Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TheHardOne

    tag

    válasz sb #118844 üzenetére

    Amelyik fehér CB modemeket én kezelem különböző lakásokban, ott szerencsére az internet sebességgel semmi gond, 100% vagy felette, igaz a kábelezés is profi. Viszont tényleg, hogy egy login (!) 10 perc folyamatos próbálkozással sem mindig sikerül, 0 forgalom mellett is, (jelszint megnézésről nem is álmodnék), elég nagy probléma, mert sok helyen, ahol nem volt spec. igény (spórolás) ott router módban mennek, na most az utóbbi napoktól fogva egy jelszót, SSID-t nem lehet megváltoztatni a felület működésképtelensége okán. Azaz minden ilyen helyre kellene telepítenem kell routert is mellé, minden eszközt átkonfigurálni rá (meg + áram fogyasztás), megvenni, odautazni, konfigurálni stb. végső soron a szolgáltató nemtörődömsége miatt.

    Egész egyszerűen vannak régebbi revíziók, amik nem alkalmasak erre az új szoftverre. Nem is véletlen, hogy voltak, amik az utolsó UPC időkben sem frissültek már az utolsó 2-3 évben (még 7465LG néven), hiszen működött, nem volt vele gond. Ez tuti, hogy így volt, mert leltár során fel szoktuk írni a szoftver verziót is.

    Valószínűleg problémának értékelték, hogy UPC logós felület van kint és/vagy sokféle az eszközök szoftvere, és a fizikai csere pártízezer ügyfélnél, a jelenlegi chiphiányos időben meg költségszintekkel még nagyobb probléma, így inkább kitolták a szoftvert, megkerülve a tiltásokat, minimális (vagy 0) teszteléssel. Normális cégnél ilyen után rollback lenne az utolsó műkődő verzióra, de az kizárt, hogy visszategyék az UPC-set, maximum reménykedni lehet, hogy pár hónap alatt gatyába rázzák, bár ugye kifutó termékek ezek a fehér boxok, folyamatosan csökken a számuk, ki fog rá energiát allokálni? Meg ugye kiindulva abból, ami a set-top boxok szoftverével történik (szerencsére engem nem értint, csak itt olvasom néha) sok jóra nem számítok...

    woodworm: nem ma kezdtem, természetesen több újraindítás, factory reset sem segít az érintett termékeken (nem azt mondom hogy az összes fehér CB "téglásítva lett" adminisztráció szempontjából, csak amikkel én találkoztam mostanában, és bizony ezek mind régebbiek), meg ugye 20 fokban vannak stb, szokásos user oldali problémák kilőve, ráadásul a régebbi szoftverrel hibátlanul működtek.

Új hozzászólás Aktív témák