- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielK
addikt
válasz DanielK #117599 üzenetére
Eddig bírta. Az új modem is újraindult…
2 órája ment el a szerelő… Akkor ez gondolom fw gond, másra nem tudok gyanakodniA voda milyen gyakran állítja át a dinamikus ip címet?
Nem tudtam jobbat kitalálni, amit kaptam, azt betettem most statikusra a tp-link routerbe.Tehát a router újraindulgat (ezt még lenyelném) és újraindulás után a gateway címet nem adja át. Valamelyik jó lenne, ha nem lenne és akkor nem lenne gondom...
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Különben ha már itt tartunk. Azért nézzétek csak mit kapnak a németek TV boxok címén:
Érdekes, hogy wifi képes mindkettő, az elsőben 1 terás HDD is van.
kannst Du bis zu 4 Sendungen gleichzeitig aufnehmen
Magyar vodaboxon hány adás rögzíthető egyszerre?
die Aufnahmen außerdem bis zu 2 Wochen im Voraus planen
Nálunk hány hétre lehet előre időzíteni? Feltételezem csak 1.
Beim Live-TV-Programm kannst Du die laufende Sendung bis zu 90 Minuten zurückspulen
Nálunk hány percet lehet egy-egy aktuálisan futó műsorban visszatekerni?
Beim Zappen durch das Programm behältst Du den eingeschalteten Sender im Blick – und siehst gleichzeitig die neuen Inhalte.
Aztán ami a netet illeti, az egy dolog, hogy kínálnak optikát is, de kábelen is képesek 50 megabit feltöltést biztosítani. Aztán nekem ezek után ne rinyáljon senki arról, hogy azért 40 nálunk a max. mert a technológia nem bír el többet. Németország kicsit nagyobb, mégis megoldható kábelen? Hát hogy van ez? Mondjuk már régóta tudom, hogy legalább 60 megabitet tud a koax felfelé, mert Svájcban már ezt régóta megoldották, ott ráadásul sokkal durvább a terep, hogy efféle lefedettséget kialakítsanak. A két országhoz képest Magyarországon mi nehéz? Se magas hegyek, se alagutak, se viaduktok, se óriási távolságok. Aztán mégse kapjuk meg azt, amit megkaphatnánk. De szerintem még a románok is többet kapnak, az sem kisebb, mint Magyarország.
Jópofa.. még kép a képben funkció is van, ha a műsorújságban mászkálsz, nemcsak az aktuális műsort nézheted, hanem közben az új tartalmat is. Gondolom kis képernyőben mutatja, hogy épp mi megy a másik csatornán, aszerint, hogy a "jelölőkurzor" épp melyik műsoron áll.
Schau Dir das GigaTV-Programm auf unterschiedlichen Geräten an – oder setz die Wiedergabe einer pausierten Sendung auf einem anderen Gerät fort.
Aha, tehát a műsor különböző eszközökön nézhető és egy megállított adás lejátszása másik eszközön folytatható.
Na ilyeneket mikor fog tudni a magyar verzió?
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Oh bocs, a netes bekezdésem valamiért a közepére került. Sorry.
-
ztsoft
őstag
válasz Toth_Jani #117613 üzenetére
Nálam is hülyeséget mért (150/10-es net).
Mérés közben még 500 fölé is felszaladt (még hirtelen el is gondolkoztam rajta, hogy a Vodafone ismét emelt a csomagon). Csináltam is gyorsan egy mérést a speedtest CLI-vel, nos, a valós eredményt kaptam.
speedtest -s 2073 Speedtest by Ookla Server: Magyar Telekom Plc. - Budapest (id = 2073) ISP: Vodafone Hungary Latency: 24.11 ms (3.80 ms jitter) Download: 98.30 Mbps (data used: 163.3 MB ) Upload: 9.84 Mbps (data used: 6.3 MB ) Packet Loss: 0.3% Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/78eae9f3-70ba-4c3a-a5cb-99d1aad34c06
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
bpmcwap
senior tag
válasz gduck #117607 üzenetére
basszus keressetek már vissza mielőtt "lehülyéztek"!!! Pont ez volt a kérdés, hogy a voda gyári sebességtesztje miért írja ki, hogy mekkora sebességgel ér a gyári modemhez a net, mikor a gyári modembe lanon bedugott laptopon is akadozik a 480-as youtub videó.... Minden fizikai csatlakozást átnéztem, látszólag minden rendben, ami kérdéses volt újra bekötöttem. A voda oldala kiírja hogy mennyivel ér a net a modemhez, de a modem annak csak elenyésző részét adja tovább - akár lan, akár wifi! Mit csináljak vele? Ez volt a kérédés! Hol a hiba???
Túrista vagyok
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz bpmcwap #117620 üzenetére
speedtest.net oldal hány mbitet mér? Megpróbálhatod a fast.com és a speedmeter.hu oldalt is.
Gigabites lan kapcsolattal 940Mbit körül tudsz mérni, vezeték nélküli kapcsolatot a szolgáltatók nem garantálják. Ha 94Mbitet mérsz akkor 100Mbites a lan kapcsolat a modem és a gép között.
Előfordulhat, hogy a gép nem tudja kimérni a kapcsolatot, de ettől még nem kellene akadniuk az oldalaknak.
Ügyfélszolgálattal kapcsoltasd ki a modemen az ipv6-ot, nézd meg a windowsban a hálózati kapcsolatoknál, hogy megvan-e a gigabites lan kapcsolat.
Ha 88.0.1 előtti firefox böngészőt használsz akadhat a youtube.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz kabelmania27 #117623 üzenetére
Hú, nem is tudtam, hogy ilyen rég is hozzászóltam.
Az egy régi lakás volt. A mostaniban 2020. decemberében költöztünk, akkor adták át, azóta van vodafone előfizetés.
A vodás megnézte a bejövőt, sőt a másik elosztót is. Nem talált semmi gondot. Minden gyári, tankönyvi. Minden mérés szuper volt.Most a lakásba bejön és egy 3DSS3 elosztó küldi tovább a 3 szobába. Ott ahol ténylegesen van a modem, pedig egy 3DSS2 elosztó van. Ezeket is ellenőrizték csütörtökön.
Nagyon érdekes a probléma… -
kabelmania27
Topikgazda
válasz DanielK #117626 üzenetére
Ezek jófajta elosztók.
Majd nézd meg, hogy a hármas osztó kimeneteire milyen csillapítási érték van írva.
Lehet karbantartás után megjavul ahogy Rage47-nél is megjavult.
Akkor is újraindul a modem ha egy ideig (egy-két óra vagy éjszakára) áramtalanítva van?[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz kabelmania27 #117621 üzenetére
Végre egy értelmes válasz! Köszönöm! A gép tudja lanon a gigabitet. Lanon mérek, wifi kikapcsolva, csak én csatlakozom, és így adja ezt a xar eredményt több sebességmérővel is probálkoztam, mindegyik siralmas... Gondolkozom, hogy bridge kapcsoltassam a voda modemet és az asus ax86S tegye amit tennie kell, csak attól félek, hogy akkor arra fognák...
Túrista vagyok
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz bpmcwap #117628 üzenetére
Ha a windows szerint gigabites a lan kapcsolat akkor a vezetékes kapcsolat beállításánál a prioritás & vlan beállítást állítsd letiltva-ra hátha megjavul. Esetleg frissítsd a lan drivert. Böngészőből töröld ki az előzményeket és a sütiket. Próbálj meg a gépen karbantartó programot pl ccleaner vagy wiseregistry vagy spyboot hátha valami fogja.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz kabelmania27 #117627 üzenetére
A - 4.0dB, ami megy a modemhez. (A másik kettőt kicsavartam és úgy ellenőriztem egy speedtetstet) Ezt az egyet kézzel nem is bírtam elkezdeni kicsavarni, úgy meghúzták, tehát nincs kilazulva. A bejövőt sem.
Ez meg a modem és a tv-nél lévő elosztó. Ezen egyforma mindkettő szám.A beköltözés óta nem nyúltunk hozzá (tavaly semmi gond sem volt), és most is ellenőrizték, így ezt a részét nem hiszem, hogy hibás.
Tegnap egy zsír új modemet kaptam, az orrom előtt bontotta ki a faszi. És miután elment, rá vagy másfél-2 órára újraindult. Tehát így azt mondom, akkor is csinálja, ha előtte ne volt bekapcsolva sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz kabelmania27 #117627 üzenetére
Speedtest by Ookla
Server: Magyar Telekom Plc. - Budapest (id = 2073)
ISP: Vodafone Hungary
Latency: 11.02 ms (1.64 ms jitter)
Download: 608.72 Mbps (data used: 469.3 MB)
Upload: 12.02 Mbps (data used: 20.2 MB)
Packet Loss: 0.0%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/f60d9a62-19f8-4813-9e09-b92143644c9c -
PeL
addikt
Üdv.
Legutóbbi szerződés újrakötésnél ránk tukmáltak még egy extra csomagot az alap TV csomag és a meglévő mellé, és havidíj csökkentés miatt szeretnénk lemondani ezeket, mivel nem igazán nézzük egyiket sem.
Amikről szó van: Filmbox Pro csomag és Digital Cinemax Pak. A kettő együtt 2000 forinttal növeli a havidíjat, totál feleslegesen mert mint írtam sose nézzük őket kb. Kérdés hogy ezeket az extrákat le lehet mondani nyugodtan úgy hogy ebből ne legyen galiba a szerződés szempontjából?
-
DanielK
addikt
A mizériámat látjátok feljebb. A bridge módot eddig azért preferáltam, mert kellett távoli elérés számomra, a routerem ax wifit tud és kellett pár port forward is. És a tp-linken volt IP és Mac cím binding.
Úgy látom már van dyndns funkció a modemben, és a port forwardot is tudja (rég nem volt router módban nálam modem, első dolgom volt átkapcsoltatni... )Tehát meg tudnám oldani, ha nem indulna újra a router módban:
1. Modem = router (dyndns és port forward)
2. TP-Lnik router = AP módban futna az ax wifi miatt.Mennyire megbízható már a mostani modem router módban? Régen amiatt is kapcsoltattam át őket, mert azért úgy nem voltak 100%-sak.
Az ip és Mac binding itt gondolom nem megy. A wake on lan miatt lenne rá szükség. Vagy megy már enélkül is a wake on lan (mondjuk egy dhcp reservationnal)?
-
vargalex
félisten
válasz kezo0 #117585 üzenetére
Szia!
Én nem használom a felvételt, de a Vodafone boxon ott nem egy felfelé gombot kellene nyomni és magára az epizódra egy OK-ot?
Más: a Vodafone oldalán már rég látható volt, hogy a következő számlám fizethető és a mai napig az látszik, hogy legkésőbbi átutalási határidő 2022.03.30. Ma jött az e-mail és az SMS a számláról, amikben a fizetési határidő 2022.04.04. Természetesen a letölthető pdf-ben is 2022.04.04 szerepel (ami már a Vodafone oldaláról is letölthető). Ez a kettő miért különbözik? Hiszen azonnali átutalás van...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Toth_Jani
őstag
-
DanielK
addikt
válasz DanielK #117575 üzenetére
Na másnál is volt az alap probléma. Mégpedig, hogy ha a modem újraindult, nem kapott alapértelmezett átjáró címet a routerem a modemtől bridge módban.
[link]
A héten az újraindulás volt sok bridge módban. Most router módban van, még ne modult újra, viszont dupla natolás van így. Muszáj, mert el kell érnem a hálózatot. -
törölt tag
válasz vargalex #117643 üzenetére
Nálam ugyanez van. 17-én lett kiállítva számla, ma kaptam levelet és sms-t is és a rendszerben is ma tudtam letölteni először.
Valószínűleg arra számolnak, hogy a 2 dátum közötti napok száma elég kell legyen arra, hogy az utalás átérjen hozzájuk.
Ami egyrészt a mai 5 perces utalásnál nevetséges.
Másrészt pedig mindig van egy transaction date, amit figyelembe kellene venniük a könyvelésnél. -
cocka
veterán
Na a tv boxszal nekem is volt most egy kis problémám. A múltkor se kép, se hangosdit játszott, miután eltűnt a fekete-fehér logó. Azt az oldotta meg, hogy nemcsak a DC dugót húztam ki, hanem az ethernet kábelt is.
Most meg az volt, amire már panaszkodtak itt egy páran, hogy fél perc míg csatornát vált. Először azt hittem nem működik a távirányító. Semmire nem reagált, aztán DC kihúz, visszadug, akkor már reagált, csak kb. 30 mp lett a reakcióideje. Menüben is szörnyen lassú vezérlés. Poén, hogy az öndiagnosztika szerint minden OK. Hát kicsit alaposabb is lehetne.
Mondom jó, akkor 3. opció DC, ethernet, HDMI kihúz, visszadug... jééé műxik. Szerintem ennek valami tápellátási zavara van... ilyenkor mi a túró lehet, nem kap elég áramot a proci vagy mitől kerül ilyen leszedált állapotba?
-
kezo0
addikt
válasz cocka #117642 üzenetére
Vá’já, vá’já, az a legszebb, hogy ugye mindeközben az iPadOS-en futó appból simán le lehetett játszani a felvett epizódot, és ott a műsorvisszanézővel is meg lehetett nézni! De ezzel még nincs vége, mert az iPad-es appban működött az a funkció is, amivel a lejátszott tartalmat át lehet küldeni egy boxra, és akkor onnan kezdve lehetett a boxra kötött tévén is nézni! Miközben magán a boxon sehogy sem lehetett elindítani a felvett epizód lejátszását, és ugye PC-n sem, a webes felületen. Csak Androidon nem próbáltam ki, de majd a jövő heti epizóddal azt is megteszem, ha ugyanezt produkálja ez a csodálatos rendszer.
vargalex: nem, nem úgy kell. Azon a képernyőn, amit lefotóztam, ott kéne lennie a felvett epizód tartalmi leírása alatt a legelső helyen egy „Felvétel lejátszása” gombnak is, csak hát itt nem volt. De persze ilyenkor az ember próbál nagy kétségbeesésében mindenfelé navigálni, és biztosan nyomtam felfelé, magára az epizódra is, de azzal sem lettem beljebb…
Normálisan így néz ki egy felvett epizódot mutató képernyő, rajta a lejátszást elindító gombbal:
Ha innen felfelé lépsz, az epizód tartalmára, és ott nyomsz egy OK-t, akkor csak átkerül a fókusz arra a téglalapra, és (szerencsés esetben) elolvashatod a teljes tartalmi leírást, de az elindításhoz vissza kell lépni a „Felvétel lejátszása” gombra.[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #117649 üzenetére
Kis színes még ehhez:
Az a gomb, ami a box szoftverében „Felvétel lejátszása” névre hallgat, az iOS/iPadOS és Android appban „Felvétel megtekintése” feliratú (bár az Androidban ez nem is egy gomb, csak egy felirat…), míg a webes felületen ugyanezen a gombon nemes egyszerűséggel csak annyi áll, hogy „Lejátszás”. Az egységes fejlesztés jegyében.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest