- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolokas
aktív tag
Úgy lehet kérni hogy ci+? kártya modul +kártya? Mert akkor lehet led tv-n bele helyezni ha tudja a dvb s s 2 tuner-t a tv!
Telekom TV L - Net L 1000 Mb/s / 1000 Mb/s - Xiaomi Poco X3 Pro Fekete
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
SAMSUNG UE40J5100AW, és HUMAX UD-FOX/HD eszközökkel eddig hibátlanul használtam a szolgáltatást .
Az összeállításon, és a beállításokon semmi változás nem történt .
Mától bekapcsolás után kb 3 másodpercig van kép, majd eltűnik, és az alábbi szöveg olvasható .
"A műsor nem tekinthető meg HDMI kapcsolaton keresztül, mert a TV nem támogatja a digitális tartalomvédelmet (HDCP) .
A műsor hagyományos felbontásban történő megtekintéséhez húzza ki a HDMI kábelt, és csatlakoztasson SCART, vagy kompozit videocsatlakozót .
"
Összekötöttem SCART kábellel, így nézhető a műsor, de hitvány a kép, és a hang is .Volt több feszültségmentesítés, gyári alaphelyzetbe állítás, másik HDMI portba áthelyezés, HDMI kábel csere, és ki-be kapcsolás is, de a hiba nem szűnt meg .
Rákötöttem egy SONY KDL-32W650 TV-re, ez esetben a hiba nem jelentkezett .
Másik HUMAX box viszont egyenlőre nincs, hogy azt rápróbáljam a SAMSUNG TV-re .Mi változhatott meg ?
Lehet ez a TV hibája ?
Mi lehet erre a megoldás ?
Üdv.
Astra
-
vpanangin
senior tag
válasz zolokas #9451 üzenetére
Nem lehet. Műholdas szolgáltatás keretein belül nem kínál a UPC modul + kártya konstrukciót.
A modult magadnak kell megvenned. Persze van olyan kereskedő vagy bolt, ahol miután megkötötted az előfizetői szerződést a kártyára, ott helyben kínálnak modult is a kártyához. Segítségképpen.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Lehet hülyeség, de mintha korábban hallottam volna valahol: ha saját beltéribe teszem modullal a kártyát, akkor nem kell speckó szoftvert letölteni a beltérihez, igaz?!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
vpanangin
senior tag
válasz tylerddd #9457 üzenetére
Nem hülyeség.
Volt ilyen, most is van. De 100% biztosan megmondani, hogy melyik beltéri kompatibilis a UPC kártyát tökéletesen kezelő modullal, az elég nagy bátorság. Inkább mindenki csak a saját szettjéről tud hiteles infót adni.
Kezdem: nekem Amiko 8260-om van, abban tökéletesen működik pl. a Technisat Irdeto CI+ modul a UPC Direct "csak kártyás előfizetés" kártyájával. Mondjuk felesleges bele a modul, alternatív szoftverrel a saját kártyaolvasója is olvassa az említett kártyát.
-
tylerddd
veterán
válasz vpanangin #9458 üzenetére
Értem. Amúgy egy ilyen beltérinél, modullal olyan kártyát is bele tudok tenni, ami egyébként nem megy vele? A másik helyiségben egy szolgáltatós box van, aminek a kártyája nem megy az én saját Amikommal. Ebben egy régi, szürke Philipses kártya van. Vagy ez párosított kártya és modullal se menne az enyémben?!
-
molvany
senior tag
válasz tylerddd #9457 üzenetére
Ha csak Kártyás szerzödésed van, akkor semmi gond ( vagy olyan Kártya, ami nincsen párosítva beltérivel, ha jól tudom )
Nekem a hétvégén valami oknál fogva a Sony TV-m nem akarta a Modult a Kártyával tovább elfogadni ( valószínü TV probléma, de ez egy másik téma ).Vettem egy TECHNISAT TechniStar S2+ - t ( igaz, nem egy olcsó mulatság, bár nem is kimondottaan drága )
Ebbe beletetettem a Modult a Kártyával és szó nélkül müködik.
Természetesen a csatornákat le kellett kerestettni, mivel az Astra volt benne elöprogramozva gyárilagWhatsApp :+491737182060
-
tylerddd
veterán
válasz molvany #9463 üzenetére
Értem. Ha már beltéri. Nekem Amiko 8840-em van, két műholdas tunnerrel. Valamiért egyre inkább gáznak érzem. Lassú a csatornaváltás, van, hogy azt se tudja merre van arccal (hiába léptetem a csatornát nem megy, aztán észbe kap és elkezdi csinálni), felvétel vacakol, szóval nem vagyok elégedett. Milyen beltérit ajánlanátok?! Ez 30k volt, tehát valami drágább is szóba jöhet, ha van valami best buy vagy nagyon fa**a cucc?! Mi számít itt menő márkának?!
-
Bence008
tag
válasz tylerddd #9464 üzenetére
Vu+ Zero 4K vagy Vu+ Uno 4K SE részremről. Én utóbbi boldog tulajdonosa vagyok nyár óta, de még a mai napig meglepődöm mennyi mindent tud. Ha nem fontos, hogy 8 tunered legyen, mert nem érdekelnek olyan dolgok, mint quad kép a képben vagy, hogy több csatornáról rögzíts egyszerre, akkor a Zero 4K is szinte ugyanolyan jó hardverben, mint az Uno 4K SE (2x 1,500 MHz vs 2x 1,700 MHz processzor). Mindkettő gyors, temérdek szoftver érhető el hozzájuk, rengeteg plugin, skin stb. Linuxos, ezért a megfelelő driver telepítése után nekem az USB-s DVB-T tuneremet is felismerte, szóval már kombóként használom.
-
molvany
senior tag
válasz tylerddd #9464 üzenetére
A TECHNISAT TechniStar S2+ 133 € volt. MO - on nem tudom mennyi az ára
Nekem fontos volt a vételezés funkció, de 100% - ban kielégíti az igényt és eddig ( igaz alig pár nap ) de megvagyok elégedve.
Két kártyaolvasója van, egyik csak Kártya a másik Modul kártyával. Annyi hátránnyal ( gondolom számodra ) hogy csak egy Tunneres.WhatsApp :+491737182060
-
Santino
aktív tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék kártyás előfizetést kötni, érdekelne, hogy melyik modult ajánlanátok nekem.
Ezt a kettőt néztem ki:Természetesen más modul is érdekelhet, ajánlás esetén.
Arra lennék még kíváncsi, hogy a kártyát használók milyen tapasztalatokkal rendelkeznek (bekapcsoláskor, csatornaváltáskor, stb.)
A televizió amibe tervezem használni természetesen tudja a CI+-t.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
Santino
aktív tag
válasz rosszcsont88 #9470 üzenetére
Természetesen az is van.
Asus RT-N18U & FreshTomato Firmware 2020.6 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP
-
molvany
senior tag
válasz Santino #9471 üzenetére
Nelem ez a két Modulom van ( kb.5 éve ). Mindkett TV - ban Kártyás szerzödéssel.
Voltak már Samsungban, Sonyban, Toshibában.
Természetesen " csökkentett funkciók " egy beltérihez képest, talán lasabb is csatornaváltáskor. De egyszerü és praktikus. A lényeget tudja, csinálja azt amire ki lett találva.WhatsApp :+491737182060
-
AstraCDX
senior tag
válasz rosszcsont88 #9470 üzenetére
Televízió készülékeken nem jellemző az antenna kimenet .
Üdv.
Astra
-
rosszcsont88
tag
AB IPBOX prismcube
-
GeeTeQ
tag
sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni... Németország/Köln-ben selfsat antennával használom/nám, viszont van egy problémám. Az ha esik az eső, felhős az idő stb, alapjába véve nem lenne probléma, viszont amint ráülnek az esőcseppek az antennára, szakadozik majd teljesen elmegy a jel. Mi lehet a probléma? nincs tökéletesen beállítva az antennám vagy pedig kevés a selfsat? bármi más? köszi előre is.why must i deal with the shit?
-
molvany
senior tag
Tapasztalatom ilyen antennával nincsen, csak képeket nézegettem
Èn is Németországban nézem, kissé északkeletre töled, egy hagyományos tányérral ( nem is nagy, csak 56 cm , tehát relatív kicsi ).
Visszatérve te esetedre, érdekes, hogy az esöcseppek " ráülnek ". A dölés szögnek köszönhetöen elméletileg ilyennek nem szabadna megtörténnie, legalább annyire, hogy ez bezavarjon a vételbe ( szerintem )
Talán egy kis finomítás az antenna beállításon segíthet. Egy próbát megér.
Nálam csak akkor megy el, ha valóban rendesen esik az esö, amikor direktben elöröl kapja a csapadékot, vagy ha a szatelít irányában komoly felhök láthatóak ( de ezeknek már igazi fekete felhöknek kell lennie ).
Talán még egy gondolat: nem tudom milyen régi az antennád, lehet gyárilag valami olyan bevonat van még rajta, ami miatt a vízcseppek megtapadnak.
( jó, ez tényleg egy enyhén extrém tipp )WhatsApp :+491737182060
-
maglew
aktív tag
válasz rosszcsont88 #9445 üzenetére
Köszi. Létezik valami kevésbé feltűnő antenna amivel ezeket a német csatornákat be tudom fogni?
Nem igazán engedi a társasház hogy a homlokzatra kitegyem a parabola antennát, de egy síkabb, környezetbe illeszkedőbbet azért jobban át tudnék rajtuk verni. -
Clever0
senior tag
Léteznek lap antennák, de úgy tudom, hogy valamennyire azokat is be kell forgatni. Amúgy itthon nem olcsó: SelfSat műholdas lap antenna
A nyereségük nem túl nagy, német adókhoz elég, az UPC-hez nem.
A neten "flat satellite antenna"-t keress![ Szerkesztve ]
-
maglew
aktív tag
válasz Clever0 #9479 üzenetére
Erről az antennáról mi a vélemény?
[link]Ezzel be lehet hozni simán az Astra műholdat?
Milyen beltéri kell hozzá?Otthon laikusként hogy tudom behozni? elkezdem tekergetni amíg be nem jön valami adás? vagy létezik valami program amivel pontosan rá tudok állni?
Sajnos nem engedik hogy a házra felszereljem, max az erkélyre tudom kirakni, így minél kisebbre lenne szükségem
[ Szerkesztve ]
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Neten találsz olyan alkalmazást, ami megmutatja, (telefonon célszerű nézni) ha ki állsz a teraszra, merre van az ASTRA. Azt is meg tudod keresni a neten, hogy nagyjából milyen döntéssel kell a tányért beállítani (ha akarsz műszert is vehetsz, szintén találsz a neten). Ha szabadon fogható adókat akarsz csak nézni, akkor egy egyszerű SAT beltérit vegyél, és automatán vagy manuálisan lekeresheted az adókat.
humigabi
-
Clever0
senior tag
Egy 60-as antenna nyeresége 37 dB: parabola antenna 60. A digidish 45 meg 32.2 dBi. Nem tudom mire alapozzák, hogy megfelel egy 60-asnak. Szerintem ez az antenna legfeljebb Németországban elég, nálunk nem, hiába erős az Astra1
-
-
maglew
aktív tag
-
Clever0
senior tag
"Ha kisebb a tányér akkor rosszabb a vétel, vagy szakadozik?" Igen, kockásodik, szétesik a kép. Ajánlott a 70-80%-os jel/zaj viszony (SNR), de már 40 felett is lehet stabil kép, csak akkor erősen megy a hibajavítás.
Én csak feltételeztem, hogy kevés, de a többiek szerint jó lehet, amit kinéztél. Ha neten rendeled, akkor 2 hétig próbálgathatod, de akkor vigyázz, hogy ez ne nagyon látszódjon meg rajta. (Elvileg akkor is kötelesek visszavenni, ha ez nem sikerül tökéletesen.)
Ha felhős az idő, akkor lecsökken a jel, ezért kis tányérnál kevesebb az időjárási tartalék. Ha nagyon sűrű felhő van feletted vagy a feladó állomás felett, akkor semekkora antennával nem lesz vételed, de nagyobb antennával némi esőt még nem érzel meg. Kell még erkélytartó is, aminek a hossza attól függ, hogy mennyire kell elfordítanod az antennát. Vásárlás előtt azért jó lenne tisztáznod, hogy mekkora antennát rakhatsz fel.[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
"nem okoz valami sugárzást? Vagy jobb ezt minél távolabb rakni az ember fejétől?"
Egy parabola antenna nem sugároz semmit, csak vesz. Maximum a fejnek lehet némi elektromágneses hatása a közvetlen környezetében. Pár cm.
A különböző rádióhullámok beborítanak mindent a földön, körbevesznek akkor is, ha semmilyen vételi eszközt nem használsz. Csoda, hogy ennyi beteg ember van mindenhol? Milliónyi frekvencián bombáznak minket a műholdak, a földi rádió- és tévéadók, a wifi hálózatok, mobilhálózatok, stb...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Takács Karly
újonc
Tisztelt Fórum!
Megváltozott néhány csatorna kiosztás (UPC Direct) , ami miatt egyes TV műsorok nem nézhetőek! Én nem rendelkezek idővel ezt követni, de családom részére szeretném ezt megtenni. Műholdas vevő újraindítása segít?
Megköszönve az információikat.
Üdvözlettel!
Takács KárolyTakács Károly
-
EmberXY
veterán
válasz Takács Karly #9491 üzenetére
Véleményem szerint a csatornákat újra le kell kérni a beltéri egység telepítő menüjében.
Up the Irons!
-
dime27
őstag
-
insight
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az ósdi gagyi set top boxomat (Humax HD), és helyette a CI+ modult használni a tévémen.
Meg tudom ezt tenni a UPC Direct nélkül, vagy a set top box kártyáját nem fogom tudni csak úgy átdugni egy random CI+ modulba?
Persze ha kell bemegyek hozzájuk, a lényeg, hogy megszabadulhassak a gyűlölt set top boxtól.
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
vpanangin
senior tag
válasz insight #9494 üzenetére
Ha nem hűségidőn belül vagy könnyű a dolgod.
Bemész, lemondod (vagy lemondod és bemész) a jelenlegi beltéris szerződésedet és ott helyben előfizetsz "csak kártyás" konstrukcióra, beszerzel egy megfelelő CI modult és egy olyan TV-t amiben van műholdas (sat) tuner és nézed.
Ha hűségidős szerződésed van, akkor szopec van.
A Humax beltéridben levő kártya össze van párosítva a Humax beltériddel. Sem más beltériben, sem CI modulban nem tudod használni.
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Lemaradtam valamiről? Eddig volt spíler 1TV n de most egyszer csak kódolt. Nálam van a hiba vagy Vajna papa elvette ezt is tőlünk?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- OpenWRT topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- SörcsaPH!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs