- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Punk'N'Roll
csendes tag
Üdv!
Most telepítettem a laptopomra a 7.10. verziót és nem megy a wi-fi.
Egy FS Amilo Pro v3505 gépem van. A hardverek között megtalálható a wi-fi kártya, de a hálózati beállítások nem ad lehetőséget a wi-fi beállítására. Ez valószínűleg azért van, mert nincs bekapcsolva a wi-fi mint "hardver" a laptopon. Van a gépen egy külön kapcsoló és van az FN billenytyű + F10, de hiába nyomogatom ezeket a gombokat nem történik semmi. A többi FN + funkció billentyű működik csak az F10-re nem reagál.
Van valakinek valami javaslata a wi-fi beindítására? -
Atti1112
aktív tag
"csak kontár kattingatós user vagy" ez azért nem esett jól.... most telepítettem életemben először Suse-t és szerettem volna vele felmenni a netre.Nem sikerült és kértem helpet.Ezen mi a kivetni való ? 30 éve nyomom a gépezést C +4 től a 386, 486 stb mindent végig zongoráztam de mindent meg kell tanulni.
Segítsetek, ha tudtok ! Köszi !
-
GD
őstag
válasz Atti1112 #2454 üzenetére
ám legyen, nehogy szó érje a ház elejét, íme a titkos recept:
xp-be felboot, start menü, futtatás, cmd
fekete ablakba: ipconfig /all
fehér lap + ceruza, mindent felír
start/leállítás, a windows leállgrub, suse, kiválaszt, boot-ol
hálózatok vhol a yast-ban vagy hogy mondják suséul
ugyan azokat beír ami xp-ben lát..a csavaros paraszti észjárásnak nincsen párja..
jah igen: ha ha közvetlen vagy neten és nincs router vagy ilyesmi:
su -
******* (jelszó)
csomagkezelő parancs neve install pppoe csomag
ppoeconf parancs
kitölt értelemszerűenps: hogy mi a susés csomagkezelő parancs neve ami netről szed csomagot, passz
de biztos van hozzá vmi grafikus frontend..[ Szerkesztve ]
-
nb18
tag
esetleg még lenne egy aprócska bár nagyon zavaró probléma a 7.10es kb 3percig bootol bootscreen nélkül... a 7.04 kb fél percig bootscreennel..kipróbáltam egy toshiba laptopon és azon is ugyanez..gondolom eredetileg lenne hozzá bootscreen illetve gondolom gyorsabbnak kéne lennie..vagy tévedek?ez vmi nagygáz? illetve még hogy a hangerő gombra a külső billen vagy az fn+f10és f11 gombinációra miért a vonalbemenet hangerejét állitja
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Punk'N'Roll #2452 üzenetére
ki kene probalni ket dolgot:
vagy az fsam7400 kernelmodult (letolt, lefordit, modprobe)
vagy az acer hotkey driver-t (letolt, lefordit, modprobe).
az elso software-bol kapcsolgatja a wifit, a masodikkal meg tan muxik a gomboc.mod: nem en vagyok ilyen jolkepzett, a gugli segitett
[ Szerkesztve ]
-
Nand_i
tag
Sziasztok!
Sikeresen elrontottam a kulso usb-s kartyaolvasom automount-os funkciojat, es most semelyik kartyat nem tudom bemountolni. A meghajtok latszanak /dev/... alatt, de egyiket sem sikerult felmountolni Tudna valaki segiteni? (Mas mount pointot akartam megadni, es ido elott entert nyomtam )
Udv, Nandi
-
addikt
Ha Ghosttal lementem az egész Linuxos vinyómat (5.1Gb), mennyi esély van rá, hogy át lehet ültetni egy másik, nagyobb vinyóra?
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Vladi
nagyúr
válasz Dark Archon #2462 üzenetére
98,7%
De dd-vel futó rendszeredet is átrakhatod.
utána /boot/grub/menu.lst
/etc/fstab
és brub az mbrbe. kész is.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Core2duo6600
veterán
Lehet, hogy nagyon amatör kérdést teszek fel, de hátha ismeritek a megoldást rá
Szeretnék Lan on 2 linuxos gépet összakapcvsolni hálózatba oly modon, hogy file megosztást használni mind a 2 ön
Egyiken kubuntu (P2 400) másikon opensuse 10.3 van (P4 3Ghz)Merre induljak
A hálózatban az ip cimeket egy router osztja ki, tehát dinamikus mind a 2 nek az ip cime
Jelen esetben az nem fontos, hogy a win es gépek is lássák a megosztásokat, az majd a következő lépésMás
Olyat már próbáltam, hogy 1 win es gépet és 1 linuxot akartam összehozni, a linuxosról ment is minden igaz csak rootként a sambaban tallozva
De visszafelé nem müködött bármit is csináltam
A gép látszodott a megosztott mappa is, de belépni már nem tudtam mondta a win hogy nincs hozzá jog....Bármilyen 5letet szivesen fogadok
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
addikt
Hát ez most így nekem kínai volt, de köszi Mi az a dd? Mindenesetre az automount-ot már megoldottam UUID-vel, azzal tuti nem lesz gond, legfeljebb a menu.lst-t kell szerkeszteni, de azt akkor meg tudom oldani live-ként való indítással.
Más: végre sikerült rájönnöm, miért olyan nyomottak a betűk Firefox-ban XP-hez képest, így kikapcsoltam a betűk elmosását s most már nem folyik ki a szemem
-
törölt tag
válasz Dark Archon #2465 üzenetére
man dd
-
doc
nagyúr
válasz Core2duo6600 #2464 üzenetére
a dinamikus ip-cím nem a legjobb ötlet, egyszerűbb fixen (persze dhcp-vel is meg lehet oldani, de felesleges...)
a kulcsszó: SAMBA
ezzel tudod megosztani a dolgokat úgy, hogy a vindóz is lássa
a jogosultságos gondokat meg szintén a samba konfigurálásával tudod megoldani, meg kell neki mondani hogy milyen user nevében menjen a megosztás, illetve milyen jogai legyenekszerintem keress egy rövid samba howto-t, van belőlük bőven
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Az az igazság, hogy az egyik rendszergazda ismerős adta az ötletet, hogy próbáljam ki az Ubuntut! (Megjegyzem, hogy ehhez én nagyon LÁMA vagyok!)
Na! Azt mondtam magamba:- Laci! Próbáljuk ezt ki!
Le is töltöttem a OS-t, kiírtam DVD-re a .iso-t, és azt kérdezném, hogy ezen a gépen menne?
AMD Athlon 64 X2 5200+ Dual-Core 2,6GHz-es processzor
500GB-os merevlemez
beépített (Pinnacle) TV tuner
2x1024MB RAM
ATI X1700 256MB PCIe TV-out DVI videókártyaLenne mindenhez driver?
Mik ezek a kód sorok amiket be kell írni?
(stb.)Üdv Core2
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Neil Watts #2468 üzenetére
Bőségesen menne
Én 1 P2 400 asra erőszakoltam fel, de be kellet látnom, hogy kevés volt hozzá
Legtöbb dolgot be lehet linux alatt üzemelni
Szerintem nem igen lesz gondod a konfigoddalGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
GD
őstag
válasz Dark Archon #2462 üzenetére
norton ghost? melyik? az 1megás exe nem annyira szereti az ext3-at, megcsinálja néha, de visszaghost-kor jönnek a meglepik..volt benne részem
egy megoldás van, hogy a naplózó részből ki kell addig ugrasztani..erre van valami leírásom ha nagyon érdekelvan "ghost" linuxra bár nem sok értelmét látom: g4l
a te barátod a tar+gzip vagy a dd -
doc
nagyúr
válasz Neil Watts #2468 üzenetére
próba cseresznye
nem veszítet semmit, bebootolsz, kapsz egy működő live rendszert, meg tudod nézni hogy mi megy és esetleg mi nem
ha meg tetszik, felrakhatod a vinyóra -
GD
őstag
válasz Core2duo6600 #2470 üzenetére
arra jó az nfs is.. bár öregebb mint te valószínűleg..
man nfs, vagy google, wiki oldalak, stb -
Vladi
nagyúr
válasz Dark Archon #2465 üzenetére
dd ezzel tudod tükrözni a partíciódat másik vinyóra. Majd be is állíthatod, ha jól átgondolod mit csinálsz éppen. Így egyszerűbb. Nem is kell live cd.
[ Szerkesztve ]
-
GD
őstag
dd előtt érdemes a szabad helyből a partíción egy nulla.img-t csinálni, sokkal jobb lesz a tömörítési arány ha gzip is van
dd if=/dev/zero of=/dev.zero.img
#backup
dd if=/dev/hda | gzip > /valami/backup.img.gz
#restore
gzip -dc /valami/backup.img.gz | dd of=/dev/hda(x)1,2,3..próbáld ki vele és nélküle..
restore után törölhető a zero.img, másképp nem is férsz tőle a /-ben, nyílván
jah és a partíció átméretezése álmos könyv szerint nem jót jelent dd mentésekre nézve..[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Baj van!!
Elment az Spdif kimenetről a hang és nem tudom mitől, hallgattam zenét majd az erősítő el lett kapcsolva és mire visszakapcsoltam már nem volt pcm jel (gép nem lett újraindítva). Windows alatt jó, Linux alatt Dolby Digital jó, csak a PCM nem akaródzik.
Ha vkinek van ötlete, tapasztalata azt szívesen venném!
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
Köszi, de sajna nem ennyire egyszerű a probléma, természetesen a mixereket ellenőriztem, mindenhol maxon és engedélyezve van a PCM illetve az iec958.
Nem tudom mi lehet, volt reggel egy frissités, talán az???
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
compakt
csendes tag
-
Vladi
nagyúr
válasz compakt #2481 üzenetére
Próbáld már meg:
iface eth0 inet static
address 192.168.2.180
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.2.1auto eth1
Jah és utána a restart:
sudo /etc/init.d/networking restart
asszem.
Aztán mehet a ping.Router mikor volt újraindítva? Dns nem kell bele? A routerbűl megtudod mi az.
[ Szerkesztve ]
-
compakt
csendes tag
Szia,
Most meg ezt kaptam:
stefibea@Otthon:~$ sudo /etc/init.d/networking restart
* Reconfiguring network interfaces... There is already a pid file /var/run/dhclient.eth0.pid with pid 6565
killed old client process, removed PID file
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.5
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/Listening on LPF/eth0/00:50:8d:82:af:79
Sending on LPF/eth0/00:50:8d:82:af:79
Sending on Socket/fallback
RTNETLINK answers: No such process
There is already a pid file /var/run/dhclient.eth0.pid with pid 134519120
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.5
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/Listening on LPF/eth0/00:50:8d:82:af:79
Sending on LPF/eth0/00:50:8d:82:af:79
Sending on Socket/fallback
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 11
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
No DHCPOFFERS received.
No working leases in persistent database - sleeping.Istvan
-
compakt
csendes tag
Na én befejztem az ubuntut háló nélkül semmire se megyek vele.
Azért midenkinek köszönet. És sok sikert hozzá.Istvan
-
HXY
addikt
Hellosztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az asztalon hogyan hozhatok létre parancsikon vmelyik mappámról? pl.: /home/root/Zene/
Jó lenne, ha a Kuka is az asztalon lenne.Az Indító ikon létrehozásánál a parancshoz pontosan mit írjak?
-
GD
őstag
az ubuntu hibája.. ismét egy hűbelebalázs.. jön helyette más aki megint azt hiszi,hogy tanulási hajlandóság nélkül pikkpakk linux rendszert csinál magának..nem akarok senkit bántani, de ilyen kitartással bele se fogjon..
-
rtom
senior tag
válasz compakt #2486 üzenetére
Ne add fel!
Az Ubuntuforumon hasonló problémára a következő megoldást javasolták (ott már működött valakinek):
- dhclient eth0 (vagy ahogy a konfigod adja)
- router áramtalanítás pár másodpercre
- dhclient eth0Én még annyit hozzátennék, hogy érdemes lenne a többi hálózati kapcsolót lelőni (ifconfig eth0 down)
Üdv
Tom -
addikt
Ja, az 1 megás ghost2k3. Megcsinálta, kérdés mi lesz belőle visszaghostkor De megvan az XP-re telepítős Ghost v10 is, megcsinálom azzal is, valamelyikkel csak jó lesz. Olyan sokat nem veszítek vele, ha újra kell raknom az Ubuntu-t, akkor sem, legalább gyakorlom
Egyébként sajnos az olyanok is rontanak az Ubuntu értékén, mint pl. a billentyűzetem multimédia gombjainak totál támogatatlansága (igaz, arra XP-re is driver van) vagy az egér ff/back gombjainak támogatatlansára
[ Szerkesztve ]
-
GD
őstag
mappára parancsikon, azt úgy hívják hogy symlink..
az mc-vel kellene megismerkedni abban van ilyen funkció
egyik ablakban a kívánt mappa, másikban a /home/user/Desktop ide kell rakni a linket
aztán lehet cicomáznide lehet parancssorosan is ln -s, erre számtalan példát találsz
legbutább módszer: jobb klikk a mappán:link létrehozása, majd kihúzod a keletkezett ikont az asztalra
vol2: kuka az asztalra:
először is a tálcához adsz egy alkalmazást ami olyan mint egy fogaskerék
elindítod
gconf-editor beleírod
majd /apps/nautilus/desktop trash visible pipa berak -
GD
őstag
válasz Dark Archon #2491 üzenetére
elegáns lenne megismerkedni a linux módszerrel .-)
akkor még ugye a norton ghost progit sem kell "megvenni"multimédiás bill-zetre: google: keytouch a sourceforges 2.találat a nyerő
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Jah emlékszem. Viszont én azt mondom bizonyos értelemben a disztrók is hibásak. Most ennek az új ubuntunak annyi nyűgje van... szóval régebben nem volt ennyi.
Elvileg egy támogatott hálókártyával pikk-pakk működnie kéne.Mostmár én is megnézem mit bír.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest