Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz kabelmania27 #97513 üzenetére

    Na akkor tisztázzuk, hogy miért kell egy 75 Ohm-os koax hálózatot minden körülményekközött lezárni:

    1. A lezáratlan kimeneten zaj kerül a hálózatba, és tekintve hogy a koax egy lefelé elosztó, felfelé összegző hálózat, a sok kismennyiségű zaj a CMTS vételi oldalán összeadódik.

    2. Mikrorelfexió: a koax hálóaztban minden kapcsolódási pont 75Ohm-ra lezárt. Ez igaz minden berendezésre: kábelmodem, TV, set top box, de még az ONU és az erősítők koax oldalára is. Ha bárhol lezáratlan pont van a hálózatban, az visszaverődést eredményez, amely rontja a hálózat minőségét, egészen pontosan a hálózat frekvencia menetét rombolja, a refelxió helyétől függően különböző mértékben. A koax technológiák közül a DOCSIS3.1 relatíve jól tűri ezt, a DVB-C és DOCSIS3 viszont rosszul tűri, persze előbbi esetben is az átviteli kapacitás csökkenésével jár a mikrorefelxió, holott a méregdrága DOCSIS 3.1 portkártyát maximális kihasználása a szolgáltató és az előfizető közös érdeke.

    3. Mivel biztosra veszem, hogy a mérnökség egyik szolgáltatónál sem mondta, hogy a lezárás bármilyen esetben is elhagyható, így a technikus csinálja szépen amit mondanak neki, és tegye fel a lezárásokat, főleg ha nem sikerül felérnie ésszel, hogy azokra nem a víz kizárása miatt van szükség elsősorban.

    De mintha ezt a Telekom topikban már leírtam volna neked évekkel ezelőtt.

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák