Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JFlaherty89

    friss újonc

    Sziasztok!
    Átnyálaztam már a téma összefoglalót, meg próbáltam kulcsszavakra keresni a topikban, de nem igazán találtam meg a potenciális megoldást a problémánkra. Ha mégis felmerült volna már korábban, akkor mea culpa...

    Szóval két éve költöztünk be Zuglóba, sok alternatíva nem is volt a háztömbben, úgyhogy maradt a Vodafone, mint internetszolgáltató. Két évig semmi gond nem volt a nettel, pontosítva a Wi-Fivel, de aztán szeptemberben megkerestek minket telefonon, hogy megszűnik az a csomag, amiben addig voltunk (500 mbites talán?), és felajánlották a gigabites kapcsolatot helyettesítésként. Belementünk, miért ne.

    Már napokkal utána felkerestük ismét a Vodafone-t, mivel a banki alkalmazások a telefonjainkon be sem engedtek minket wi-fin keresztül (mobilneten meg minden probléma nélkül be tudtunk lépni, ekkor vált gyanússá). Ezt akkor orvosolta valahogy az ügyfélszolgálatos, splitelték az SSID-t, és mondta is a srác, hogy ha a router (Aris TG3442) közelében tartózkodunk, akkor az 5GHz-es frekvenciára csatlakozzunk rá az eszközeinkkel, úgyhogy a laptopomat is erre csatlakoztatom, mivel kb. 1-másfél méterre van a router tőle.

    Igen ám, de a Wi-Fi maga továbbra sem olyan "folyékony", mint annak előtte a kisebb sávszélességgel. Az oldalak 2-3 mp-be telnek, mire betöltődnek, legyenek azok egyszerű fórumok vagy kiterjedtebb híroldalak. Emellett egy filmes hírportálnak is szoktam cikkeket írni, de az admin oldal bizonyos pop-up gombjai vagy ablakai csak második vagy sokadik betöltés esetén jelennek meg (ezzel a problémával az egész szerkesztőségben csak én küszködök, és csak akkor, ha innen Zuglóból viszem fel az új anyagot az adminba, szülői otthonban nincs ilyen probléma). Ráadásul, bár a legtöbb banki tranzakció igazolása most már átmegy a wi-fin keresztül, de például a Tesco Online-ra való banki regisztrációnkat folyton visszadobta a Tesco oldala - aztán megint csak megpróbáltuk mobilnettel is a fizetés kezdeményezését, amivel már nem ütköztünk problémába.

    A helyzet távol áll a katasztrofálistól, de olykor rendkívül frusztráló tud lenni (főleg amikor egy kiterjedtebb cikknél már-már a feltöltés annyi időbe telik, mint a megírás maga). Annak tükrében főleg, hogy ez a gigabites net bevezetése óta fennálló probléma, és előtte egyáltalán nem volt okunk a panaszra a wi-fit illetően. Esetleg van tippetek, hogy mi állhat a probléma hátterében? Van-e esetleg olyan router beállítás, amivel megpróbálkozhatnánk? Még arra tudok gondolni, hogy a házba bevezetett kábelek nem bírják el a gigabites sebességet, ezzel meg albérlőként sokat nem tudunk kezdeni :D

    Köszi, és még egyszer bocsi, ha ez egy megismételt kérdés lett végül.

Új hozzászólás Aktív témák