- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Ismerősömék direct-tel rendelkeznek, eddig egy Lg lcd tv-n nézték az adásokat és a teletextet scarton keresztül.
Most vettek egy 4k-s Thomsont hdmin van összekötve a Panasonic box-szal és nem jön be a txt illetve ha mégis akkor pár lépés után megfagy a stp box és újraindul.Mi lehet a gond merthogy a upc directen kb 20x mondta el, hogy "Nekik nincsen rálátásuk" miért nem.
Meg jött a szokásos mondattal, hogy ők erre nem vállaltak kötelezettséget....
Viszont találtam egy bejegyzést a gyakori kérdések között a honlapon:
"Mit tegyek, ha nem működik a teletext?
Ez a jelenség a mediabox meghibásodását jelzi, a készülék szervízelésére van szükség. Kérjük keresse meg ügyfélszolgálatunkat vagy a legközelebbi viszonteladót."Amikor visszadugtuk a régi tv-t scarton mindjárt működött a txt. HDMI-n nem megy a teletext.
Szóval aki használja még a txt-t és nincs a tv-n már scartja akkor kösse rá még pluszba AV kábellel.
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
molvany
senior tag
válasz anonymus89 #8951 üzenetére
Üdv,
MI a megoldás a Teletexre Modul és Kártya esetében ?
WhatsApp :+491737182060
-
anonymus89
addikt
válasz molvany #8952 üzenetére
Szia!
Nem tudom sajnos, hogy műxik nem próbáltam még de a honlapot böngészve pár funkcióval kevesebbet tud, mint egy stp boxos megoldás.
1412-n érdeklődj szerintem max azt fogják mondani: "nincs rálátásuk" a dolgokra és a miértekre
u.i: Fentebb rosszul írtam nem Panasonic hanem Philips DSR 8111 box
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Upc direkt medium csomaghoz jó ez a tv szerintetek ? Samsung UE40MU6102
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Zοltta
senior tag
Persze van médiaboxom, csak ez lesz az első smart tv-m és még újonc vagyok a szakmában e téren . Megkavar ez kicsit már
Smart kártya 1
Kizárólag smart TV, vagy saját mediabox esetén, minimum feltételek: CI+ modul és DVB-S tuner
Azt nem tudom hogy elég-e csak a Cl+ modul vagy az mellé kell e ez a DVB-s tunre is . Kicsit már belezavarok, ebbe az új tv-kbe
Philips DSR 4101/58 ez a beltérim.
Ez 40" MU6102 meg az új tv-m lesz, karácsonyra 55 centis crt után. Ami 15 év után adta meg magát
-
zsoika
addikt
Sajnos abban a samu tv-ben nincs dvb-s tuner így csak a külső box-ot tudod használni ....ha jól látom azon meg nincs hdmi kimenet, csak scart.
Nézd meg légyszi jól látom e, hogy nincs rajta hdmi?
Mert ha nincs akkor azzal való összekötést nem ajánlom.
2dolgot tehetsz! Vagy másik tv-t veszel amiben van "s" tuner...vagy egy másik hdmi-s box-ot.[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Ha csak CL+ modul van benne az nem jó? vagy a DVB-s tunert kell beledugni a tv-be és hozzá a kártyát? és csak úgy müködik? azt hittem elég,hogy ha CL+ modul van csak.
Ahogy látom csak LG tévékben van csak DVB-s tuner..
[ Szerkesztve ]
-
Clever0
senior tag
Ha a beltéri helyett tévét akarsz használni, akkor minden kábelt és kártyát a tévébe kell dugnod a beltéri helyett.
Samu tévé is létezik DVB S2 tunerrel: Samsung TV + DVB-S -
Zοltta
senior tag
válasz Clever0 #8960 üzenetére
Csak gondoltam rá ,hogy úgy használom,de ezek szerint kell új box . Arra is gondoltam,hogy a jelenlegi boxot egy olyan scartal kötném össze amin rca kimenettel van ellátva és így a Samu féle kompozit kábellel amivel a régi videó magnót ( elvileg még mást is ) lehet rá csatlakoztatni,úgy működésre bírnám a tv adást.
De ha nem megy így, akkor marad az új box amin van hdmiCsak egy srác vagyok a nagy világból.
-
zsoika
addikt
Össze tudod kötni úgy ahogy gondolod, de nem ajánlom mert az analóg jel miatt nagyon rossz lesz a kép. Igen jellemzően az LG tvkben van s tuner ...jele a V a tipus végén.
Nekem is ilyen tv-m van( 49lf510v) ...v a végén ,tehát van benne s tuner. Régebben egy samu volt és AB cryptobox beltérivel használtam , de a feleségemnek macera volt, hogy a tv csak kijelzőként működött. Ekkor döntöttem el, hogy s tuneres tv-t veszek. Nagyon kényelmes egy távirányítóval használni ,de így lassabban vált csatornát és kissé rosszabb a kép minősége.
Szóval nem elég a tv-ben az s (sat) tuner, kell a ci kártyafogadó is és még venni kell (kb.10eft) egy kártyafogadó modult amit a ci soltba kell dugni. -
Zοltta
senior tag
válasz DougButabi #8964 üzenetére
Amint lesz rá lehetőségem, jelzem
SD adások nem katasztrofálisak ( sokkal rosszabbra számítottam) 10 es skálán simán 7es jó erős hetes.Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
schlaci
csendes tag
Két hónapja módosítottam az előfizetésemet HD-s csomagra. Azóta a HD adásokkal állandó a gondom. Időnként vagy egyeseknél, vagy az összesnél töredezik vagy teljesen elmegy a kép (esőben, havazáskor, sokszor meg jó időjárásban is). Az ügyfélszolgálat nem hajlandó elismerni, hogy nem tudnak stabilan HD jelet biztosítani. Két Kaon beltérink van. Kicseréltem már a 10 éves, 0,3 dB-es fejet egy 0,1 dB-esre, próbáltam finomítania a 80 cm-es antennánk beállításán, a havat mindig lesöpröm a fejről és a tányérról. Ha jól jönnek az adások, akkor a beltérik a következőket írják ki:
A jelerősség minden adónál 90% körül van.
10 m--es kábellel a jelminőség az alábbi értékek és 70 % között ingadozik.
A problémás adók: m1 HD, m2 HD, m5 HD ---- 56%
RTL Klub HD, History HD, Nat Geo Wild HD, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD,
Sport 1 HD ---- 43 %20 m-es kábellel (a másik beltérivel) a fenti értékek 36 és 33 %, az m1 HD-nél még ennél is kevesebb, mert annál mindig töredezik a kép.
Ha összetörik vagy teljesen eltűnik a kép, akkor a beltérik nem írnak ki semmilyen adatot. Tehát nem lehet tudni, hogy probléma esetén milyen értékre esnek le a fenti paraméterek, ill. melyek azok a minimális értékek, amik a jó adáshoz szükségesek. Az ügyfélszolgálat meg nem hajlandó megmondani.
A felvétellel is gond van, és ott is a HD adásokkal. Feltéve, hogy problémamentes az adás, az SD adásokat bármely pendrájvom jól visszajátsza, a HD felvételek viszont a pendrájvjaimról visszajátszva időnként megállnak, majd kihagyva részeket ugranak egyet. Az ügyfélszolgálat ebben az esetben már adott tanácsot: min. 64 Mb/s írási sebességű pendrájv kell a HD adások jó minőségű felvételéhez. Nekem egyenlőre csak max. 15-ös van.
Vélemény?
-
Clever0
senior tag
válasz tévelygő #8968 üzenetére
Az M1HD a 11823H TP-ről jön, aminél a FEC 5/6, vagyis csak a jel 1/6 része tartalmaz hibajavítást, a 3/4-es csatik 1/4-ével szemben, ezért hamarabb elmegy a kép rossz időben. Fórumozók szerint egy 80-as antennát be lehet olyan pontosan állítani, hogy ez ne okozzon gondot. 60-assal ez már nehezebb.
-
schlaci
csendes tag
Zolttanak üzenem, hogy hogy a Kaon beltéri természetesen HD-s.
A HD-s csomagra való, két hónappal ezelőtti módosításig volt egy Kaonunk és egy merevlemezes beltérink ( Philips gyártmányú). A merevlemezes beltéri két hónapja azért lett egy második Kaonra kicserélve, mert a HD adásoknál még kevésbé tudott jó képet produkálni, mint a Kaon. Ez azt sejteti, hogy a Philips kevésbé érzékeny a másiknál. Nem is csoda, hisz nem egy mai gyerek - már 9 éve volt nálunk.
Közbevetőleg a merevlemezesről, bár nekem már nem lesz dolgom vele:
Első pillanattól kezdve zúgott a merevlemeze, néha még a ventilátorja is elindult. Képes volt éjjel bekapcsolni úgy, hogy nem is volt használva. Sokszor erre riadtam fel álmomból. Úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy használaton kívül mindig áramtalanítottam. Azért húztam ilyen sokáig a cseréjét, mert volt rajta kb. 80 GB-nyi felvétel, amit nem akartam elveszíteni (kimásolni persze nem lehetett - végül mégis csak minden elveszett). Volt még jó pár egyéb hibája, de amikor megszűnt a felvétel lehetősége is, keresztet vetettem rá.Felmerült bennem, hogy le kellene cserélni a kábelokat is, hiszen 11 évesek. Ez lesz a következő kísérletem.
Felmerült az is, hogy talán hibás fejet kaptam két hónapja a boltban, vagy jót, de rövid idő után elgyengült.
Felmerült, hogy az antenna hiába 80 cm-es, de bóvli, nem pontos a geometriája. SD adáshoz még megfelelt.
Felmerült, hogy 2008-ban a szerelő nem végzett lelkiismeretes munkát a műhold váltás miatti antenna forgatásnál. Először ugyanis nem volt elegendő jel a szomszéd tűzfala miatt. Ekkor hozott egy 1 m-es antennarúd toldót, amivel már jó lett a kép (akkor még csak SD adás volt). De hogy maximális legyen a jel, ahhoz hosszabb toldó kellett volna. Vagy át kellett volna helyeznie az antennát máshová. Ezzel persze nem akart vesződni.
Vélemény?
-
frovery
senior tag
válasz schlaci #8966 üzenetére
Amikor kicserélted a fejet, azt rendesen beállítottad? Mert főleg az M1HD frekijén, az említett fec miatt nagyon pontos beállítást igényel, hogy ne legyen gond. Állj szembe a tányérral, és a fejet forgasd nagyon picit az óramutató járásával ellentétesen. Azaz a koax kivezetése, KB: az 5 órának, esetleg 4 órának feleljen meg. Nagyon picit állitsd, majd lesd meg a jelszinteket. Aztán állíts még. Ha túlforgatod, akkor megint kisebb lesz a jelszint.
Itt láthatod, miról is írok. 1perc 20mp-nél nézd.[link]Nem tudom milyen beltérid van, de Humax HD-nál 95/100%-nál kell lennie egy Digis, 75-ös tükörrel állítva. Éppen tegnap műszerrel cseréltem egy gyári upc 60-asat és ott ennyit mutatott a Humax ezen a TP-n.
Egyébként én kihívnám őket, mert kötelességük biztosítani hibamentes vételt, amiért fizetsz, tehát legyél rámenősebb. Mond, hogy valószínűleg elállíthatódott az antenna, ami tényléeg igaz is lehet. Műszerrel, nagyon pontosan belehet állítani 10 perc alatt. Átnézetni a csatlakozásokat, kötéseket is!
Dorog, Esztergom környékén szívesen átnézem neked a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
schlaci
csendes tag
Győr mellett lakom. Azért köszönöm a segítség felajánlását.
A régi fej a tányérral szemben állva az óramutató járásával ellenkezőleg kb. 10 fokot el volt fordítva. Így próbáltam az újat is beállítani. Arra viszont nem gondoltam, hogy a fej forgatásával végezzek finom beállítást. Az elforgatás mértéke műhold vagy fejfüggő? Ha fejfüggő, akkor lehet, hogy az új fejnél teljesen más beállításra lenne szükség, mint amilyen a réginél volt?
A UPC által küldendő szerelőtől azért húzódozom, mert tudom, hogy játszódnak le az ilyen esetek: „nem nálunk van a hiba, fizessen a kiszállásért 7.000 Ft-ot”. Közölték ugyanis – nagy meglepetésemre – hogy a tányér, a fej, a kábelok egy év elteltével átmentek az én tulajdonomba. Ők csak akkor hajlandók ingyen intézkedni, ha a beltérivel vagy a kártyával van gond. Ennyit az esetlegesen elállított antenna visszaállításáról. Egyébként mint írtam, az antenna beállítását ellenőriztem – csak rontani lehet rajta, bármit is változtatok rajta.
A 95/100 %-ból melyik a jelerőség, és melyik a jelminőség?
-
Zοltta
senior tag
válasz frovery #8971 üzenetére
Végre valaki aki hozzám közel él (Pilismarót).
Mivel most vettem vadiúj uhd tvt és most egy philips 4101/58 tipusú beltérivel használom, így felmerült bennem is ,hogy beltérit cseréltessek, de azt olvastam ezt csak csomagváltással tehetem meg elvileg, így nem tudom, hogy a fejet is cserélni kell e vagy sem.
Mivel a sima medium tv csomagunk van, egy uhd és egy crt tv. Medium hd csomagra gondoltam, de felmerült bennem , hogy én választhatom ki milyen boxal kérjem vagy majd a szerelők eldöntik?Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
frovery
senior tag
"Végre valaki aki hozzám közel él (Pilismarót)."
És még rokon is él ott.
Nem kell HD csomag, elég hivatkozni, hogy vettél HD-s tv-t és a közszolgálati csatornákhoz akarod mindenképpen a HD-s boxot.
Viszont jó ötlet a Medium HD csomag, megéri az árát és akkor mindenképpen azt kapsz cserével a megrendelés után.
Nem kell semmit cseréltetned, majd a szerelő hozza a boxot. Az utóbbi időben már csak a Kaont adják, Humaxot nemigen. Bár jó, stabil mindkettő. -
Zοltta
senior tag
válasz frovery #8975 üzenetére
Csomag váltásnál van valami költség? , bár ha hivatkozok, akkor cserélnek csomagot is nem ? vagy csak boxot? Ha jól emlékszem, úgy most lesz kb 20 éve vagyunk a upcnél.. 2004-5 körül kötetük be.
ki a rokonod ? .. Lehet ismerem
[ Szerkesztve ]
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Melyik az erősebb a 2000 dmips cpu vagy ami a Vu+ solo se v2 amiben dual core 1.3ghz.
A cél a plex minél gördülékenyebb futtatása. -
Vbazsi2
tag
Sziasztok! Jelenleg vidanet előfizetők vagyunk, de 4 hónap múlva átváltunk upc-re. Kérdésem az lenne, hogy milyen kártyamodult vegyek, ami mindkettő szolgáltató kártyájával működik!? A fogadó egy 55uj634v típusú lg tv lenne. Tudnátok esetleg megfelelő modult linkelni nekem nem horror áron? Segítségeteket előre is hálásan köszönöm!!!
-
Clever0
senior tag
-
szike1968
újonc
Sziasztok.
Van egy Walker smart tv-m. Vettem egy használt Cam modult ami Irdeto CI+ . Beleteszem az upc-s smart kártyát a tv felismeri , megtalálja az összes csatornát de nem kódolja ki. Kértem már frissítést is a kártyára de ez sem hozott változást. A upc boxban müködik a kártya. Mi lehet a gond?
-
K Norbi
addikt
Sziasztok! HD csatornák bővítése várható a UPC-nél?
-
szike1968
újonc
válasz vpanangin #8996 üzenetére
Az lényeges hogy CI+ legyen és HD? Írországban élek csak az ebayről tudok rendelni ott nézegetem a modulokat. Azt néztem ami CI DVB/MPEG-2 ... ez jó lehet hozzá?
Találtam olyat ami Neked is van de nem mertem megrendelni mert a végére ez van odaírva:
Ez a Skylink Ready IRDETO CI + CAM modul csak a Skylink kártyák számára készült, amelyek az ASTRA 23.5E-n keresztül sugároznak szlovák és cseh nyelven.http://www.ebay.ie/itm/SMIT-IRDETO-CI-Skylink-Ready-CAM-Modul-pre-LCD-TV-LED-TV-PLASMA-TV-31-90/272399079198?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m1438.l2649
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz szike1968 #8997 üzenetére
A UPC Direct csak CI -t használ, tehát az is megfelel. Ahogyan ez le van írva a téma összefoglalóban is.
Az MPEG, HD megemlítése CA modul esetén értelmetlen, mert nem az végzi a kép kitömörítését.
(Mellesleg javítani kellene a téma összefoglalót, mert CI modulként van hivatkozva, ami helytelen. Ehhh... Most látom, nincs topic gazda... Hurrá...)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xbox Elite 2 Core Controller
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Negyed Gamer konfig eladó Asus Rog Maximus Formula 9 + I7-7700T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs