- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz olasz69 #7153 üzenetére
A kérdésed erősen információhiányos állapotot feltételez, gondolom nincs fogalmad a műholdas transzponderek átlagos sávszélességéről, és az értük fizetendő bérleti díjról, illetve a kábelen továbbítható digitális adások sávszélesség- igényéről, tehát lövésed sincs, miért jobb egy saját kábelhálózat, mint egy bérelt műholdas transzponder, szerintem olvass utána, hogy eloszlasd a kétkedésed.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
olasz69
senior tag
furcsa számomra,hogy jobb a kép!
Nem nagyon látok különbséget!
Igaz most főleg Fhd-ket nézek a directen és csak sd-t látok a kábelen!
Valóban picit,jobbnak látom az sd-t a kábelen mint a direkten!
De ugye itt a tv tunere,illetve ott , a beltéri illetve az Lnb ,a tükör,a kábel ,az időjárás itt ott,.......digitális műsorszórás amit már analóg korából ismerek és használok!Sőt régebben telepítettem is! 1994 óta...
De a kérdésem ami nem kérdés inkább tűnődés.....az volt,hogy "elvileg szebb a kép" ott sem kérdés csak 1 smile!!!
Adatokkal alá tudod támasztani esetleg?
Felbontás,adatfolyam,bitráta,stb....persze nem is tőled kérdeztem volna ha kérdezek egyáltalán!Bocs most nézem ez a upc direct topik!
Természetesen nem tudom,mennyi a bérletidíja egy transpondernek,de azt tudom,hogy a kábelszolgáltatók is a transponderek jelét használják fel a saját kábelhálózatuk sávszélességéhez!
Majd annak olvasok utána aminek akarok,és akkor ha Én akarom!Ismersz,tudod mivel foglalkozom,esetleg ki vagyok?
Akkor kikérem Maganak ezt a hangnemet !
Mindenesetre szépen megfogalmaztad a válaszodat!
Gratulálok hozzá!!ui::
Miből szűrtél le információ hiányos állapotot?Milyen kérdésből?
Ebből Remélem nem sértettelek meg? Te engem igen![ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
Rick4
félisten
válasz olasz69 #7155 üzenetére
Nem kell tudnom ki vagy, és nem is érdekel, ki vagy, leírtam, a kérdésed felvet némi tájékozatlanságot, ráadásul most jössz rá, hol is vagy, ha ezek után ezt te kikéred magadnak, akkor ezzel a stílussal legközelebb várj más válaszára, akinek kedve van hozzá, társalogjon veled.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
olasz69
senior tag
-
Watt25
veterán
-
flash-
veterán
a szebb adók milyen bitrátával jönnek upc direkten?
rtl, tv2,
de monthatám az m4-en a magyar - norvég meccset..
analóg(katódsugárcsöves)tv-n néztem, de annyira gyönyörű volt a kép,valaki felvette netán upc direktről a meccset hd-ben?
[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Vasárnap néztem a F1-et M4HD-n először műholdon, de félidőnél átkapcsoltam a mindigtv-re. Sokkal jobb volt kép és a hang is, mint műholdon!!
olasz69-et megvédeném azzal kapcsolatban, hogy az én tapasztalatom is az, hogy a kisebb kábelszolgáltatók műholdról szedik le a csatornákat. Tehát semmi esetre sem lehet jobb a minősége, legfeljebb azonos.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Watt25
veterán
Vasárnap néztem a F1-et M4HD-n először műholdon, de félidőnél átkapcsoltam a mindigtv-re. Sokkal jobb volt kép és a hang is, mint műholdon!!
Biztosan meg fogsz sértődni, amiért egyáltalán felteszem a kérdést, de tuti,hogy a HD-s verziót nézted műholdon? (Csak mert ugyan valóban nem a sávszélesség az egyetlen tényező, viszont nem kis különbség van a MindigTV-s és a UPC Direct-es sugárzás sávszélességében (6 <-> 10 Mbit/s) a UPC Direct javára.)a kisebb kábelszolgáltatók műholdról szedik le a csatornákat
Csak éppen az eredeti hozzászólás arról szólt, hogy UPC kábelen szebb a kép, mint UPC Direct-en...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Laca0
addikt
Óóóó nem bántódok én meg olyan könnyen!
Biztos, hogy a HD-s verziót néztem, már amennyire az 1440*1080 felbontást HD-nak nevezünk... A csatorna neve is M4HD.
Magam is meglepődtem, hogy mennyivel jobb a mindigtv-s adás!
Még amikor az M1HD-n volt a F1, akkor a műholdas adás volt a jobb minőségű.
Most meg mintha lefelezték volna a bitrátát, annyira gyenge volt a részletesség!Kábel tévé:
Nincs ebben sem félreértés, tudom, hogy te a UPC kábelről beszéltél, én meg arra a felvetésre reagáltam, hogy minden esetben jobb-e egy kábeltévés adás, mint a műholdas. Csak azért, hogy ne legyen általánosítva. Nyilván a nagy kábelszolgáltatók eredeti anyaggal dolgoznak, nem butítanak feleslegesen. De sztem kb 3 ilyen nagy van az országban.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
sleepdancer
csendes tag
Sziasztok! Remélem, jó helyen teszem fel a kérdésem.
Szóval arról van szó, hogy az UPC direct hozott nekem 3 KAON (elvileg legújabb - co3600) beltérit, amiken nagyon szeretnék saját médiát is nézni (filmeket). Van is rajta szép USB, illetve sokadszori egyeztetés után megrendeltem rá a PVR szolgáltatást, mert állítólag csak azzal fogok tudni ilyet.
Namost...nagyjából 27 UPC kollégával beszéltem már, de nem sikerült egy olyan hozzáértőt találnom, aki érdemben tudna nekem segíteni. Állítólag mpeg formátumot kéne bírnia lejátszani, de számtalan mpeg formátumot kipróbálva sem tudtam még olyat, amit valóban látna. Amikor felveszek vele, akkor abból csinál vagy 8 file-t (trp, kmp, kdx stb....), de azt hiszem alapvetően mpeg-2 formátum az alapja.
Próbáltam ilyen file-okká alakítani mpeg-eket, de ilyen progikat inkább csak a fordított helyzetre találok (trp-ből mpeg). A KAON által formázott és elfogadott fél terrás Adata winchesterrel próbálkozom (ezzel minden rendben, úgy tűnik)
Nem tudná valamelyik kedves hozzáértő megmondani, hogy mire és hogyan kéne átalakítanom a médiákat, hogy lássák ezek a kedves kis beltérik?
Előre is nagyon köszi a segítséget! -
Scalar24
csendes tag
Sziasztok,
Neten találtam egy irdeto access cam modult az működhet az én iredto ice kártyámmal?
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Nem jarok ebbe a topikba, lehet mar volt rola szo, de azert leirom:
Nemreg kerult a csaladba egy okosTV es gondoltuk, a belteri egyseges elofizetesunket (ugyanis, a UPC ezeket igy, kulon definialja a "kartyastol") lecserelnem. Azaz, eloszor csak megkerdeztem, hogy a belterimet lecserelhetem-e a kartyara. Kategorikusan kijelentettek, hogy nem, mert nekem belteri egyseges elofizetesem van es csak ugy mukodik, hogy a jelenlegit fel kell mondanom es kotni egy "karyas elofizetest".
Viszont - mivel par honapja fel akartam mondani az elofizetesem es atmenni masik szolgaltatohoz, rabeszeltek, hogy maradjak, cserebe csokkentik a havidijamat. Belementem es most 1500(!) forintot fizetek havonta a Medium csomagert. Mondom a gyereknek a tuloldalon, hogy OK, velem lehet beszelni, szeretnek egy NAGYOBB csomagot, tehat felfele modositanam a csomagom, tobbet szeretnek fizetni es egyuttal akkor a kartyat is igenyelnem a belteri helyett. Valasza: nem lehet, mert husegem van 2016.5.5-ig ...
Meg jo, hogy ha uj mobilt veszek, nem kell megvarnom a husegem veget a mobiltelefon szolgaltatomnal, hogy a SIM kartyat microSIM-re csereljem
Elkepeszto!!! ... es nem Magyarorszag, hanem egy holland vallalat, 2015!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Laca0
addikt
Nem akarom megvenni, csak szeretném megtudni, hogy mi a különbség köztük.
Clever0!
Köszi!
Mi az amit figyelni kell a modulon? Mert az irdeto felirat kevés. A skylink-et kell még figyelni?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
-
axlfsi
veterán
Látom többen is vásároltatok saját modult és nem a UPC eszközét használjátok. Ennek mi az oka? A UPC modulja nem olyan jó, mint amit magadnak vásárolható?
A lenti problémámra tudtok bármi ötletet, anélkül, hogy új előfizetést kelljen vásárolnom? Pl. a jelenlegi settopboxban található kártyát bedughatom egy CI+ olvasóba is, amit önköltségen megvásárolok vagy azok a kártyák csak beltéri egységbe valók?
Köszi!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
frovery
senior tag
Igen, félreérthető, mivel a upc direkt nem ad semmilyen modult. Azért veszi mindenki saját magának. A legtöbb forgalmazónál is lehet vásárolni modult, mivel a legtöbbje antennaszereléssel is foglalkozik, így árulnak azt is.
Attől függ milyen stb-k vannak jelenleg nálad. A régi nagy fekete és a kis szürke Philipsekből kivehető a kártya, hogy másik beltériben, modulban/tv-ben is használhasd.
Rögzítős Philips, Humaxokban párosított kártyák vannak.Az előfizetést hűség alatt módosíthatod felfelé de kártyásra nem lehet átváltani, mivel az egy külön konstrukció. Ezt mond le és fizess elő csak kártyásra, vagy ez mellé a családban előfizet valaki. Kártyás olcsóbb is. Nekem a medium+hd csomag 2500Ft/hó-
[ Szerkesztve ]
-
Hakai
csendes tag
válasz frovery #7183 üzenetére
Szia!
Szerintem te leszel az én emberem a problémámra! Látom otthonosan mozogsz a témában, nálam a következő a "tényállás":
Szüleim kb. egy évtizede műholdas UPC előfizetők (Light Tv). Kis szürke Philips, egy hónapja náluk is megtörtént a kártyacsere. Szipi-szupi működik, de hová lett a Paramount Channel? Egy fekete pont anyukámtól! Persze vettek szép SamLED tv-t, de nincs hdmi kimenet a kis szürkén. Maradt a scart-kábel. Pocsék kép - hiába mondom az ősöknek, ez nem a tv hibája - oldjam meg mert a második fekete pontot én fogom megkapni.....
Úgy gondoltam, hogy a meglévőt (Light) visszamondanám, és csak egy Medium TV ( + esetleg HD, de nem biztos) kártyásat kérnék, boxot nem mert akkor hűség lejárta után nem kellene minden hónapban fizetni a "bérletért".
Én vennék saját boxot, de hol és milyet? Mi az, hogy Medium TV kártyát párosítani kell az adott boxhoz? Náluk nem lenne követelmény a rögzítés, csak a hdmi kimenet és a HD képesség, mert ha már 5 csatorna így sugárzott és a tv tudja, akkor igény lenne rá.Köszi!
Hakai[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Bár nem engem kérdeztél:
Először szerintem meg kellene próbálni cseréltetni a boxot egy hdmi-sre. Továbbra is bérletes lenne, de a díjcsomag legalább nem változna. Elvileg 3000 Ft-ért kicserélik, de előfordulhat, hogy csak HD csomag esetén hajlandók cserélni. Akkor meg kell próbálni másik forgalmazónál.
Ha mégis visszamondod, akkor az új szerződést már úgy kösd, hogy csak kártya. Akkor biztosan nem lesz párosítva és neked sem kell párosítani semmivel sem. Egy megfelelő boxba csak be kell dugni a kártyát és már megy is. Csatornahangolás-beállítás után persze, mert akkor ezekről már neked kell gondoskodnod.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Hakai
csendes tag
Mindenféleképpen csomag váltás lesz. Sajnos a meglévő Light-csomag nem csak a nevében light...hanem a tartalma is. Másrészről ha maradna a csomag csak sd boxot cserélnek hozzá, nem adna hdmi-képest. Ezt telefonon mondták. Beszéltem telepítővel is, nem tudott semmi "okosságot" ajánlani. Azt mondta, ha ezt hibásnak lejelenti, akkor is csak ilyen gyökér boxot adhat ki helyette.
Ezért marad a saját box vétele - kéz alól, amazone, ebay - csak mondjatok pár Irdeto kártyaolvasós típust !! Vagy itt mindenki az UPC-től bérel? -
Rick4
félisten
Veszel egy direktkártyát azzal a csomaggal, amivel szeretnéd, és 14K-ért veszel egy amiko microhd se mini beltérit minden szükséges tudással, kiváló képpel, jó funkciókkal ellátva, minden bajod megoldódik.
-
frovery
senior tag
Nagyjából meg is adták a választ.
AMIKO MINI HD SE
AMIKO MICRO HD SE1. Gondolom van még jelenleg is hűséged az előfizetésre? ha nincsen, akkor könnyebb a dolgod. Ezt lemondod és más családtag nevére veszel egy direkt kártyás előfizetést, olcsóbb a havi díja is. Azért kell így, mert 3 hónap kivárási idő van ugyanazon névre.
2. Ha csak 1 stb van, arra nincsen bérleti díj, mivel az első az ingyenes, benne van a havidíjban. a 2. és 3. boxtól van a havidíjon felül bérleti díj.
3. Ha egy korrekt forgalmazóhoz bemész, biztosan kicseréli neked egy Humax HDMI kimenetes boxra. Viszont abban már párosított a kártya, másban nem tudod majd használni.
4. "Mi az, hogy Medium TV kártyát párosítani kell az adott boxhoz? " Ezt én sem értem, ilyen nincs, vagy ha van, azt a szerelő párosítja, nem az ügyfél.
5. Paramount Channel 12226 V 27500 5/6 de ha nincsen meg, akkor csinálj egy gyári viszaállítást a kis szürkén, majd egy teljes keresést.xigris: Azért egy kezdőnek, főleg az idősebb korosztálynak linuxos beltérit ajánlani elég felelőtlenség. Egyébként pedig írta, semmi faxni nem kell, csak HD-s legyen és kezelje a upc kártyáját.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Clever0 #7192 üzenetére
De miféle tapasztalatra van szükség? Meg lett nevezve a tuti, gondolom aki megnevezte, okkal írta azt, amit, ha valaki vissza akar kérdezni, majd onnan visszakérdez, hogy miért az, nem?
-
frovery
senior tag
válasz Clever0 #7192 üzenetére
Igen, néztem én is. Szerintem jó vétel, mivel a fólia is rajta van, gondolom a távja sem leharcolt. Lehet még gari is van rá.
Kártyával biztosan nem lehet gond egy jól bevált szofttal, mert az összes Amiko jól kezeli, megbízható készülékek. Van pár típus évek óta a rokonságomban, ismerőseim között is. -
Csabifater
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Amico Micro HD se beltérit.
Akinek ilyen van priviben megírná, hogy melyik szoftvert érdemes rárakni, meg egy linket, hogy hol találok ilyet?
Ja, és mi a különbség az emu és az mcas között?köszi
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz Csabifater #7195 üzenetére
Amiko-ról itt olvasgathatsz bőven.
Ott linkelnek szoftokat is, hogy honnan érdemes és melyiket letölteni. Sokan tesztelgetnek, így van már tapasztalat. De innen érdemes. Arra figyelj, hogy a beltéridnek megfelelőt töltsd le, mert simán gallyra vághatod a beltéridet!!!mcas= univerzálissá teszi a benne lévő kártya olvasódat, tehát nem csak conax kártyát, hanem upc direkt ice, cryptoworks.......-hoz is jó.
emu= univerzálissá teszi a kártyaolvasót, + bizonyos funkciók is elérhetőek lesznek. Olvass utána, nem részletezném. -
Hakai
csendes tag
Köszi mindenkinek az infókat, új Amikot fogok venni. Pár ezer forint előnyért nem akarok kockáztatni. A kis piros Micro HD-t nem írtátok mint lehetséges alternatíva. Ezzel valakinek van tapasztalata?
-
galaxytab
csendes tag
Üdv!
Digi sem különb. Mindig TV ugye (nem ugye, mert ki gondolná, hogy ilyen előfordulhat két zsivány között) nem tudott megállapodni a Sport TV-vel. Akkor megyek vissza a Digihez (műholdas), így én. Bemegyek az üfsz-ra, mondom, nekem modul kellene, mert van saját beltérim. Semmi akadálya, majd viszi a szerelő, mondják. Bocs, de nem kell szerelni/kiépíteni/beállítani, van stb-om, csak bedugom a modult oszt kész. Azt nem lehet, mert mindenképp kell szerelést fizetni. De nincs mit szerelni...stb., azt hittem agyvérzést kapok.
Mondjátok, a Digire (műholdra) beállított tükör a UPC-re is jó? Eldőlt, hogy tulajdonképpen melyik/milyen CAM modul jó? Mert itt olvasom, hogy:
"A UPC jelenleg nem Irdeto kártyákat ad, mert az párosítva lenne, hanem ICE-t, (Irdeto Cryptoworks Envelope) ezeket nem minden Irdeto modul kezeli."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest