Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DrGonzo22

    őstag

    válasz D1Rect #14172 üzenetére

    Nem tudom, hogy lehet ennyit értetlenkedni. "Viszont a placebó hatásnál nincs valós kémiai/fizikai hatás" - nincs semmi fizikán kívül, nem is értem, ezt hogyan tudtad leírni... Még azt sem mondhatom, hogy a hullákon hatna a placebo, mivel azok is fizikai dolgok.

    Beveszed a placebót, az idegsejtjeid változnak (azok úgyis folyamatosan változnak, külső inger nélkül is), ez a változás pedig továbbterjed a teljes testre. Azt, hogy a "gyógyszer segít meggyógyulni" nem valamiféle szellem tudja, hanem az idegsejtjeid. Csak fizikai hatás van ebben a történetben - másféle hatás nem is létezik.

    pusztán a "rendszer becsapása" hoz gyógyulást. -> A rendszeren kívül nincs semmi. Meg különben is, hogy gondolod ezt az egészet, egy ugyanolyan logikai képtelenséget vázoltál fel, mint a szabad akarat.

    Hisz csak a tudatban létezik az, hogy ez "gyógyszer" a fizikai univerzumban nem. -> Tudat nem is létezik, minden "ez xy" = az idegrendszer ilyen és ilyen kémiai állapotban van. Ez alól az "ez gyógyszer" miért lenne kivétel? Nem is értem mi alapján emelsz ki önkényesen dolgokat. Ilyen alapon azt is mondhattad volna, hogy az "ez repülő" a tudatban létezik, de ezen kívül minden más az idegsejtekben. Ugyanolyan értelmetlen, és önkényes kiemelés lett volna.

Új hozzászólás Aktív témák