UwwQV2Li+kEvy3fNxmheVc14JeUzqs1p8Xb87sY=</HostId></Error>LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Régebben ajánlottátok a githubot. Az lenne a kérdésem, hogy van-e hozzá hosonló, de, amiben már belehet állítani, hogy a feltöltött munka fájlok ne legyenek publikusak, viszont az oldal maradjon publikus a keresőben. Van ilyen free szolgáltatás?
-
Ice&Lime
veterán
válasz martonx #17161 üzenetére
Az lemaradt, hogy olyat keresek, ami támogat felső tartományú választható domain lehetőséget ssl-lel.
Szerintem ezt az azure blob storage free nem tudja. Az aws s3 meg csak 12 hónapig ingyenes, aztán fizetős, és ott sem tudom, hogy mvan-e ilyen lehetőség, de ha lenne is átvált fizetősre, ezért nem free.
Valaki tud valami megoldást? -
martonx
veterán
válasz Ice&Lime #17162 üzenetére
De ne hülyéskedj már! Ezek lehet, hogy nem ingyenesek, de kiszámoltad, hogy mennyiből jön ki ezeknél egy kis látogatottságú static oldal hosztolása? Évi, hangsúlyozom ÉVI 1-2 EUR. És akkor még simán az is benne van a pakliban, hogy azt a havi 0.1 EUR-t ki se fogják számlázni.
Szóval attól még, hogy elméletileg nem ingyenesek, nyugodj meg, neked ingyen lesz ott a hosting.Én kérek elnézést!
-
Ryan_Sanchez
tag
válasz Ice&Lime #17158 üzenetére
Szia!
Ha még aktuális,
amit te keresel: responsive grid systemhttps://www.w3schools.com/howto/howto_css_image_grid_responsive.asp
Egy hasznos oldal: https://www.responsinator.com/
/* Responsive layout - makes the two columns stack on top of each other instead of next to each other */
@media screen and (max-width: 600px) {
.column {
flex: 100%;
max-width: 100%;
}
}[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Ryan_Sanchez #17166 üzenetére
Köszi a tippet, majd kipróbálom hogy működik a sablonban.
-
Tamas1982.1
tag
Sziasztok. Szeretnék a honlapomon egy ftp letöltési-feltöltési felületet létrehozni. A tárhely már adott, egy egyszerű, honlapomról kattintható felület kellene amit tudnak használni az ügyfeleim. Belépés-felf/jelszó és böngészőben tudnának a saját mappájukban fájlokat le és feltölteni. Ha lenne olyan lehetőség hogy értesüljek ha feltöltés történt az lenne a legjobb.
Van erre valami lehetőség? Ha fizetős az sem baj, sőt! Köszi -
inf3rno
nagyúr
válasz Tamas1982.1 #17168 üzenetére
Hát ebből a kérdésből semmi érdemi nem derült ki. Gondolom ezek alapján valami PHP-s oldal lehet. Az FTP-hez miért ragaszkodsz, amikor böngészőből akarod feltölteni?
Buliban hasznos! =]
-
Tamas1982.1
tag
válasz inf3rno #17169 üzenetére
Hülyén fogalmaztam. A honlapunkra kellene egy felület ahol az ügyfél beírja a felhasználónevét és jelszavát és a böngészőn belül egy Windows explorer szerű mappás felületre kerül (ami a mi tárhelyünk almappája) és ott egyszerűen upload/download gombbal feltöltheti/letöltheti a dokumentumait.
-
olivera88
veterán
Ha programot szeretnék telepíteni a szerverre ahhoz VPS szervert kell venni?
Van egy program ami Linux szerverre kellene telepíteni. Python scriptet futatt le ami alapján egy meteorológiai térképet készit. Persze megtudnám oldani úgy a dolgot h az én gépemen készülnek el, aztán feltölteném automatikusan, csak így kicsit komplikált lenne. Mg ez utobbival az lenne gond h frissen tartja térképeket a weboldalon, mert kb 6 óránkénr kellene frissüljön.LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
toushiro18
csendes tag
Sziasztok!
Mondanátok kérlek olyan domain szolgáltatót akitől kevés tárhelyet is lehet bérelni?
http://www.domain.hu/domain/
Itt találtam szolgáltatókat, ha ezek hivatalosak, de nem nézném át mindet, a lényeg annyi lenne hogy egy évre szeretnék egy .hu domaint amihez jár tárhely is, hogy ne nekem kelljen szervert üzemeltetni. Csupán pár dolgot szeretnék kísérletezni. Köszi előre is! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz toushiro18 #17172 üzenetére
Elin.hu
Domainreg 2 évre: 2362 Ft+Áfa
1 GB Tárhely 1 évre: 4331 Ft+Áfa(olyan hogy domainszolgáltató nincsen - a domain a te tulajdonod ehhez tárhelyszolgáltatást kell venned ha nem magad akarod üzemeltetni a webkiszolgálót napi 24 órában)
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
martonx
veterán
válasz toushiro18 #17172 üzenetére
Amazon ws, Microsoft Azure, Google felhős ugyanez
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz toushiro18 #17176 üzenetére
Mármint bárhol veszel egy domaint, bár ezeknél a felhő szolgáltatóknal is lehet, utána meg beallitod, hogy a felhős ingyenes tarhelyedre mutasson.
Én kérek elnézést!
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Segítsetek légy szíves. Van egy gomb, amin van felirat, hogy letöltés, egy képet rendelek hozzá, viszont, ha megnyitom és rákattintok a képet adja be, viszont én azt szeretném, hogy egyből a kis ablak ugorjon elő, hogy mentés, mentés másként.
Ez a jelenlegi gomb kódja:
<p class="btn-light"><a href="images/peldakep1.jpg"><strong class="font-weight-bold text-primary">download</strong></a></p>Mit kellene hova még írni vagy kell létrehozni valami külön file-t is hozzá?
Előre is köszi a segítséget! -
Ice&Lime
veterán
válasz Ice&Lime #17180 üzenetére
Vagyis, igen is meg nem is, mert pirossal jelzi, hogy nem teljesen jó a kód sor:
The value of attribute [download] must be in double quotes.
Még mit illesszek be? Most így néz ki:
<p class="btn-light"><a href="images/peldakep1.jpg" download=peldakep><strong class="font-weight-bold text-primary">download</strong></a></p> -
Ice&Lime
veterán
válasz cattus #17182 üzenetére
Most ilyen és most is hibát ír ki rá:
<p class="btn-light"><a href="images/peldakep1.jpg" download><strong class="font-weight-bold text-primary">download</strong></a></p>Ez egy button egy kép letöltési linkkel, ha nincs együtt szétmegy a button.
Hogy kell ezt csinálni, nem értem.. -
Ice&Lime
veterán
válasz Krogoth #17185 üzenetére
Szia!
Mint az előbb írtam, egy buttonhoz, egy gombhoz, amin van egy írás hogy letöltés, ahhoz a letöltési gombhoz kellene rendelnem a képet, hogy rákattintva egyből a letöltési kisablak jöjjön elő. Mint hogy a fentebb írt kódból is látszik, hogy egy button-gombbal van megoldva vagyis kéne megoldani a képletöltést nem pedig képpel a képet.
Létezik ilyen megoldás, hogy írásos buttonnal képet letölteni dw-vel 2020-ban vajon? Kezdek kicsit kételkedni benne. Valaki tudja?
Rákerestem, de valami plusz php-t kellene szerkeszteni hozzá, ezt nem lehet simán html kóddal megoldani?
Itt a kód, a button és a letölteni kívánt kép elérése:
<p class="btn-light"><a href="images/peldakep1.jpg" download><strong class="font-weight-bold text-primary">download</strong></a></p>
Ezt kéne jól kiegészíteni, mert valami ezek szerint hiányzik belőle. -
NandorHUN
addikt
Nagyon köszönöm mindenkinek a néhány héttel-hónappal ezelőtt a segítésget!
Úgy írtam nektek, hogy lövésem nem volt a weboldal készítésről, mostanra pedig nagyon nehezen de elkészült a weboldalam:
Ha van bármi tippetek, vagy javaslatotok javítására akkor szívesen meghallgatom!
Köszönöm
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Ui/Ux tervezésnél, ha én is használni fogom a terméket, tervezőként részt vehetek a tesztelésekben?
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Portfólió oldalt csinálok, ami egyben play store-os link is lenne. Alap webes dolgokkal (html, scss, js megvannak, node-al ismerkedem még).
Az oldal 99%-ban statikus lenne, max 3-4 page-el, magyarul, és angolul. Mivel az oldal is maga a portfólió része lenne így nem akarok benne "gányolást".Best practice egy ilyen kicsi project-nél nyelv váltást hogy illene megoldani?
Elég ha csinálok külön html fájlokat a nyelveknek, szervezzem ki jQuery JSON-ös megoldással, vagy esetleg más? -
martonx
veterán
válasz -Faceless- #17194 üzenetére
Ha static oldalaid vannak, akkor azokat remélhetőleg eddig is a next.js-el (react), vagy a nuxt.js-el (vuejs) generáltattad. Így aztán ehhez a problémához elég csak a nuxt.js dokumentációjába belenézned
Ha netán nem ezekkel a komolyan vehető generátorokkal álltál neki, akkor meg még nem késő gyorsan ezekkel újraírni, amit eddig csináltál.Én kérek elnézést!
-
Nimrod
addikt
phpBB update szenvedés, 3.3.0-ról 3.3.1-re.
Letöltöm, felmásolom, elindítom Automatic Update Package admin alól, ami szépen megakad az update oldalon. Se error, semmi hogy mégis mi a baja. Fórumokat hiába túrom, semmi infó. -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Találtam példakérdéseket user interjúhoz (UI/UX tervezéshez szükséges ez). 40 kérdést számlál. Hányat tegyek fel a usereknek, ami nem sok? Szerintem, mivel ők különösebben nem vágyják a nekik fejlesztett terméket, ezért a véleményüket sem fogják olyan részletekbe bocsátkozóan leírni. Tehát rövidítenem kellene. Kérdés, mennyi kérdés nem sok? Ha 15-20 perc alatt ki tudják tölteni azokat, az gondolom jó lenne. Ti mit gondoltok?
Kontextus: Szakdolgozat keretein belül a napi adminisztráció könnyítéséhez készítek egy felületet, mert az most papír alapú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest