Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Szükségem volna egy weblapra a fotós munkámhoz. Ehhez kutatom a lehetőségeimet. Még nem tudtam eldönteni, hogy DIY legyen (meg tudnám tanulni - van már egy minimális html és js ismeretem, nem áll messze tőlem a kódolás sem -, de azt az időt lehet inkább nem ebbe fektetném hisz nincs más célom ezzel a tudással), esetleg vmi weblap készítőt használjak - mondjuk Squarespace eddig szimpatikus -, vagy kérjek fel vkit a munkára?
Szükségem volna egy oldalra, ahol megjeleníthetem a portfólióm, blogolhatok rajta, SEO eszközökkel lenne kiegészítve, volna kapcsolatfelvétel és ajánlatkérő valamint egyéb kérdőívek. Kellene továbbá egy ügyfél oldal is a privát képek felpakolásához, amit ki kellene egészíteni egy webshop-pal (fényképekre leadott rendelések felvételére, és a rendelést már magam intézném). Szükség volna mobilnézetre is. Meg nyilván egy dashboard sem ártana, ahol új tartalmat adhatok hozzá.Mik a lehetőségeim szerintetek és az egyes opciók körülbelül mekkora költségvonzattal bírnak? Persze az oldal üzemeltetését (domain és host) leszámítva, mert az szerintem itt már nem téma. Egyelőre csak az építés érdekelne. Gondolom DIY esetén a saját időmet kell beáraznom és valószínűleg hónapokat venne el az életemből. Squarespace szimpatikusnak tűnik, de azt is tanulni kell. Legalább a kódolást meg lehetne úszni, viszont gyakorlat nélkül elég nehézkes lenne az is gondolom, mire vmi működőt alkotok. Ha felkérek vkit a munka elvégzésére, akkor viszont kb mire számítsak? Gondolom 6 számjegyű összeg, de milyen számjeggyel kezdődik kb?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz Teasüti #16701 üzenetére
Ha a "csak egy apróság" alatt komplett ügyviteli alkalmazást akarsz (a leírtak annak tűntek), akkor biza nem lesz olcsó. Kérdezz meg szakmabélieket, ők mit használnak, vagy van-e hasonló problémájuk. Ha nem egy embernek kell lefejleszteni a cuccost, hanem több fele oszlik le a költség, akkor a hat számjegy is kevesebb tud lenni. Ha sikerült összeszedni 20 komoly érdeklődőt, vagy fizetsz te magad 20x annyit, mint amit már soknak érzel, akkor léphetsz abba az irányba is, egyébként nem reális.
Kerülőútnak vannak barkács lehetőségek. Ha elég egy statikus landing page, Hostingeréknél ingyen hostolhatod. Blogolni egy facebook csatornán is lehet. Seo gyanánt #hashtag-elsz. Fotókat is tudsz megosztani fb-n. Google drive-on akármi mást is. 15 gigáig ingyenes. Kommunikációra ott a messenger és email (google ad ingyen). Űrlapok macerás, de google talán arra is ad valamit. Rossz esetben elküldesz levélben egy word sablont, hogy kéred visszaküldeni kitöltve. Webshop már nem lesz ingyen, de alsó 4 számjegyért kapsz készen dobozos cuccot korlátos teljesítménnyel. Személyi célokra bőven elég. Bármilyen terméked is van, oda feltöltheted.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz default. #16665 üzenetére
Kellenek űrlapok rögzíteni mindenféléket, és kell alkalmazáslogika leszűrni kimenetet. Ha értelmes dolgot akarsz, és értelmesen el tudod magyarázni, foghatsz hozzá egy kódert, aki idővel összerakja, és elkéri majd a részét a haszonból - bármilyen forrmában legyen az. Ha éretlen a történet, vagy titkolózás és társai, tanulj bele programozásba te magad, és csinálod úgy, hogy jó lesz.
-
inf3rno
nagyúr
Ha a squarespace nem tudja alapból, ami neked kell, akkor szerintem felejtős. Jobban jársz, ha megbízol vele valakit, mert ami neked kell, azt nem hiszem, hogy össze tudnád kattintani bárhol tényleges programozás nélkül, beletanulni meg évekbe telik, nem hónapokba. Költséget csökkenteni úgy tudsz, ha lehúzod a listádról a nem életbevágó dolgokat, és tényleg csak a fontosakra koncentrálsz, vagy több lépésben hajtod végre, és először csak blog meg portfólió, később meg ha lesz rá pénzed, akkor íratsz hozzá egy webshopot is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
biker
nagyúr
-
törölt tag
Megér egy Google börzézést, mert szinte semmi olyan igényed nincs ami egyedi lenne, létezik mindenre külön prototípus.
Nyilván összekötni egy dashboardra API-n keresztül a külön CMS-eket (headless) + menő design sem kis falat, de kis szerencsével még 1 mil alatt találsz rá megfelelő embert. Viszont kb 200:1 esélyed van, hogy nem megfelelőt találsz, szerintem józan becslés a reggeli kávém előtt
Ha találsz konkrétabb portfolio manager + ecommerce platformot (bérlés), vagy kész CMS-t ott esetleg a nyelv támogatásra kell figyelni, de ezt le lehet kérdezni a supporttól, hogy mibe kerül egy 100% magyar megoldás.
Tipp: bérlés lesz a legolcsóbb és legkevesebb időigényű. Cserébe feladsz valamennyi kontrollt, esetleg ha megugrik az igényed akkor bele kell menni egy nagyobb csomagba ami hosszú távon lehet, hogy költséges..
Megy azért egy privi, mert keresek fotóst
-
Teasüti
nagyúr
Ami nekem kellene, az egy oldalba összegyúrni egy Wordpress blogot, egy Online Picture Proof galériát és webshop-ot. Megfejelni egy kapcsolatfelvételi űrlappal, aminek a kimenete lehet akár egy email is. Itt nincs ügyvitel, csak simán kidobja nekem mit rendelt a kliens a webshop-ban és paypal-ra érkezik a fizetés. Számlázásra, könyvelésre már megvan a workflow-m.
A kliens oldal meg csak annyiból áll, hogy egy az ügyfélnek átadott jelszóval megtekintheti a privát galériáját, ahova az esküvői képei kerülnek feltöltésre. Ezek védett és alacsony felbontású képek; letölteni nem lehet, de innen lehetne leadni a rendelést amit aztán a kosárból a paypal számlámra irányít. Nekem meg elég, ha küld egy email-t, hogy ki és mit rendelt. Én meg intézem a nyomdával onnantól.
Ennyit szeretnék összesen. Nem igazán értek a SEO-hoz, de úgy látom kell a rendszeres blogolás, hogy előkelő helyre jussak a találati listákon. Viszont ilyet nem tudok a Shootproof-on, se az OPP-on. Utóbbin van SEO és profi support, de blog-ra annyit tudtak csak mondani, hogy 3rd party.
Azt hiszem Squarespace tud mindent, ami nekem kellene. Csak gondolom azt is tanulnom kellene, nem hiszem, hogy nulla tudással összelegózok benne egy profi galériát. Vagy igen? -
I02S3F
addikt
válasz Teasüti #16709 üzenetére
"Nekem meg elég, ha küld egy email-t, hogy ki és mit rendelt." - Többiek: Jól sejtem, hogy közel sem ilyen egyszerűen kivitelezhető megoldás szükséges? Szerintem ez egy nagyon leegyszerűsített elgondolás, ami nem működne elvártan, de javítsatok ki, ha tévedek!
Teasüti: remélem nem veszed magadra, mert egy megrendelő vagy. Írtad is, hogy nincsenek meg az alapjaid és tudom is, hogy a programozónak szükséges megbizonyosodnia minden a megvalósítás során felmerülő kérdés megválaszoltatásáról.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz I02S3F #16710 üzenetére
Esküvő fotózásban szeretnék vállalkozni. Ez évi 20-30 esküvőt jelent. Még ha a családban más is rendel ezt-azt, talán tudok kezelni évi kb 100 rendelést adatbázis nélkül.
Nem tudom hogy lehetne ezt automatizálni (gondolom létezik olyan nyomda, ahol vmi API-n keresztül is lehet dolgozni), de egyelőre ilyen elvárásaim nincsenek.Egyelőre kivizsgálom én ezt a Squarespace-t közelebbről, indítok egy trial-t, aztán meglátom meddig jutok vele.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Teasüti #16711 üzenetére
Nem lesz olcsóbb adatbázis nélkül sem, mert az már egyedi kódot igényel. Hostingban sem lesz olcsóbb, mert az email küldéshez kell szerver oldali nyelv, arra meg nem jellemző, hogy külön adnák adatbázis nélkül. Ha összekattintósat akarsz, akkor fellősz egy CMS-t egy ecommerce engine-el, aztán azzal oldod meg amilyen szinten az ilyen általános rendszerrel lehetséges. Ott is be tudsz állítani rendelés értesítő emailt.
"Egyelőre kivizsgálom én ezt a Squarespace-t közelebbről, indítok egy trial-t, aztán meglátom meddig jutok vele."
Hajrá! Remélhetőleg elég lesz, amit tud.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz I02S3F #16710 üzenetére
Szerintem megoldható így is minden további nélkül. Itt azt kell látni, hogy volt egy régi üzleti folyamat, hogy bement az illető a boltba, beszórta a kosárba a termékeket, aztán a kasszánál fizetett, esetleg kért még kiszállítást a nagyobb termékekre. Gyakorlatilag ezt automatizálják a webshopok, tehát igazából minden lépés megoldható manuálisan is emberekkel úgy, ahogy mondjuk 50 éve történt. Ha hajlandó az emailben kapott rendeléseket papíron vezetni meg emailben tárgyalni az ügyfelekkel az extra igényekről, akkor minden további nélkül megoldható úgy is. Ha kevés rendelés van egy évben, akkor nem probléma. Értelmét igazából akkor látnám, ha valami nagyon egyedi dolgot árul, és minden vevővel külön meg kéne legalább emailben, telefonon vagy személyesen tárgyalni, hogy pontosan mit akar.
Buliban hasznos! =]
-
Teasüti
nagyúr
válasz inf3rno #16713 üzenetére
Email-t én a backend-re írtam. Nekem kell kapni vmi értesítést a vásárlás tényéről. Nincs semmi egyéni kommunikáció.
Nem igazán látom hogy máshogy lehetne ezt megoldani, hacsak nem a weboldal fog eljárni az én nevemben a nyomdánál, meg kidolgozza helyettem a megvásárolt képek nagyfelbontású (offline) verzióit nyomtatáshoz (soft proof).
Ízé, lehet ilyet? -
inf3rno
nagyúr
válasz Teasüti #16714 üzenetére
Az szerintem alap gyakorlatilag mindegyik webshop motornál, hogy küld neked értesítő emailt, ha rendelés jön, de ettől még ugyanúgy letárolják a rendelést az adatbázisban...
Ahhoz, hogy direktbe tudd küldeni a nyomdához annyi kell, hogy lehessen online rendelni tőlük valamilyen formában személyes jelenlét vagy telefonos egyeztetés nélkül. Ha előre megbeszéled, hogy email-ben fogsz küldeni automatikusan nekik rendeléseket, akkor minden további nélkül megoldható. Ezen felül ha van weboldaluk, ahol lehet online rendelni, vagy van API-juk, akkor azon keresztül is lehet. Szokták is csinálni, ha van értelme, pl régebben írtam olyat, ami webshopba tölti fel az árukészletet nagyker API-járól és árazza be automatikusan.
Az email-es továbbítással az a legnagyobb gond, hogy a nagy felbontású képek sok helyet foglalnak, és sokszor méret korlát szokott lenni a levelekre vagy nagyon kicsi az email tárhely kapacitásuk, tipikusan 1-200MB, ami hamar betelik. De megoldható, ha van egy tisztességes tárhelyük, esetleg gmail-es email címet csináltok a dologra, és vállalják, hogy nézni fogják.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Golyobis
aktív tag
Sziasztok
Gondolom ez valószínűleg ez visszatérő kérdés lehet, és kicsit off is, de tudtok ajánlani weboldal készítésre embert/céget?
Gondoltam mielőtt keresnék én magam, előtte itt megkérdezem, hátha így magasabb színvonalú embert kapok
Amúgy egy egyszerű, szolgáltatáshirdetés jellegű minimálweboldal kellene (de nem minimál összegért) ami viszont megjelenik a google találtainak első oldalán.
-
Golyobis
aktív tag
válasz I02S3F #16720 üzenetére
Valóban. Viszont nem tudom hogy mire lehetne számítani, hogy mennyibe kerülhet kattintásonként egy olyan hirdetés ami ténylegesen is már megjelenik. (Tehát a verseny mennyire áraz be egy hirdetést, monjuk villanyszerelőnél vízszerelőnél ilyesminél, tehát ahol valóban van tülekedés)
-
coco2
őstag
válasz Golyobis #16719 üzenetére
ami viszont megjelenik a google találtainak első oldalán
Első körös számszaki példa. Google-ék belföldön havonta 100 milcsi bevételt termelnek adott kulcsszavak fizetett reklámozásán. A 25% megszerzése havi 33 milcsibe kerül.
A végösszeg természetesen egy valós időben mozgó paraméter, ami a mindenkori marketingkörnyezeted függvénye.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #57018880 #16717 üzenetére
+1, email csatolmány helyett szerintem is inkább fel kéne tenni egy olcsó (esetleg ideiglenes) tárhelyre, és úgy megosztani a nyomdával. Érdemes lehet figyelni arra, hogy ezekhez a képekhez való hozzáférés korlátozva legyen amennyire lehet a nagy közönség számára, különben ha google felindexeli a nagy felbontású képeket, és tolok egy google images keresést a kis felbontásúakra, akkor máris le tudom őket tölteni. Ami gondolom nem cél.
Buliban hasznos! =]
-
Teasüti
nagyúr
Squarespace kilőve. Nem lehet megoldani rajta a client proofing gallery-t.
Akkor SEO-ban kérdeznék: hogy lehet maximalizálni az oldalra irányuló forgalmat és hogy lehet előkelő helyre kerülni a keresési eredményekben? Úgy tudom a rendszeres blogolást szereti a Google, viszont ha a portfólió és a blog két külön szolgáltatónál van, akkor össze tudom kötni ezeket valahogy?Pl. ha blogolok egy helyszínről, akkor a helyszín kulcsszavára feljön a blogom. Ideális esetben a portfóliómmal együtt ha egyazon weboldalon van mindkettő. Na de külön?
Van így értelme egyáltalán? -
martonx
veterán
válasz Teasüti #16726 üzenetére
A legideálisabb, ha ugyanaz a domain alatt megy mindkettő. Viszont ha a blogod külön van, azért még nem veszett el az ügy, hiszen elég ha a blogodat megtalálják (blognak mindig jobb a SEO rangja az olvasós jellege miatt), és a blogodon sűrűn átlinkeled a portfóliós, megrendelős oldalt.
Én kérek elnézést!
-
coco2
őstag
Olcsó / ingyenes fórum motort keresek, ami tud felhasználónkénti fórum hozzáférést szabályozni. A lényeges sajátosság annyi lenne, hogy alapból minden felhasználó csak azt a fórum topic-ot látja, amit ő maga hozott létre, vagy amihez admin hozzáférési jogot adott neki. Tudni kell azt konkrétan szabályozni minden topicra és minden felhasználóra. Nem kell nagy teljesítményre, szinte zéró terhelés lesz rajta, és ahhoz képest aránytalanul erős szerver lesz alatta. Tud valaki olyan forum motorról közösségi kézen?
-
Golyobis
aktív tag
Én nem hiszem hogy utaltam volna rá hogy olcsón szerettem volna megvalósítani a terveimet, inkább arról írtam hogy minőségi módon.
martonx:
Kérlek elmagyaráznád nekem is hogy milyen gondok kezdődnek itt?
És igen, szerintem elég könnyen találok valakit akinek kell a pénzem. -
whited
addikt
Sziasztok
Szeretnék 1 domain-t bérelni és hozzá egy weblapot készíteni.
Mit javasoltok, hol és milyen fajtát vegyek ?
Régebben tanultam weblap szerkesztést, de eléggé megkopott a tudás, hogy járok jobban:
-Egy szerkesztővel megcsinálva vagy
-Lekódolni a nulláról ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
inf3rno
nagyúr
válasz whited #16731 üzenetére
Ezzel foglalkozó ismerős nekem dotroll-t szokta ajánlani magyar hosting-ok közül, de gondolom elfogult, mert azt hiszem ott dolgozott néhány évig. Lehet még külföldit is használni akár cloud hosting-ot is, mint az aws, digitalocean meg még ki tudja mik vannak. Sok helyen egy nagyon kis forgalmú oldal hostingját ingyen is meg lehet oldani reklámok és hasonlók nélkül, pl Heroku vagy AWS esetében.
Ha nem akarsz semmilyen űrlap küldést, csak kitenni néhány ritkán változó tartalmat, akkor talán elég egy statikus tárhely is. Ha lesz űrlap küldés, akkor kell valamilyen szerver oldali nyelv is, pl PHP vagy a személyes kedvencem most a nodejs. Ahhoz kell egy keretrendszert választani, aztán le tudod kódolni, amit akarsz. Ha vizuálisabb típus vagy, akkor meg egy CMS-el valószínűleg jobban jársz. A statikus oldalakra vannak szerkesztők, de én az Adobe Dreamweaver-nél elvesztettem a fonalat azon a téren.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
martonx
veterán
válasz Golyobis #16730 üzenetére
Mert a google első oldalára kerülni marhára nem egyszerű, gyorsnak meg aztán végképp nem gyors. Sőt megkockáztatom, hogy amit elmondtál egyszerű weboldal, annak az árának a többszörösét fogod majd elkölteni csak erre az egy szempontra, hogy a google első 10 találatában benne legyél. Én őszintén, a helyedben annak nem is fizetnék, aki annyira béna, hogy fel se fogja, hogy ez záros határidőn belül kvázi lehetetlen.
No persze ez lehet egy jó szűrő arra, hogy aki bevállalja a mission impossible-t, azzal kár is nekifutni, mert még ahhoz sincs fingja se, hogy mit vállal.Én kérek elnézést!
-
coco2
őstag
válasz Golyobis #16730 üzenetére
Sehol sem szóltam én le a pénzköltési szokásaidat. Ha oda neked az oroszlánt is, ám legyen
Talán feltűnhetett, hogy a google találati listákon időnként ott vannak zölden matricázva "Hirdetés" linkek. Azok mindig az első lap tetején vannak, és csak nyers üzleti kérdés, hogy oda kerülhess. Nem kell előzmény, mínuszban lehetsz az organikus találati listákon, és akkor is tiéd lehet a legelső pozíció, ha elég sokat fizettél.
Hajrá
[ Szerkesztve ]
-
Golyobis
aktív tag
válasz martonx #16733 üzenetére
Ok, kösz a tanácsot.
A sietség nem fontos, simán elég ha akár 1-2 év alatt többszöri nekifutás után sikerül csak oda feljutni.
coco2:
Ez megint egy kicsit lekezelően hangzott, amit nem tudom hogy mivel érdemeltem ki :/
Ha már hirdetni kell akkor én inkább csak az ésszerűség keretein belül fizetnék, de mivel nincsenek tapasztalataim ilyen téren ezért megkérdeztem hogy mik a trendek, mármint hogy milyen /kattintás összegekre számíthatok.
-
coco2
őstag
válasz Golyobis #16735 üzenetére
Az eddigiekből annyi jött le, hogy szolgáltatás reklámozó oldalon adott területnek (vagy általános területnek) pay per click szolgáltatást kínálnál, és a Google hirdetések üzleti ellenfele lennél. Sikerült dióhéjban pontosan fogalmaznom meg a lényeget?
[ Szerkesztve ]
-
Golyobis
aktív tag
Szerintem nyilvánvaló az első hozzászólásomból hogy mit akarok, és annak, sem a többi üzenetváltásnak sincs semmi köze ahhoz amiket te írsz.
Egy bizonyos szolgáltatás reklámozására akarok egy jó weboldalt.
Sajnálom ha félreérthető volt, igazából mind1 ne ragozzuk túl.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz Golyobis #16737 üzenetére
Nézz utána, hogy a Google reklámszerződésének milyen versenytilalmi pontjai vannak. Szerintem lehet problémád reklám site reklámozásával. Jogászt kérdezz meg róla, mi minek minősül. A leírtak elégtelenek a részletek megítéléséhez.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Golyobis #16737 üzenetére
Amennyire én tudom (bár nem értek SEO-hoz) a google első oldalra bekerülni elég nehéz, ha sok hasonló weboldal van. Ahelyett, hogy milliókat elköltenél rá, érdemes elgondolkodni rajta, hogy biztosan az online marketing kampány e a nyerő, illetve, hogy nincs e olyan hely, ahol a potenciális vásárlóid nagy tömegben vannak jelen, és célzottan tudnád szórólapozni őket pl. A weben is lehet ilyen hely, pl egy facebook csoport, fórum, vagy ilyesmi, bár általában az ilyeneknél tiltott a reklám, mert spamnek veszik. A fizetett netes hirdetések sem ördögtől valóak, és sokkal jobban tudsz kalkulálni velük, mint a SEO-val. Szerintem. Bár én nem vagyok markerting szakember. Sokan céget is megbíznak a reklám kampányokkal egyébként. Nem tudom ezek a marketinges cégek milyen extrát nyújtanak ezen felül.
Buliban hasznos! =]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Egy kis tanács kellene.
Volt a kis cégünknek egy régi joomla-s honlapja és webshopja és habár nem szárnyalt, de rendszeres megkereséseink voltak.
Most a modernizálás jegyében lecseréltük egy wordpress alapú honlapra és webshopra , hogy kicsit biztonságosabb, designosabb legyen. Elkészült valamennyire már fél éve és mennek élesben, de minden jegyű megkeresésünk teljesen megszűnt. Zéró, nulla! A honlapfejlesztő valamit kavart is a tárhellyel, domain elhelyezéssel is.
Szerintetek mi lehet a megoldás vagy gond?
-
-
martonx
veterán
válasz V.Stryker #16740 üzenetére
Tippre megváltoztak az url-jeitek, ha régebben alarmzona.hu/ez-egy-termek/1 volt az url, ami most alarmzona.hu/1/ez-egy-termék volt, és a google adatbázisába nagy nehezen bekerült, némi érdemi helyezésre nagy nehezen felvergődött, akkor most időnek kell eltelnie, hogy az új is bekerüljön, a régi kikopjon (ezen persze a google search console-on lehet segíteni).
Szólok, hogy ha a biztonság volt a cél, akkor a wordpress-el eléggé félre mentetek, hacsak valaki komolyan erőforrást nem invesztál abba, hogy folyamatosan frissítse az összes komponenst, core-t
Én kérek elnézést!
-
lupus_l
aktív tag
válasz martonx #16743 üzenetére
Már gyakorlatilag nincs biztonságos CMS rendszer frissítés nélkül. Egyedi sem.
Htaccess-ben érdemes lett volna az átirányításokat megcsinálni...
Az oldallal kapcsolatban annyit kérhetsz még a fejlesztőtől, hogy a verzió számokat rejtse el forrásból, ne is legyen WP-re utalás. Én szerem a WP oldalakat kamu Drupal hivatkozásokkal telerakni és régió blokkolni cloudflare-ben a wp-logint, wp-admint stb. Néha lehet Cloudflare tűzfal logban csemegézni
A WordPress 4.9.8 -t frissítse, kapcsolja ki a nem használt funkciókat és amit csak lehet kóddal oldjon meg plugin helyett (pl. Google Analytics ).
-
törölt tag
válasz lupus_l #16744 üzenetére
Egy jól összerakott egyedi azért teljesen más dimenzió.. főleg a ROI miatt. Egy WP-t azért támadnak mert el lehet kaszálni sok instancot egyszerre. Elég találni egy plugin/sablon hacket ami 15000 oldal telepített, és már lehet is vandálkodni.
Igen, amikor egy GA-ra / EU cookira plugint használnak az tipikusan headdesk kategóriás. Utóbbi népszerű süti leak forrás volt amikor elkezdődött az értelmetlen popupozás.
-
martonx
veterán
válasz lupus_l #16744 üzenetére
Azért az beb...na, ha egy normálisan összerakott egyedi oldal törhető lenne, mint egy WP oldal
Nyilván nincs tökéletesen törhetetlen oldal (bár de, próbálj meg egy statikus oldalt feltörni ), a kérdés az, hogy a befektetett energia megtérül-e. Ezért vadásznak CMS-ekre, mert ha találtál egy gyengeséget, akkor nem egy, hanem több tízezer oldalt fel tudsz törni hirtelen.Én kérek elnézést!
-
lupus_l
aktív tag
válasz martonx #16747 üzenetére
Igazad van, de ugye emlékszel, hogy pár éve az egyedi CMS rendszerrel ellátott magyar bútor és barkácsáruház, élelmiszeripari cég és még pár magyar multi oldalát a törökök megfektették? Ott a hiba konkrétan a különböző főverzióktól való eltérés volt. Pár js fájlt elfelejtenek frissíteni és már ott a hiba.
Már rég elértünk egy olyan korszakba, hogy egy CMS rendszert kód és hosting szerver szinten bevédeni nem elég. Persze figyelhetjük, hogy az épp aktuális PHP verzióban mi is a sebezhetőség.
-
martonx
veterán
válasz lupus_l #16748 üzenetére
Többször visszaolvasva se értettem meg, hogy mire akarsz kilyukadni Vagy nem ugyanarról beszélünk. Én egyedi fejlesztés alatt azt értem, hogy valaki nekiáll nulláról lefejleszteni egy rendszert (és még csak mondjuk nem is PHP-ban), nem azt értem alatta, hogy egyedi skint rak egy CMS fölé
Érted, egy általam leírt egyedi fejlesztés teljesen immunis lesz a tipikus WP támadásokra, sőt ha normálisan van megírva, akkor az összes tipikus támadás nagyon nagy részére is. Nálunk pl. a partnerek rendszeresen csinálnak etikus hackelést a rendszerünk ellen, a szerződéseink része.
Én kérek elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest