Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • danielkss

    friss újonc

    Sziasztok. Új lakásba költözés miatt kénytelen voltam Vodafonera váltani ma. Telekomnál optikai kábelelen húzták be a netet/tv-t és szépen ment is tovább minden UTP-n. Na az új lakásban mindenhova huzattam UTP-t (CAT6), fali aljzatok kialakítva mindenhol, erre megjelenik a vodafonos pali a koax kábeleivel. Eszem fszom megáll, hogy 2022-ben még koaxszal bohóckodunk.

    Na de a lényeg. Koax kábel végül el van vezetve a vodás internet modemig. Működik is. A probléma, hogy a TV nem ott van és nem oldhatò meg sehogy a koax kábel elhúzása oda. A kialakított UTP hálózatot akarom használni.

    Tudtok linkelni kütyüt, konvertert, adaptert vagy bármi csodát amivel össze tudom kötni a bejövő koaxot a fali utp kábellel majd a fali cat6 aljzatból vissza koaxra, hogy bemehessen a voda csodás TV boxába úgy, hogy működjön is?

    Tehát a bejövő koax jelenleg splitterrel szét van választva. Egy megy a modembe a másik a TV boxba. Csakhogy az keresztbe megy az egész lakáson... Ezt akarom kiváltani egy szakaszon a már kiépített fali UTP-vel.

    Vésés már nem lesz. Falak frissen festve, szegők felragasztva. Én hülye meg nem kábelcsatornáztam tehát ezek a lehetőségek mind ki vannak lőve.

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák