- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
hát, sokmindentöl függ egy teszt.. crysisban egyértelmű az nv-fölény, de a 320-as gts is pont áldozata a crossbar memóriavezérlésnek, tehát ha elfogy az aktuális ram, ami manapság ultra detail, ill AA+AF mellett sokszor előjöhet. akkor szegény GTS-1 pillanatra 0fps-t produkál, (ha jól tudom) ez elég zavaró tud lennei egy game közben.. a többi game-ben pedig döntetlen, de nem teljesítményben, hanem amikor optimalizálva van a game egy zöld nv-logoval, akkor nv-nyer, ha nincs ilyen, akkor az ATi, szvsz. ami még itt érdekes, hogy ami nv-n játszható, az ati-n is játszható, lehet hogy több fps nv-n pl 80 atival pedig 60, naés?
továbbá nem írtam, hogy milyen 3850 a bestbuy, de igazából mindkettő: a 256Mb-os 34.5k az 512Mb-os 39k körül beszerezhető. aki ilyen kateg-karit vesz (8800gts320 - új ára egyébként 42k ) valszeg 1280-nál nagyobban nem használja, oda meg elég a 256Mb-is. nem mehetünk el azmellett sem, hogy igenkönnyen 3870-es körüli órajelre lehet emelni a 3850 óralejeit, max egy biosflash. ugyanakkor a fogyasztása is lényegesen kevesebb mint egy G80 alapú karié.. továbbá2 az atinak szebb a képe, ill még mindig ismeri a videomirror funkciót: (a tv-n fullscreenben megy egy film (a családnak), a monitoron te meg azt csinálsz amit akarsz ) ezt sajna kivették a 8as sorozatból. ha már filmek, atiék mindegyik tömörítésés HD-cuccot hardware-esen tudják (VC-1, H264) míg nv csak a H264-et. ezek már csak apróságok, ami szvsz ati-ra billenti/heti a mérleget.[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
ha már a 640-es szóbakerült akkor itt a legjobberedményem 8800GTS640+Q6600-tal, ami azért szépen hoz a konyhára 3dm06 alatt, ill a mostani HD3870+E6750-nel, jó böngészést!
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
nem úgy van az, majdnem, de nem.. mert egy erősebb proci az sm2-sm3-as pontokat is viszi szépen felfele.. tehát a "régi" 4G-s quaddal szvsz 14k-14.5k lennne most, miután "levizelem" a karit a 15k is meglenne persze mostanában nem veszek quadot sem, jön a nyár! így is mindenre elég ez a konfig..
-
Coyot
őstag
Pont ez az a bika gém legyen Crysis, AA-val, nah ez egyik vga-n sem megy játszhatóan, az összes többi gém ami érdekes egy kicsit is számomra, meg mind megy AA val meg AF fel 1280-ba sőőt pl UT 1600x1200be maxon, mellettem levő kollége gépében egy 8800GT 512 van. Van neki 10fps előnye mikor nekem 50 neki 60, hurrá! a krájzis meg azon is ugyanugy játszhatatlan... magyarán helkis kolléga véleménye után énis csak ezt tudom mondani, hogy 3850
jah és pííísz mer az alap
Má' nem
-
kovi
senior tag
"az atinak szebb a képe" -- jaj hagyjuk már ezt. Ezt elfelejtettük a GeForce FX idők után. Ott volt még kép összehasonlítás. Picit húzok a Digital Vibrance-on az NV driverben aztán máris ezerszer szebbek és kontúrosabbak a színek. Amúgyis, az hogy szebb a képe lehet monitor függő, stb... ezer dolog.
Érdekes amikor nálam volt a 8800GTS 320, nemvettem ilyet észre hogy 0 FPS a Crysisban. Pedig 1280x1024, full HIGH-on járattam. Nemkell mindent elhinni amit írkálnak...S a Half Life 2-ben levő beállítások panelen levő ATI logo az mi??
Sztem ezt a témát hagyjuk, mert ahány játék annyi optimalizálás. Csak mert az NV logó az elején van, rögtön támadják az NVidiát. Mi van akkor ha támogatja a fejlesztőket? Oda dobja a pénzt ahova akarja.Nembeszélek a borzalmas Catalyst nevü micsodáról... Amilyen hatása van a CC-nek a gépre... Amikor az X1950PRO-m volt nagyon becsömörlöttem tőle, hiba hegyek, lassú, fogja a gépet, sok-sok bug.
Azért a G80 GTS-t is lehet húzni. Nem is kicsit.
"HD-cuccot hardware-esen tudják (VC-1, H264) míg nv csak a H264-et" -- ez igaz, de te amire használni fogod ezeket addigra GeForce 10800 lesz. Úgy ahogy DX10.1 is.
Huhh, de sokat lehet erről elmélkedni.
[ Szerkesztve ]
GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
helkis
veterán
elmélkedés folyt: általában váltogatom a kártyáimat, amikor csak tehetem fél éven belül volt a 88gts640-a gépben utána 79gt, majd 66nongt, ill 84gs utóbbiaknál már egy MVA-panales lcd-n lesem a képet és ég és föld a 84gs ill a 3870. pedig mindegyik a 32bit-es tartományban dolgozik ugyebár. de mindenkinek más a szeme, nekem személy szerint jobban tetszik az ATi-é.az nv-között nem vettem észre különgséget.. a ccc tényleg egy fos (főleg nv-kati utáni rendszerben), mindennap imádkozok, hogy csináljanak megint controlpanelt friss rendszerrel nincs gond vele..
-
b-max
senior tag
nem kell elfeljteni, egy márkásabb karinak most is 1000x - szer jobb képe van, föleg 2D -ben látszik a különbség. És egy zajos képes semmiféle trükk nem segit. Persze ezt egy gagyi moncsin nem biztos hogy látni fogod.
Telefonos elérhetőség : huszas 92 6kettő 3O4 - Viber is
-
kovi
senior tag
Aha.
Egyik haveromnak van, vagyis volt HD 3870 SLI-be! Eladta a kártyákat, s vett egy darab ASUS GeForce 8800 GTS 512MB (G92) kártyát. Azt most hagyjuk is, miért, gondolom jól ki tudott szállni belőle.
Aztmondja, játékokba sokkal szebb a GeForce képe. A monitorját most vette, ASUS MW221U. (TN+film)
Pedig aztán ő igazi AMD/ATi fanatikus.GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
madve
tag
Hogy megszaporodott a hozzászólás az állítólagos "fikázás" hatására...
Ez a vita amúgy nem vezet sehova. Kb. olyan mint az Intel és AMD közötti vita más fórumokban... De az tény, hogy ezeknek az új kártyáknak a "többlet szolgáltatásai" nem használatosak a mindennapokban... Én egyébként azt mondom, hogy nagyon jól sikerültek a 38-as szériájú ATI karik. Végre picit magáhoztért az ATI. Sőt majd ha kezembe kerül egy X2 akkor azt is jól letesztelem... Márha valaki rendel tőlem egy ilyet. Az előzetes tesztek alapján itt a PH!-n is felemás érzés kerülgetett.
A kép minősége pedig szerintem is kártya márkájától is nagyban függ. Mondjuk láttam már olyan ASUS karit ami kb. olyan zajos volt és életlen képű mint egyszer... (persze nem LCD monitoron bámulva..)helkis: összeállt véglegesen a gépen. A dupla radit triplára cseréltem. Terhelés alatt a 8800GTX OC (ugye gyári túlhúzás) nem megy 46 fok fölé. A vizem 26 fokos... Ha lesz egy kis időm megnézem mit bír tuning terén...
Nem az a baj, hogy ekkora Isten állatkertje, hanem az, hogy igen alacsony a kerítés..........
-
madve
tag
Hát megértem... Én is AMD fanatikus vagyok és mégis egy C2D-vel nyomom... Egyszerűen gyorsabb és kész!
Amúgy régen nekem is szinte csak ATI kártyáim voltak. 9800-ról 7600GT-re váltottam. Szintén teljesítmény alapján.3870 SLI-be? Nem CF-be?
[ Szerkesztve ]
Nem az a baj, hogy ekkora Isten állatkertje, hanem az, hogy igen alacsony a kerítés..........
-
helkis
veterán
egy jobb monitorral biztos jobb a képe!
elötte milyen monitorja volt herkules ződ-fekete?
a teljesítmény, ill hibák ahogy fejlődik a driver úgy javulnak, egy bizonyos mértékig. aki koráv vett HD-radírt, annak lehetett vele gondja, ahogy a G80-as korai driverei is szarok voltak, de ezt te is tudod..
egyébként tényleg hagyjuk az egészet, ilyet max sör mellett lehet folytatni..
mindenki vegyen azt amire van cash-e, ill biztos mindenki tudja pontosan, mire akarja használni amit vett.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
dokar
addikt
ha nem veszi meg vki a vonóhorgóm, akkor eladom tömegre a vasat (legalább 20kg).
extra - SEXRay
-
dokar
addikt
-
barnam_
nagyúr
Nem kizárt, bár én úgy terveztem hogy ma a DC-be megyek
-
helkis
veterán
na akkor minden szülinaposnak küldenék egy számot: Bad Religion-tól..
-
madve
tag
válasz FoBCRaistlin #5841 üzenetére
Milyen Blokk lesz a VGA-ra?
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani egy helyet, ahol a szakdolgozatomat be tudom köttetni? (illetve olcsón ki tudom nyomtatni? )
Köszönöm.
üdv.: ocsi
-
-
helkis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest