Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • OC

    őstag

    válasz Reset Elek #3252 üzenetére

    Tény, hogy egyrészt nem tudtam volna ilyen szakmai szemmel és szakmai köntösbe bújtatva leírni, megfogalmazni. Azért egy-két kérdés felmerült bennem. Az egyik, hogy mi alapján van meghatározva az áramlási sebesség. Magyarán mekkora értékekkel dolgozunk és miért? A másik, hogy ha jól látom (megnéztem pár demot), akkor szimulálható például a hűtés hatékonysága is. Tehát vízhő, vagy akár chip hő is modellezhető vele. Ezt jól látom? Aztán a be- és kiömlőnél lévő alacsony áramlási sebesség miért fáj nekünk annyira? Tudom, hogy minden apró részlet számít, de ez szerinem elhanygolható -több szempontból is- a gpu fölötti összevisszasághoz képest.
    Egyébként itt megoldás lehet, hogy a be- és kiömlő részen a marás nem egyenes, hanem ferde. Ez a megoldás egyébként is alkalmazható lenne más blokkoknál is, mert ha jól sejtem, akkor áramlástani szempontból előnyösebb megoldás. Sajnos nem vagyok otthon, így nemigen tudok rajzolgatni normálisan, meg időm sem tengernyi. A lényeg érthető szvsz: [link]
    A gpu fölötti rész -már ha a jelenlegi felépítésnél maradunk- bal alsó és jobb felső sarkának eltüntetés (tahát ott nem lenne kimarva az anyag). Így nem lenne ekkora a keresztmetszet növekedés, valamint a holt sarkok is megszűnének. A négyzet alapú hasábok 45fokos elforgatása szintén nem tűnik rossz ötletnek. Az élek, sarkok ívesre készítése meg egyértelmű, hogy szükséges.

    Megy egy pm...

Aktív témák