Új hozzászólás Aktív témák
-
14adam
addikt
válasz Andrissimo #7050 üzenetére
mérőműszer alatt multimétert értesz vagy táp tesztelő kis cuccot amire rákell dugni a csatlakozókat?Multivan mérj rá 12v-re (sárga fekete) és 5v-re (piros fekete) vagy még a 3,3-ra is mert onan megy a ram ha jól tudom(narancssárga,fekete) ha mindegyik 5%-on belül van az ingadozása akkor nem táp.És a biosba is nézd meg,hogy mit mutat a műszer
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Gondolom 2500ft- os kis "rádugom és oké vagy nem oké teszter.
Andrissimo (#7050: Ha multiméterrrel méred, illik terhelést is tenni rá.
szerk: szerintem nem a táp lesz
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz jaja1981 #7045 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, visszavittem és a telefonomra felnyomtam ezt a sípolást és a füléhez dugtam az eladónak, azt mondta vigyem vissza aztán tesztelik, visszavittem, bár náluk nem csinálta, de azt mondta, hogy olyan erős gép alatt, étrsd VGA, proci, mint ami nekem van nem tudták kipróbálni, de azt mondta, hogy tud rendelni másikat, vagy cserélhetem másikra, vagy visszaadja pénzt, kicseréltem a thermaltek 650W toughpower red modulárisra, igaz egy 9 ezret rá kellett dobnom, de amikor kibontottam, maga csomagolás és persze a táp ahogy működik, megértettem miért drágább.
De most faxa minden.
-
donzse
csendes tag
Hello!
Minden Ok. a táppal ??? ( FSP 400 W , PFC passziv)A jelenség:
Phenom II X4 3 Ghz, Ati 5770, 4 Gb DDR3 konfignál , tesztkor mikor hirtelen 100%a ugrik a 4 mag használata, a tápból hirtelen zúgás hallatszik. Ahogy visszaesik a terhelés a zúgás is megszünik egyből. Nem a venti gyorsulásának a hangja.
Szerintetek?Köszi a hozzászólást.
donzse -
Andrissimo
csendes tag
Multiméterrel még nem mértem,olyan rádugós komolyabb cuuc,méri a feszültséget minden ágon,és a milisekundumot is azthiszem az a biztonsagi rész benne,de ahhoz nem értek..
Mit kellen rákötnöm hogy le tudjam terhelni legalább 500w-ra mert 12 volton nem is olyan egyszerű feladat.Jah és akkor gondolom az 5v,3,3v-is le kellene terhelni vagy nem szükséges?[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
válasz Andrissimo #7057 üzenetére
Nem kell leterhelni 500w-re... elég ha egy prime+furmarkot megnyitsz a gépen egyszerre és voálá,leis van terhelve.És egy komolyabb minőségű multimétert kös rá,és közbe figyeld az eredményeket.De szerintem se táphiba
-
Andrissimo
csendes tag
jah hogy benne a gépben értitek..értem már..okés meg leszz,most egy gagyi mérőműszeren van a komolyabbik,Metex 3850d sajnos javitoban,proci csere lessz benne.Visszajön a javitásból és beszámolok,köszönöm.Én már csakis a táphibában hiszek ugyanis valoban mindent kicseréltem már a Pc-ben..A házat nem ,bocsi
Még eggyet nem probáltam,az viszont a feszültségstabilizált elosztó a dugaljba,de szerintem annak minimális az esélye.Vagy annyira érzékeny lehet rá a Corsair?Ilyen jellegű tapasztalata van valakinek? -
moha21
veterán
válasz Andrissimo #7059 üzenetére
Próbáld ki nélküle, ha tudod. De a géped szerintem nem menne sehogy sem, ha a táp lenne a rossz. Én inkább lapra gyanakodnék. Nem tudom milyen feszültség stabilizált az elosztó, de nem hiszem köze lenne a PFC-hez vagy valamit is zavarna, azért próbáld ki egy mezei elosztóval hátha.
Terhelésnek jó rossz hdd ilyenek is, esetleg mellette egy autoizzó.
szerk: én továbbra sem a tápra gyanakodnék, hanem valami inkompatibilitásra.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
pottyantós
aktív tag
Sziasztok! Lenne 1 kérdésem! Vettem új házat, a tápot alulra kell rakni, és mióta megcsináltam, furcsa nyöszörgő hangja van a tápomnak! A gép változó időközönként újraindul(indulásnál még ráz is )! Win 7 újra húzva és semmi! Kuka a táp? Valami ötlet?
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
moha21
veterán
válasz pottyantós #7061 üzenetére
1.Milyen táp?
2. Földelés rendesen meg van oldva?Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
jaja1981
addikt
-
moha21
veterán
válasz pottyantós #7064 üzenetére
Attól, hogy gumilábakon áll még nem lesz leföldelve! A konnektor rendesen van földelve?
Gyanítom nem.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
jaja1981
addikt
Valszeg nem a táp lesz rosszul földelve, mert azt tuti ellenőrzik gyártáskor, hanem a konnektor földje lesz a rossz.
Ez több esetből sem jó.
1. Ráz, ami nem életveszélyes, de kellemetlen
2. A PC földelése és a táp nullája ugyan az. Össze van kötve. A tápnak nem szerencsés, ha feszültség van a nulláján. -
moha21
veterán
válasz pottyantós #7068 üzenetére
Akkor csak a földeléssel volt a bibi. Használd egészséggel!
-
Andrissimo
csendes tag
-
moha21
veterán
válasz Andrissimo #7070 üzenetére
A nulla vezetéket külön kell vezetni a védőföldtől! Szóval igen lehet az a baj. A védőföld egy fémrúd a földbe dugva.( durván ). Ezért van 3 ér a konnektorban.
-
moha21
veterán
válasz Andrissimo #7072 üzenetére
Ha nem is szakszerű, de a radiátor még jó ötlet lehet, ha másképp nem tudod megoldani. Csak vigyázz a csövek festve vannak. Éppen lehet a kifagyás oka, de nem feltétlen. Nekem ment gépem földeletlen hosszabbítóból csak rázott picit.
Persze a fent leírt módszer nem szakszerű!
-
Skyer
senior tag
Sziasztok! Ha benyomom a gép power gombját, mért csak 3mp mulva indul be a gép? valaki tudja?
Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!
-
caizzz
senior tag
Hi all.
Gyors segítség kéne. Elpukkant egy kondi a tápomban, pontasabban a táp PFC áramkörén. Kérdés: Ha kikötöm az áramkört a tápból, használható lesz? Más sérülés nincs, minden tökéletes állapotban van.
A táp egy CWT beles TR2-es 470 wattos Thermaltake. Hogy a k#rva anyjukat
Köszi előre is, fontos lenne, melóznom kéne de nem tudok. :S
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
caizzz
senior tag
Sry hülye vagyok, nem a PFC, hanem az a szar pukkant el (elvileg) ami vezérli a tápot - készenléti üzemmódban. egy 105 fokra hitelesített 2,2 µF osi márkájú kondi halt meg. Fotót hirtelen sajnos nem tudok.
A zorall, hogy kikapcsolt állapotban (de persze hálózatra kötve) húnyt el.
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
Andrissimo
csendes tag
a PFC felel a géped biztonságáért,vagyis ha füstöl a táp,legalább a gép maradjon épen,kösd ki ha ezzel tisztában vagy...
-
caizzz
senior tag
Időközben sikerült elintézni, hogy csúszhatok a melóval. Szóval inkább nem zavarom meg a lelki világát, meg nem kockáztatom a gépem. A napokban tápcsere, addig kihúzom a 200 wattos FSP-vel, max leveszem a tuningot a gépről, elég kell hogy legyen ideiglenesen.
Köszi azért..
marakujás kőbányai
-
moha21
veterán
válasz Andrissimo #7081 üzenetére
Hát a PFC az nem a gép biztonságáért felel...
-
jaja1981
addikt
válasz Andrissimo #7088 üzenetére
A PFC a tápod fázis elhúzását kompenzálja.
A passzív az a névleges terhelésre van belőve, az alatt csak csökkenti az elhúzást, az aktív meg minden terhelési szinten maximálisan kompenzálja.caizzz:
Azt a kondit megéri cserélni. Filléres tétel. Kondin a kapacitását nézd meg, a fesz értékét és hőterhelését. Ezek alapján kapsz majd boltban. Mondjuk a mérete is fonots lehet, hogy beférjen a helyére.
A baj az szokott lenni, hogy Ő csak elszenvedője a hibának, nem az okozója szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
caizzz
senior tag
válasz jaja1981 #7089 üzenetére
"A baj az szokott lenni, hogy Ő csak elszenvedője a hibának, nem az okozója szokott lenni."
Ezek szerint valami más is lehetett a baj, és ez egy javítás esetén megismétlődhet? Most ideiglenesen sikerült szereznem egy Chieftec tápot backupnak, de az anyagiak lehet affelé tendálnak, hogy javíttassam és ne cseréljek tápot.
Amúgy egy 105 fokra hitelesített 2,2microF-es OSI vay mi márkájú kis fekete kondi. Mennyiért vállalnak és ki ilyen javítást akikben megbízhatok? Esetleg beszerzési helyet mit ajánlotok a kondiknak?
köszi!
marakujás kőbányai
-
Jimmy8
senior tag
Nem találtam jobb helyet a kérdésemnek, remélem itt jó helyen vagyok
A gondom: Adott egy Chieftec GPS 350- es táp és egy Intel 865 PERL alaplap. Most szedtem darabjaira a gépet tisztítás végett, és az ATX csatlakozó egyik "PIN"-je láthatólag melegedett-barnult. A 20 pin-es ATX csatinak a 11-es pontja, az amelyikbe a barna és narancs kábel is bele van kötve. Ha minden igaz, akkor ez az egyik 3,3V-os betáp ág. A barnulás főként a táp csatlakozón látszik (egy darab a kérdéses PIN körül le is tört belőle, annyira meg volt égve). Az alaplapi csatlakozó tüskéje (a fém) el van szineződve, de a lap hátulján a forrasztás egészségesnek látszik.
Szerintetek mitől lehet?
A lap soha nem volt húzva, most egy 2,8-as Northwood P4 van benne, előtte egy Prescott 2,6-os cerka volt a lakója.
4 memória modul van benne.
Egy tippem van.: a videokártyám egy AGP-s Zotac 7600GS, és azon nincs kiegészítő tápcsati (más gyártók a AGP-s 7600GS-re már raktak). Lehet ettől van?
Esetleg más tipp?
Modjuk nem szoktam igazán sokat játszani ésa videokártya sincs húzva.Másrészről a feszültséges stabilak, és az alaplap is fagyásmentesen üzemel.
-
jaja1981
addikt
Árat nem tudok, de Stol kolléga eléggé ért a tápokhoz, Ő meg is vizsgálja, mi a hiba oka.
Jimmy8:
Én is jártam így P4-nél (3GHz@3,6GHz) és egy 2600XT-nél.
Ott a lapon a 4tűs tápcsati olvadt meg annyira, hogy úgy kellett levésnem, újrasaruztam és ment tovább.
Így adtam el, de nem jött panasz.
Tisztítsd meg a sarukat, vagy amelyik színeződött cseréld ki.
Valószínűleg kis kontakt hiba volt és e miatt melegedett túl a csatlakozás.[ Szerkesztve ]
-
Jimmy8
senior tag
válasz jaja1981 #7092 üzenetére
Szia!
Köszi a választEgy kicsit megtisztogattam, és "összébb" nyomtam a csúszóérintkezőt. (Szakszerűen) újrasaruzni nincs lehetőségem célszerszám nélkül
Remélem még jó lesz egy ideig... Azért néha ránézek....
Bár én azt gondoltam volna, hogy inkább az AGP csatlakozó nem bírja a terhelést. Az ATX csatinak azért sokat ki kellene bírnia. Az érintkezési hiba sem igazán tetszik. A táp ezzel az alaplappal volt legelőször beépítve, és csak egyszer volt rádugva, tehát jónak kellett volna lennie a kontaktusnak...Na mindegy:gyűjtöm a pénzmagot egy "frissebb" konfigra
[ Szerkesztve ]
-
Andrissimo
csendes tag
Leteszteltem a gépet egy másik táppal.A helyzet ugyan az,kékhalál a ramok 1066-ra tétele után...
A 4 hónap alatt mindent kicseréltem már,ezt valoban úgy kell érteni hogy mindent.4 vga tesztelve,Nvidia és Ati is,kiszuperáltam 2 Hdd-t,egy alaplapot ha alaplapcsere akkor gondoltam menjen a proci is és vele eggyutt a ramok is.Tápot is kicseréltem hogy véletlenül nem -e az lehet a gond.Nem maradt már semmi más csakis a régi ház,és a dugalj amit nem cseréltem.A problémák az elöször beleszánt alaplappal kezdödtek ami egy P5B deluxe volt,és a táp is frissen került akkor hozzám,használtan vettem.
Jelenlegi Configom:Alaplap neve Asus P5QL http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=WB70ZLATZE9WvIzc&templete=2
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) Hütéséröl egy Thermaltake T1 silentower gondoskodik.
Memória 2x2Gb Kingstone HyperX 1066 párba válogatva
VGA 8600GTS 256Mb memória
Hdd 1drb Seagate 250g SATA-ezen van a rendszer,1drb Seagate 500g ATA-adatra
Táp 750W Corsair-szerintem nem kell részletezni
DVD ASUS DRW-2014L1T ATA-bár nem tudom miert irja ATA-nak,mivel SATAMinden ötletet szivesen fogadok mert én már tanácstalan vagyok!KÖSZÖNÖM!!!
-
kisho
senior tag
Sziasztok!
Decemberben összeraktam egy gépet (Intel Core 2 Duo E8400, Zotac nVidia GeForce GTX 275, 2 vinyó, 350w Chieftec), ám problámák voltak vele: terhelés alatt (értem ezalatt a játékok) újraindult. Akkor tápot cseréltem és a gond megszűnni látszott. Most viszont megint szóltak, hogy a probléma ritkábban ugyan, de most is előjön néha. Egy 450wattos Gigabyte táp van most benne. Létezhet, hogy nem elég? Vagy ha elég az, akkor mi lehet a gond?
-
moha21
veterán
válasz Andrissimo #7094 üzenetére
Próbáld valahogy leföldelni/leföldeltetni, mivel már minden csere megvolt ez maradhat csak.
(#7095) kisho: A tápnak elégnek kell lenni, nézd meg az ágankénti 12V elosztás megfelelően van-e. Ha igen lehet nem táp probléma.
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Arra gondolok, hogy a VGA mondjuk csak 1 ágról kapja a 12V-ot és lehet a védelem közbeszól, mert 18 A után a táp letilt. Mi a pontos típusa a tápodnak ?
-
moha21
veterán
Két részre van osztva a 12V-os ága 12V1-en 14 ampert tud leadni 12V2 ágon 15A tud leadni.
Ha lehet akkor a VGA a V2-es ágról menjen ( nem tudom, hogy van a kábelezés ), mert a 275-ös Geforce fogyaszt ám rendesen. De lehet kellene neki egy másik táp másik felosztással.Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest