Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz cellpeti #43353 üzenetére
ha viszont különbözőek a driverek, értelemszerűen telepíteni kell. bár akkor a rendszer működésére nem vennék mérget, hogy 100% lesz - gondolok a vga -ra - és ha kernel panikot kapsz akkor se lepődj meg. elvileg mehet, gyakorlatilag meg...
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Thusor
őstag
válasz Thusor #43350 üzenetére
Sajnos nem jött össze. Unetbootinnal bootolhatóvá tettem, de nem indul el újraindításkor, mert azt írja, hogy 10 másodperc múlva bootol majd újraindul és újra számol. Milyen program van még linuxra amivel lehetne bootolható pendrivra iso filet tenni?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
MacCaine
őstag
válasz Thusor #43356 üzenetére
Pl. Multisystem.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
leszedetem az USB-s winyóról az Ubuntu, mert másképp akarom felrakni rá. De az előbb úgy telepítettem, hogy a notiban lévő legyen a boot device. Na most leszedtem a Linuxot, lehúztam az usb-s winyót, de most még a W7 se jön be. Kiír egy hosszú számsort, majd alá ezt:
grub rescue>
ilyenkor mi a helyzet, hogy tudom indulásra bírni a W7-et?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
>-48-<
aktív tag
válasz szaszayanou #43358 üzenetére
Ennek az ubuntus verziója nálam csak ubuntu iso-kat volt hajlandó megírni. A fedorás bármit kiír?
Thusor: esetleg még terminálban van a dd parancs
#!
-
törölt tag
válasz Thusor #43356 üzenetére
szerintem a legjobb az lenne, ha simán dd-vel próbálnád parancssorból. nem nehéz, csak pár paraméter kell hozzá:
sudo dd if=akármi.iso of=/dev/sdX [paraméter]
a man dd-vel nézd meg, hogy miket lehet állítani, de általában nem sokmindent kell, legfeljebb talán a block size olyan, amit szoktak. sdX-nél pedig az X értelemszerűen az usb-s eszközöd betűjele.
illetve volt még egy másik cucc, amit a gnome project oldaláról lehet beszerezni, ez is egy parancssoros usb készítő program, nagyon egyszerű használni. openSuse-t nekem csak ezzel sikerült például kiírni rendesen, másképpen nem bootolt.arra figyelj, hogy ez a két program törölni fogja a pendrive teljes tartalmát!
-
-
vilmaboy
őstag
válasz leslieke #43339 üzenetére
bazeeeeeeeeeeeeeeeeg.
Még szerencse, hogy csak 1x próbálkoztam vele tegnap
El sem mondom inkább... Most hogy olvastam a kábel szót... ráébredtem, hogy kikötöttem a tévéből a lan kábelt, mert kellett az egyik szervizelt géphez Na az tuti ha tegnap nekiáltam volna komolyan próbálkozni, akkor most nagyon mérges lennék Nesze neked informatikus... Ha bedugom a kábelt, akkor már lehet, h nálam is jó lesz ha nincs automatikus indításban a szerver, akkor mindíg kézzel terminálból elindítom és ennyi? Amúgy te késlelteted az indítását?
A kialakítás nálam is tévé kábelen a rooterben, laptop wifin ugyanarra.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
-
-
kilozsul
aktív tag
Erre valaki?
Próbáltam utánanézni, de csak annyira jutottam, hogy nem egyedi a problémám. A hup-tól a külföldi fórumokig nem találtam egyértelmű magyarázatot/megoldást.
-
vilmaboy
őstag
ne is mond... ne is mond... ezt most inkább nem mesélem el a cégnél Igaz az egyik kollega már majdnem agyonverte az unokatesója laptopját, amikor nem tudomtt idebent felmászni a wifinkre... Már mindent átnézett és tiszta pipa volt... Mire odamentem hozzá és megnyomtam az Fn+F2-t amitől bekapcsolt az antenna Na el is küldött valahova a fujitsu tervezőivel együtt 2hétig szivattuk és 2 naponta rooter antennákat tettünk az asztalára - fiókjába, a céges laptopjára meg régi laptop leszedett billentyűről kétoldalú celuxal még plusz Fn és F2 billentyűt ragasztottunk egymás mellé a powergombhoz ha ezt megtudnák tuti szét szivatnának...
-
-
vilmaboy
őstag
a számítógép nevét hol változtatom meg kde-n?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz vilmaboy #43363 üzenetére
Kábel vagy wifi kapcsolat nélkül nehéz lesz.
Szó szerint úgy van beállítva minden, ahogy a leírásban van, annyi különbséggel, hogy többszöri mérés után a 120 mp késleltetést levettem 60-ra, mert ekkora már van IP-címe a gépnek.
Ha nem indítod automatikusan a dlna-t, akkor kézzel kell indítani. Nekem az automatikus szimpatikusabb megoldás, főleg mivel napi szinten használom.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
modd3r
őstag
A hardveres gyorsítás (Firefox, Chrome) megfelelő videokártya esetén Ubi alatt is megy, vagy csak windóz alatt?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
válasz MacCaine #43345 üzenetére
Mi a gondom? Hát ez igazán egyszerű. Notebookra szeretném rakni a linuxot:
Van két pendrájvom. Egy 2.6.37-es kernellel, amivel nincsen hangkártya-hangja a gépemnek, de a ventillátor halkan megy és hűvös levegőt lehel. És van egy 11.10-es Xubuntu, amivel megy a ventillátor mint a vaddisznó és jó-forró levegőt fú, de ismeri a hangkártyáját az i3as noteszomnak.
Vagyis egyik rendszert sem tudom a noteszra másolni. Ez a gondom.
Kellene olyan kernel, ami javított. Vagyis 3.2.0-4-es, vagy azutáni nem-bétás verzió. De olyan, ami az Ubuntu szokásos pach-jeit is tartalmazza már. Ráadásul kellene az-az eljárás, amivel "rendesen" fel lehet rakni, a régit meg leszedni.
Szóval csak ennyi kellene segítség gyanánt. Tudsz segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
-
sh4d0w
félisten
válasz cellpeti #43359 üzenetére
Így:
How to repair and reboot to Windows 7:
a) Insert the Windows 7 System Repair DVD or Installation DVD and reboot.
b) Select the correct keyboard input method and click ‘Next’.
Note: If you are using the Windows7 Install DVD then at the 'Install Now' prompt (Do not pick the Install Now option) instead choose the 'Repair your computer' option located in the lower left of the dispay.
c) The System Repair tool will search for a valid operating system and will report that “Windows found problems with your computer’s startup options. Do you want to apply repairs and restart your computer?”
d) Click ‘Repair and restart’ and reboot again to the Windows 7 System Repair environment.
e) Click ‘Next’ at the keyboard selection prompt and when the ‘System Recovery Options’ screen appears verify that the “Use recovery tools that can help fix problems starting Windows” is selected.
Note that on your Dual Boot system there now should be only one operating system listed. Click the ‘Next’ button.
f) Now from the menu list select the ‘Command Prompt’ option.
g) At the DOS prompt type the following three commands:
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot (may return an 'Eliment not found' message)
bootrec.exe /RebuildBcd
h) Close the command prompt window and click the ‘Startup Repair’ option.
i) The repair process may take some time, so wait until the process completes at which point you will see two messages “Windows cannot repair this computer automatically” and “Startup Repair cannot repair this computer automatically”.
These messages are the result of the radical changes made by removing the other drive. Ignore the Send/Don’t send options.
J) Close this message window by clicking on the X in the upper right corner of the Send/Don’t send window. Next click on the ‘View advanced options for system recovery and support’ option and from the main menu once again click ‘Startup Repair’. This time the repair process may only that a few seconds and when prompted “Startup Repair could not detect a problem”, click ‘Finish’ and run the ‘Startup Repair’ option one more time, click ‘Finish’, and then remove the System Repair DVD and click ‘Restart’. Reboot the computer.https://www.coreinfinity.tech
-
vilmaboy
őstag
válasz hallari #43387 üzenetére
Az kemény lenne Mellékállásban dolgozom egy számtekes cégnek. Windowsos kishálózatokkal és javításokkal foglalkozom leginkább, házi javításokhoz kiszállással stb. Meg soxor mindenféle géppel aminek véres a torka... Főállásban egy banknak, de ott nem számítástechnikai munkakörben.
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
Szerintem az egyszerűbb megoldás, ha a 2.6.37-es kernellel próbálod meg a hangkártyát beizzítani. Valami speckó cucc?
Vagy ahogy Kendek írja, azt is ki lehetne próbálni, hátha már jó. (Ez a legegyszerűbb, utána a régi kernel-hang probléma megoldása.)
Azt megnézted, hogy miért melegszik a proci? Elképzelhető, hogy van valami processz a 11.10-esben, ami sok processzoridőt használ, ergo melegít?
-
vilmaboy
őstag
A következő LTS verzióju ubuntu a 12.04-lesz áprulis k9örnyékén ha jól néztem. Ti mit tudtok erről a verzióról? Miben lessz jobb vagy másabb vagy akármi... Mit kell várni tőle?
-
MODERÁTOR
Precise-től kezdve 5 év támogatást élveznek az asztali LTS kiadások is.
(#43393) aag: Az Ubuntus kernel a Vanillára épül, de tartalmaz egyéni javításokat és plusz dolgokat (erre mondjuk, hogy Ubuntu patch). Ilyen például az ureadahead támogatás vagy éppen az ndiswrapperé. Na meg persze ezt tesztelik a rendszerrel, többször előfordult már, hogy amíg az Ubuntus jól ment, addig a Vanilla ugyanúgy bekonfigolva, vagy éppen innen letöltve hibásan működött.
<-ƘƘ->
-
aag
őstag
válasz Kendek #43394 üzenetére
Az Ubuntus kernel a Vanillára épül, de tartalmaz egyéni javításokat és plusz dolgokat (erre mondjuk, hogy Ubuntu patch). Ilyen például az ureadahead támogatás vagy éppen az ndiswrapperé. Na meg persze ezt tesztelik a rendszerrel, többször előfordult már, hogy amíg az Ubuntus jól ment, addig a Vanilla ugyanúgy bekonfigolva, vagy éppen innen letöltve hibásan működött.
Ezek azok a válaszok amiktől aztán jól össze tud keveredni a zember. Nem a te hibád, hanem a rendszeré. Bonyolult, de nagyon! Mert most akkor én mire is várok tulajdonképpen? Hol keressem? Hol fog megjelenni az ami nekem tényleg jól fog működni? Nemhogy nem látok tisztán, de egyenesen el vagyok keseredve, hogy ennyire bonyolult, átláthatatlan ez a kernel-kérdés...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest