Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz euchi #5871 üzenetére

    Ha figyelmesen elolvasod amit küldtem, abból épp az derül ki, hogy a katolikusok az intelligens tervezettség elméletével foglalkozókat meg se hívták erre a konferenciára.

    Számomra nem derül ki egyébként, hogy kikről beszélsz, kik nem fogadják el az evolúciót? Én elfogadom. Az RK egyház hivatalos álláspontja szerint összeegyeztethető az evolúció a kereszténységgel. Ezért nem tudom, pontosan kikre gondolsz.

    Azt érzem, hogy te is vaamiféle burokban vagy, mint JJános, csak épp a túloldalon, és mindenáron ragaszkodsz az igazadhoz. Még akkor is, ha saját szemeddel olvashatod az egyház hozzáállását az evolúcióhoz.

    Amit lao ce írt, az is megfontolandó. A világ egyszer keletkezett, ez a tudományos álláspont is. Innentől már csak az a kérdés, hogy magától teremtődött, vagy a teremtő hozta létre. Ez pedig kőkeményen hitbéli kérdés, mert a tudomány a természeténél fogva nem képes erre válaszolni (és itt nem arra gondolok, hogy a mai tudásunk szerint, hanem ez jóval általánosabb dolog - Az ősrobbanás pillanata, és ami előtte volt, a tudomány számára sosem lesz vizsgálható)

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák