Aktív témák
-
Mtbsrác
senior tag
Olyan progit keresek:
Amivel fellehet venni mondjuk egy zenét amit éppen hallgatok,
mindenféle hangkártya állítgatás, meg kábelezgetés nélkül.Audacity-vel nemsikerült. Ezt próbáltam eddig.
-
válasz BigManus #42359 üzenetére
Csak meg kell szokni.
Windózban még egy nyamvadék "Always on top" sincs, amivl a chatablakot ki tudom rakni felülre, hogy ne kell jen állandóan kattintgatni rá, ha valaki ír. Kb. annyira kényelmes az is, mint egy bármilyen ablakkezelő.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
vilmaboy
őstag
Erre a laptopra szerintetek mehet az Ubuntu 11.10 ? Bírni fogja?
Kommenteket előre is köszönöm...
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
-
vilmaboy
őstag
Köszi...
feldobtam közben egy gyengébb laptopomra a lubuntu alternativ verziót. fel is ment, de amikor betölt, a starting lxde display manager feliratnál megszűnik a világ... mi lehet az oka?
ez egy sima fekete képernyő. felső sorban a felirattal... (nem tudom fontos e)
[ Szerkesztve ]
-
-
vilmaboy
őstag
igen. kéri a login nevet és pass-t
majd megjelenik egy (bocs.... windows-os a gyerek) dos-os ablak... nem grafikus felület
elnézést az amatőrizmusért. nem vágom a linuxot. még csak tanulni is most kezdem
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz vilmaboy #42371 üzenetére
És akkor sem indul el az ablakkezelő, miután azt mondja, start/running?
NHa nem, akkor nyomd be neki, hogy
sudo apt-get install mc
települjön fel
aztán hogy : mc
és akkor már Total Commander-szerű navigációval el tudsz mászni a /var/log -ba, hogy megnézd a logfile-okat.
[ Szerkesztve ]
-
hallari
tag
-
viw
aktív tag
helló,
fájlmegosztásban segítsetek légyszi. ubi 11.10 alól szeretnék megosztani helyi hálón, egy másik ubi és egy win7 részére fájlokat.
megosztó gép wifi-n kapcsolódik a routerhez, másik kettő utp kábelen. próbálkoztam ezzel meg sambáztam is, de sajnos helikopter vagyok. firestarter tűzfal van fent - ha ez számít?! akár a win7 akár az ubi alol nézem, nem látom a megosztott gépet.
tehát a problémám kettős: hogy kell megosztani, ill ha megosztok egy mappát, akkor ahhoz hogy csatlakozok (win és egy másik ubi alol)?
köszi ha segítesz. -
válasz vilmaboy #42374 üzenetére
Fejből nem tudom, hogy hívják a LXDE log file-ját, mert most nincs előttem olyan gép, amin az lenne. (Holnap de. meg tudom nézni.)
Az Xorg logokat nézd meg, meg gondolom a logfile nevében is szerepelni fog, hogy LXDM, vagy LXDE.
A dmesg.log -ban is lehetnek érdekességek.
Ez alapján, ha találunk valami hibaüzenetet, már lehet gúglizni.
Deénmostmentemaludni.@wiv : Ha a Linuxon meg van osztva valami (és ki van nyitva a tűzfalon a megfelelő port!), akkor próbáld meg, hogy a winnyózon a Linuxos gép IP címére hivatkozol.
Azaz a futtatásba \\xxx.xxx.xxx.xxx
Vagy parancssorba start \\xxx.xxx.xxx.xxx[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
lxdm.log van és lxdm.log.old
F3-ra mindegyik: Nem sikerült megnyitni a "lxdm.log" fájlt. Engedély megtagadva (13)
dmesg
dmesg.0
dmesg.1.gz
dmesg.2.gz
dmesg.3.gz
dmesg.4.gz fileok léteznek[ Szerkesztve ]
-
-
vilmaboy
őstag
meg is nyílott... na most ebben a 45 sorban mit nézzek???? (isten mire adtam a windows-os fejem)
-
-
viw
aktív tag
válasz MacCaine #42377 üzenetére
hát elolvasni el tudom amit írtál... de érteni ugyan nem értem...
esetleg linkelnél valami érthetőt erről a megoldásról? addig google-zom köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
A gép egy fujitsu siement amilo L7320
Nekem sajna lassan mennem kell. hajnalban műszak. van 5 percem. ha megoldódik akkor köszi... ha nem akkor majd holnap. akkor az eddigieket köszi...
-
rybank
senior tag
Nos én nem teszek csicsa gnome-unity párost! Habár nem rosz és az über fasza facebook integráció sem. De nem konfigurálható.
A mostani LXDE-openbox párost szénné alakíthatom. A súlyos gnome meg mehet a .... -
válasz vilmaboy #42382 üzenetére
Az érdekes, mert elvileg abban a gépen is egy Itel GMA950 integrált VGA van, ugye?
Azzal meg mennie kéne.
Annak kéne utánanézni, hogy van-e megoldás erre...Addig azért nyomj el egy
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
-t, hogy lefrissüljön (ha telepítés közben nem mentek fel a frissítések...)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vilmaboy #42371 üzenetére
No, ha ezt írta, akkor ezután esetleg nyomj egy ilyet:
ctrl+alt+F7
Nekem szokta volt úgy, hogy indítom, a kis pontocskák a betöltésnél akár meddig elpötyögnének, ha nem csinálom ugyan azt, mint most te, de utána még ezt a ctrl+alt+F7-et is. Ezzel gyakorlatilag az X-et futtató virtuális konzolra váltasz vissza. Hátha.
-
rybank
senior tag
Nekem újra gond a Youtube lejátszás!
HTML5 próba volt, nem jó.
Minitube oké viszi, de az legújabb videók egyszerűen nincsenek benne.
Ez nyílt meghajtó. Félek feltenni a zártat, a HDD-vel belassította a gépet. -
-
rybank
senior tag
compaq cq56 150sh Egy ideje Lubuntuval melegszik. Pörög a ventillátor pedig nem eszik semmi CPU-t. Lehet próba képpen kipróbálom a normális Ubuntu-t. De csak, ha nincs más annyira beadta ez a Lubuntu.
Az elején még a sebesség miatt tettem fel. Ma már ez nem állja meg a helyét. Csak közben megtetszett. -
vilmaboy
őstag
Nahh... az történt... Ahogy kibogarásztam a windowsmániás, linuxhoz nem értő fejemmel, hiányzik neki ez az openchrome nevü akármi. rákerestem a neten,. hogy hogyan installáljam ezt az openchoreme nevü akármit. Találtam is egy leírást, amelyet a harmadik lépésig meg engedett csinálni. Ujraindítottamm a gépet és lássunk csodát, lett grafikus felületem. Meg ne kérdezzétek, hogy miért, ti nyilván értitek... én nem...
A probléma áés a kérdés az lenne. Számos alkalommal bejelentkezés után (username, pass) nem tölt be az asztal. néha igen (inkább nem). Amúgy is érezhetően lassú a gép. Ez az openchrome egy vga driver, vagy egy megjelenítési téma? mi ez pontosan? Mit tegyek, mire állítsam és hogyan a gépem, hogy gyorsabb legyen? Hogy léphetek ki ismét konzul módba, hogy parancsokat adjak neki?
-
válasz vilmaboy #42395 üzenetére
@rybank : Hűtő volt már takarítva?
@vilmaboy : Amilo laptop, csak annyit írtál... pontosabban?
Az openchrome egy VIA chrome driver, gondolom VIA integrált VGA van a gépben, és az a baja... Csak én meg erre nem gondoltam, azt hittem, Intel.A konzolt azt elérheted a menüből (Menü-Kellékek-Terminál), vagy CTRL-ALT-F1 (és F2-F6 -ig van 6 konzolod, amire egyenként be tudsz lépkedni), és CTRL-ALT-F7 -tel tudsz a grafikus felületre váltani.
[ Szerkesztve ]
-
-
vilmaboy
őstag
Aktív témák
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest