Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Omli85

    őstag

    válasz Jim Tonic #40848 üzenetére

    Igazából annyi a lényeg, hogy ugyan a termodinamika az termodinamika de ilyen "kis" méretben egyszerűen kb el lehet felejteni, hogy értékelhető hatásfokkal "működjön" főleg úgy ha van xy db légkavaró a rendszerben ami akkora mennyiségű levegőnél ami egy gépházban van bőven elkeni a termodinamika száját és sarokba küldi és ott sírdogálhat maximum de érvényesülni nemigen fog az ziher.

    Én special amíg a gépházban volt a radi mindig kintről fújattam befelé a radit és a házból egy másik ventivel toltam ki a benti levegőt és így mérhetően jobb volt a hűtő hatásfoka mintha a gépházból a radin keresztül fújattam volna kifelé. Konkrétan fentről fújtam be a radin keresztül hátul meg fújattam ki. Szóval totál szembementem a termodinamikával de még is így volt a legjobb hatásfoka a rendszernek.

    Vannak olyan területek és méretek ahol ezekkel számolni kell és be kell tartani de jelen esetben egy gépház hűtésénél kb elhanyagolható tényező. Legyen x mennyiségű befújt levegő és legyen x mennyiségű kifújt is, hogy forogjon a gépházban a levegő és kb ennyi a lényeg meg van oldva a szellőzés.

    [ Szerkesztve ]

    ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Új hozzászólás Aktív témák