- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Termi16
őstag
válasz uploader #2082 üzenetére
Ha tudod, hogy az everesttel nem ér semmit a feszmérés, akkor gondolom azzal is tisztában vagy, hogy feleslegesen tetted be a képet.
Első körben szedd le a memtest86 nevű progit (pontosabban ez egy képfájl, amit kiírsz cd-re/dvd-re, vagy esetleg ráteszed floppyra és onnan bootolsz), amivel le tudod tesztelni a ramokat. Ha ez megvan (hagyd futni a memtestet legalább 30 percig, ha nem látsz hibát, akkor a ramok jók), és még mindíg nincs meg a hibás cucc, akkor mindenképp meg kéne próbálnod a dolgot egy normális táppal. Ismerőstől vagy valakitől kérj kölcsön egy minőségi, legalább 300 wattos tápot (lehet ez fsp, chieftec, zalman, seasonic stb..) és próbáld meg azzal, hogy mire jutsz.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Csaba_20_
őstag
Amire gyanakodni lehet szerintem:
- Tuninghiba. Ha nem tuningolsz és hibátlanul megy, akkor egyértelmű: nem bírja a géped az említett tuningot.
- Táphiba. Mercury tápok silányak.
- Melegedési probléma. Az alaplapi hőmérséklet érdekesen magasabb a többinél. Nem feltétlen kell elhinni az általa mutatott értéket, de ha például a DC/DC konverter közelében van, akkor a tuning miatt megnövekedett teljesítmény miatt esetleg túlmelegszik a konverter és ez okozhat problémát. De úgy általában is keresgélj meleg pontot a gépben.
- Memória hiba. Memtest86-tal teszteld huzamosabb időn keresztül! -
mcmike
őstag
Egyértelműen RAM...
Ha van 1 pont amíg nem volt semmi bajod, majd az említett pont után jönnek sorban a hibák akkor csak az adott pontban végzett módosítás lehet a gond.
pont = RAM bővítés
memtest86+ nem ér semmit, jobb ha tudod... (ha esetleg ezzel teszteltél volna)
Valami Windows alapúval próbálkozz. Nekem volt h 1 éjszakát ment a memtest 86+ 17-szer futott le hiba nélkül! Mondom akkor nem RAM...még szenvedtem egy darabig aztán csak kivettem 1 modult a kettőből -> és láss csodát jó lett. A RAM-ok önmagukban jók voltak, de a lapom ASUS M2N-E elég ''finnyás'' ilyen (DUAL mode) szempontból. Én azt javasolnám h a RAM-okkal kezdj el játszani...LIDL Richard featuring Billy Auchan...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest