Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Reset Elek

    aktív tag

    válasz tsar #3189 üzenetére

    Nemtom, eddig mennyit autocad-eztél, biztos sokat, így tudod azt is, hogy ugyanúgy meg lehet különböztetni a vonaltípusokat (LWT gomb, asszem...Vagy esetleg színezel) fehér alapon is, még abban sem vagyok biztos, hogy ez fárasztó (lásd Word, fehér alapon fekete betűk ).
    Ha ''nyomtatsz'' róla egy jpg-t úgyis fehér alapon fekete vonalak lesznek.
    De a lényeg az, hogy a végén úgyis fehér papírra fekete tintával kerül rá a rajz, ezt kéne figyelembe venni internetes publikáláskor is.
    A másik, hogy a műszaki élet területén eléggé elterjedt a szabványosítás. A rajzolásra is vonatkozik jopár, és nem véletlen találták ki. Amíg csak magának rajzolgat az ember, nincs vele gond, nem kell vele foglalkozni. De ha másnak mutogatja, ne adj isten szeretné legyártatni, jobb, ha figyelembe veszi őket, és következetesen alkalmazza. Ugyanis a műszaki élet szereplőinek 99,9%-a ezt teszi. Tessék már egy kicsit alkalmazkodi a többiekhez, hogyha valaki, még ha csak érintőlegesen is, be akar lépni a műszaki életbe. Sokkal könnyebben boldogul az ember, ha nem kell külön minden vonalat elmagyaráznia.

    Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...

Aktív témák