Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Watercolour

    aktív tag

    válasz pinnacle #65105 üzenetére

    Nem, ez nem "csak az én problémám", csak szimpla internetezéssel és windowsos ping paranccsal nem látható a latency spike, és az előfizetők nagyrésze nem kezd el biztonsági problémákat tesztelni az eszközén az interneten elérhető dokumentációk alapján (sajnos).

    De ezeket már kismilliószor érthetően leírtam, és az írásomban is kifejtettem.

    Ezek tények:
    - A Puma 6 chipsettel szerelt eszközök (ezért a Connect Box is) távolról egyszerűen kihasználható DoS sebezhetőségtől szenvednek, amitől egy pársoros scripttel vagy programmal (amiből az interneten több is megtalálható, például ez és ez) teljesen térdre kényszeríthető, működésképtelenné, tetszhalottá válik a támadás megszűnéséig.
    - A Puma 6 chipset (ezért a Connect Box is) latency spikeoktól szenved (kifejtve az írásomban, összefoglaló információk itt és itt), ami felhasználótól és körülményektől függően változó (negatív) hatással lehet a felhasználói élményre.
    - A gyártók a problémákat hivatalosan elismerték.

    Attól, hogy Pistike a speedtesten öccázat' mér, bejönajutúb, meg a kertvégébenismegyawifi, attól ez az eszköz egy szar.

    Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy ott vannak a számok, a tesztek, a gyártók beismerései és te ennek ellenére nem érted, hogy mi a probléma. Ezen nem tudok segíteni.

    Az írásomban is érthetően leírtam, de neked összefoglalom mégegyszer:
    A problémák elég súlyosak, csak nem annyira szembetűnőek, hogy egy átlagos felhasználó átlagos internetezés mellett észrevegye őket.
    A biztonsági problémát pedig addig nem fogja észrevenni, amíg egy kedves jóakarója nem kezdi el DoSolni az eszközét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák