Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bözsinéni

    újonc

    Sziasztok!

    Olvasgattam a beszélgetéseiteket, és ismét tudatosult bennem, hogy minél többet tudok meg, annál inkább érzem, hogy mily keveset is értek ehhez. Szakmai tapasztalatom az alkalmi vonalportalanításban, illetve abban kimerül, hogy tudom, mi az a LAN-kábel, és hogyan kell összerakni a technikai hátteret egy jó kis LAN-partihoz.Segítsetek teljesen noob vagyok, és szerződéskötés módosításban/felbontásban állok, és fogalmam sincs mi legyen.
    Szituáció:
    jelenleg:
    -mobil: Vodafone RED 10 000 HUF+ mindenféle alkalmi ktsg, általában havi 11 300 (1 HB net, korlátlan perc, sms ;
    átlagfogyasztás 650 perc hálózaton belül, 430 perc, hálózaton kívül és 170 sms/hónap, 700 MB net (utolsó 3 havi átlag, ettől magasabb is szokott lenni, sőt jóval!, mivel nő vagyok); maga a szolgáltatás, a felület nem felhasználóbarát (pl. app mindig akadozik, nem lehet belépni fizetni, majd késedelmi, felszólítói díj, készülékkedvezmények borzalmasak) 12 éve vagyok vodás
    - tvelőfiz.: nincs
    - csatornaelőfizetés: HBO GO
    - net 50Mbs/ x 5000 HUF (vmi régebbi csomag)

    ajánlat:
    -UPC mobil freedom silver 8000 HUF/hó (korlátlan adat, 300 perc, sms)
    -tv: upc digital gold 3500 HUF
    -Internet - Fiber Power 120-2400 HUF
    - vezetékes 100 HUF
    - epack, -600 HUF, összesen 13 300 HUF
    + csatornaelőfizetés HBO, vagy netflix

    Amire a net kell:
    - mobil esetén utazáskor, otthonin kívül: waze, böngészés, face, viber, index , alkalmanként youtube , még ritkábban játékok.. stb,)
    - otthon: mobil kb ugyanez + viber hívások (szinte csak külföldi beszélgetések) minden más, a tarifacsomagot terheli
    - 2 laptop, mindenre, amire a huszonévesek használják, kivéve komoly online játékok, mert nem gamer gépek, PC nincs
    - konzol: lagmentes multihoz
    - tv: akadásmentesen nézhessük a maffiózokat

    Juhúú, gondoltam milyen jól fogok járni ezzel a kis csomaggal. Érdeklődtem is az ügyintézőtől a mobilszolgáltatással kapcsolatos apróbb részletekről, milyen hálózaton, milyen a lefedettség, azt mondta, nem tudja de, a voda hálózatát használja, ugyanolyan. Megörültem,mint majom a farkának, mentem is be lemondani a vodát, aztán meséltek erről a a 2 mbit/s letöltési sebességről, ami kicsit megrémisztett, a vodásnál 45 3G-n, 75 4G-n a le,fel 5,7 v 25. Keresgéltem UPC-s mobilos véleményeket, hozzászólásokat, de nem sok sikerrel jártam, nagyon vegyesek a tapasztalatok, de inkább negatívak. Mindezt tetézi, hogy távozásom miatt még kedvezőbb ajánlatot kaptam a vodától mobilra, és az sem mellékes, hogy a 12 év nem veszne oda, amivel, ha véletlen bármi történik a készülékkel, vélhetően csak jobb ajánlatot adnak, mint egy újoncnak upc-nél (bár eddig sem kecsegtettek 1 Ft-os készülékekkel..)
    Na meg, a konzol is csak jövő héten jön, így nem tudom, hogy mi a valós net igénye. Ez lesz az első *.* Nagy generációváltás a nintendo, a sega és a PC-s játékok után :D tehát csak általános leírásokból ismerem, hogy elvileg elég lesz a 120 is, de hát nyilván minél jobb, annál jobb. Eredetileg ezért szerettem volna minimum 240-eset,hogy nehogy ez rontson a játékélményen, de azt meg nem adta csomagban a nő, és ráadásul még a barátom is mondta, hogy á, biztos elég lesz a 120-as. Most itt a tetejébe még olvasok mindenféle társasházhoz érkező netről, meg ilyen routerről, olyanról, és fogalmam sincs mi tévő legyek.
    Még benne vagyok a 14 napban, de pénteken jönnek bekötni, akkor életbe lép, addig ki kellene találni valamit, ami kielégíti az igényeket.

    Kérlek segítsetek rajtam. Szóval összefoglalva kellene a viszonylag fixen elérhető stabil net a telefonra, amiből nem kell sok, de fontos, hogy minél több tarifába foglalt perc, sms legyen. A mostani túlárazott, és kevésbé használom ki, mint míg kolis voltam. Az is nagyon jó volna, ha csúcsidőben sem lőnének és késelnének körbe lag miatt., valamint a tél is közeledhetne anélkül, hogy 5x újra kell indítani a lejátszást.
    Nos, mik a javaslatotok? Mit javasoltok? Nekem való ez a UPC, vagy módosítsak, amíg még tudok?

    Nagyon köszi a segítséget, szakmai tanácsokat előre is.
    Várom kedves javaslataitokat, meglátásotokat. :U

    Üdv.
    Bözsi néni

Új hozzászólás Aktív témák