Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Plasticbomb

    addikt

    Ennyi poénos beszólás után, amit egymásnak tesztek, úgy gondoltam ideje végre feltenni a kérdésem:

    Ideje összeraknom egy gépet, magamnak, a magam elvárásai szerint. Jelenleg Valamilyen AMD maximumban gondolkozom, AM3 vagy FM2+ vonalon, még nem tudtam eldönteni véglegesen, viszont mindenképpen vízhűtéses megoldást szeretnék megvalósítani. A kérdés az, hogy a CPU/APU hűtűsűhez milyen megoldást javasolnátok, ami mindkét eszközre jó, úgy, hogy az APU esetében a szobahőmérséklet közelében maradjon mindig az eszköz. (HA APUs verziót építek végül, akkor szeretném elérni azt, hogy a CPU magok is maximumon tudjanak futni, meg az IGP is, egyszerre, ne kapcsolja vissza a rendszer az egyiket a másik miatt.) Viszont ennek a körnek tökéletesen meg kell tudni a felelni egy AM3as CPUhoz is, úgy, hogy annak az OC tuti be fog nézni... Valószínűleg az APU is kap egy meghatározott tuningot.

    Még nincs ház sem hozzá (laptopom van), jelenleg, sokat olvasva a ti problémáitokat, hajlok a felé, hogy a házon kívül helyeznék el megfelelő radiátort (de ez nincs meghatározva, egyedül az a lényeg, hogy megfeleljen a fent leírt követelménynek). Egyedül annyi a megkötés eddig, hogy biztos, hoyg ne világítson nekem itt piros fénnyel valami...Főleg ne 24/7 Kék, zöld, esetleg valami a szivárvány azon tájékáról... (érdekes kritérium?:D)
    Házakban, amiket nézegettem, és ezek csak tényleg színek, megjelnés PL. AVP Venom White.

    A gépben ezen kívül 1/2 SSD 1 2,5 HDD egy FURY X lesz, meg temérdek RAM (32 GB és több) és az alaplap(elvileg valamelyik MSI lap), meg a táp (amire még nincs öttletem).

    Az egész gép legyen halk, de nem vagyok túl vájt fülű, napokat megy mellettem a laptopom, bekapcsolva, torrentezik... (Valamint hűtőházban dolgozom, szal néha hallani sem hallok...)

    Gondolom, ha van rá lehetőség, akkor a rendszernek az a legjobb, ha a procihőfokhoz igazítja a víz keringési sebességét a rendszer, szóval kell valami vezérelhető pumpa, csövek, ami nem baj, ha átlátszóak, de csak addig fontos, hogy látható legyen a hűtőközeg állapota, ami esetleg lehet színes (kék, kék leddel megvilágított), vagy teljesen színtelen is.
    Ház esetében nem izgat a plexi oldallap, nem akarom nézegetni a gépet, nem is kiállításra megy. Bár attól még meg meglódúl a fantáziám....

    Ti mit és hogy tudnátok elképzelni, illetve mit ajánlotok?

    Első vizes mókám lesz, de jöhet egyből a mélyvíz is.:)

    ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

Új hozzászólás Aktív témák