Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • villifog

    tag

    válasz Dzsekó #117699 üzenetére

    Szerintem olyan elosztót ad a Voda amilyet kérsz. Nem csak szimmetrikus, hanem aszimmetrikus elosztónak is kellene náluk lennie. Régebben használtunk Kathrein műszert, nagyon strapabíró, jó kis műszer volt, ennek ellenére elosztóban én azokat az elosztókat használnám amit a Voda ad.

    Azt tudomásul kell venni, hogy nincsenek csodák, ez azt jelenti, hogy a
    3x6 dB-es elosztó ugyanaz mint a 3x7.5 dB-es elosztó, csak a magasabb frekvenciaátvitel miatt az utóbbira nagyobb csillapítást adnak meg, de ezek mindegyike szimmetrikus 3-as osztó. Tehát lényegtelen melyiket választod (itt a csillapításra gondolok), természetesen az elosztók minősége nagyon is fontos.
    Amennyiben meg jól akarod megcsinálni a hálózatot, nem mindig a villanyszerelő a Te embered.
    Természetesen iránycsatolós leágazót is használhatnál, de csak a megfelelőt. Tehát egy DC-6, vagy egy DC-8 as leágazó is lehetne a lakásban, mert a szabványos 8dB-es csillapításon belül lennél, ami még megfelelő.
    A lényeg, hogy a megfelelő elosztó kerüljön a megfelelő helyre.

    A 3. 4. 5. linken levő elosztókban mindegyikében 2db. ugyanolyan csillapításúra tekert iránycsatoló van, itt a menetek számában van az eltérés, és ezáltal a csillapítás is ennek függvényében változik a 3. 4. 5. típusú elosztónál. A főkimenet jelvesztesége természetesen a nagyobb csillapítású leágazásnál a kisebb, de ez elhanyagolható ezekben az esetekben, tehát nincs számottevő különbség a három esetben.
    Mint láthatod mindhárom esetben a főkimenet csillapítására 1.5 dB adtak meg (ez a valóságban természetesen nem igaz), de nincs számottevő különbség.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák