- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
Aktív témák
-
shtml
őstag
Én az egyik gépemben másfél éve használom a speedfant, tökéletes. Csak azt kell megszoknod, hogy induláskor max. fordulaton megy a ventilátor és csak fokozatosan lassul le. Sajnos nem minden alaplapon szabályozható a venticsatlakozó feszültsége.
Az a nagyon szép benne, hogy minden egyes hőmérsékleti szenzorhoz megadhatod, mely szabályozott ventilátoroktól függ az adott hőmérséklet. Így a processzor hőmérsékletétől függően együtt szabályozhatod a processzorventit és a házhűtő ventit, hiszen a proc. hőmérséklete mindkettőtől függ. A házhőmérséklet függvényében azonban már csak a házhűtő ventit szükséges szabályoznod, hiszen a processzorhűtőtől nem függ a ház belső hőmérséklete.
A ventilátoroknak nem szükséges fordulatszám-visszajelzősnek lenniök.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
erdoke
titán
Lehet kapni olyan potmétert, amit pl. a Zalman a CNPS7000 szériához ad. A venti és az alaplapi csati közé kell rakni, egy kis fekete dobozka, rajta egyetlen tekerentyűvel. Echte Zalman-t is tudsz venni, de vannak más gyártmányok is. Pontos árat nem tudok, de a Zalman se több ezerpárszáz forintnál, talán még ezer sincs. 1 ventihez nem biztos, hogy megéri komplett panelt venned, viszont ha akarsz rádugni házventiket is, akkor az a legjobb megoldás. Nekem van mind2.:)
A legjobb aláírás a héten
-
Edem
senior tag
Megéri-e a 8000HUF-ot???
Ezt nektek kell eldöntenetek. Nekem nagyon bejött, teljesen elnémította a gépet, már csak a videókártya zörög, de azt nem merem leszabályozni, mert nem tudom, hogy nem-e fog leégni. Arra egy Zalman passzív VGA-t szeretnék, csak még nem vagyok benne biztos, hogy elfér a chipsethűtő mellett.Mindenki nyomjon még egy ENTERt! Jó nagyot!
-
veterán
Vinyánál vagy valamelyik nagyobb IC-re vagy mondjuk oda ahova a fejmozgató kar tövét saccolod. De szerintem egy SMART-os vinyóra felesleges...
Grafkártyánál meg célszerű a maggal megegyező ponton, de a NYÁK hátoldalán elhelyezni az érzékelőt....And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
-
LukE
veterán
tippre: Nemtom, milyen feszstab ic van rajta, de több ilyen panel is LM317T-t használ, ami 1.5-2V-tal kisebb feszültséget tud kiadni, mint ami bemegy.
Ez van. Ha 100%-on akarod pörgetni, akkor kapcsoló.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
veterán
Paszta mennyisége ( ha csak nem bitang sűrű ) gyakorlatilag mindegy, a mostani leszorítók simán kinyomják a felesleget.
Lemérni pedig legegyszerűbb egy lecsópiacos multiméterrel ( <2 kHUF, mér feszültséget / ellenállást / áramot ). Ha nincs a háznál... majd gondolkodok vacsora alatt, hogy akkor mivel mérjed. :DDDAnd As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
LukE
veterán
#134: Vagy füllel, a ventit átdugod 12V-ra, ha gyorsabb, akkor pech.
maxra tekered, megnézed az RPM-et, kikapcs, kiszede a panelt, keresel rajta n=csatornák száma kb. 1x1-es fekete 3 lábú IC-ket, megnézed a feliratot, és megnondod:).
Ventit átdugod rendes tápcsatira, megnézed RPM-et. Ha >10% a különbség, akkor pech.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest