- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Szab02
aktív tag
Valaki léci segítsen: [link]
http://www.panoramio.com/user/szab02
-
Jester01
veterán
Kernel modult szeretnék fordítani a gyári ubuntu kernelhez. Gondoltam elég felrakni a megfelelő linux-headers csomagot és hajrá. Viszont nem megy, pl. modpost és Module.symvers nincs, és nem is gyárt. Valamint a libc6-dev függőségeként meg felkerül egy linux-kernel-headers amiből meg nincs passzoló verzió. Mit csinálok rosszul?
Jester
-
operator10
senior tag
válasz Tele von Zsinór #2794 üzenetére
Sajnos Gutsy Server-ben nem ott van, lehet. De ez hadján, már át trúrtam az egészet, de sehol nem találom
"Hogy nem vagyok magyar?Azért 1990-ben már a "te"hazád határát őriztem" -SVÉDORSZÁG- ngelbreksgatan 16 , 211 33 Malmö
-
Jester01
veterán
válasz operator10 #2854 üzenetére
Debian esetén az /etc/network/interfaces fájlba lehet felvenni egy "hwaddress ether xx:xx:xx:xx:xx:xx" sort. Ez megint nem ubuntu, de hátha
Amúgy meg parancssorból: "ifconfig ethX hw ether xx:xx:xx:xx:xx:xx". Ehhez nem árt ha nem aktív az interface.Jester
-
Lortech
addikt
válasz operator10 #2854 üzenetére
etc/network/interfaces-ben kell beírni:
pl ha az eth0 interfészhez kell, akkor:
iface eth0 inet dhcp
hwaddress ether 00:00:00:00:00:00/etc/init.d networking restart kell utána.
szerk: tökömbe.
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
V.Stryker
nagyúr
Bocs a láma kérdésért előre is.
Van ugye az Ubuntu, ami gnome kezelőfelületű. Meg van a Kubuntu kde-vel. A kérdés,hogy a kde-t rá lehet-e rakni az ubuntura? (vagy ez most hülye kérdés )
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz V.Stryker #2858 üzenetére
nem hülye kérdés, rá lehet. sőt, ubuntuból kubuntut is lehet csinálni egy paranccsal: sudo apt-get install kubuntu-desktop
ha csak a kde-t akarod feltenni, akkor először is érdemes megnézni, hogy mi van: apt-cache search kde. utána mehetnek fel az alapcsomagok:
sudo apt-get install kde-base kde-lib -
doc
nagyúr
válasz V.Stryker #2860 üzenetére
a bejelentkező képernyőn választhatod ki hogy melyik ablakkezelőt szeretnéd használni, ebből sokat felrakhatsz (pl. xfce, fluxbox, enlightenment, a személyes kedvenc window maker, stb)
MOD: érdemes is végigpróbálni többet, hogy megtaláld azt ami neked személy szerint legjobban kézreáll, én kb. gnome->blackbox->enlightenment->window maker úton jutottam el az évek óta használt kedvencig
"elvadultabbaknak" vannak még az ion, ratpoison, stb. ablakkezelők, szelídebb az fvwm, icewm pl[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz V.Stryker #2863 üzenetére
ngabor2 meg is adta a választ. #2859
sudo apt-get install kubuntu-desktop
Persze az összest fel lehet rakni. (xub,ub,kub,ebu,ju,hubuntu, mubuntu meg még vagy 20 féle variáns ) Lényegében egy kiadáshoz (7.10) egy repo gyűtemény való. A vicces, hogy server editionnal is meg lehet ezt játszani.il sole non sorge più ad Est!
-
addikt
Üdv!
Megpróbáltam felrakni a gyári nVidia drivert, de már a CTRL+ALT+F1 sem működik. Csak egy üres képernyőt kapok, villogó kurzorral, semmi parancssor. CTRL+ALT+F2 sem az igazi, ott szép szines fejecskék borítják be a képernyőt :-) Ötlet?
Előre is köszi.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Vladi
nagyúr
válasz Dark Archon #2866 üzenetére
"ott szép szines fejecskék borítják be a képernyőt :-)"
Erről küldhetnél fotót. Jópofa lehet.F3,4,5,6-al? Kellene egy /var/log/Xorg.0.log de azt hogy fogod elővarázsolni?
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
flame --on
Már nem azért, de igazán csinálhatnának az ubuntuba egy grafikus felület nélküli futási szintet. (init 3)
Miért kellett ezt kispórolni? Milyen filozófia magyarázza a futási szintek rendszerét Ubuntu alatt?
Hogy áll most ezzel a 7.10?flame --off
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz VaniliásRönk #2871 üzenetére
Jelentem nincsenek ilyen gyengéim.
Viszont fedórát használok. Az sem konzolzsonglőröknek készül, mégis van benne init 3.A kérdésre még várom a választ.
-
addikt
Hát sajnos a fejecskék eltűntek, most ÍGY néz ki, ráadásként azok az Y alakú jelek villognak Lementettem két logot is: 1 2
Remélem ezekből kiderül, mi a gond. F2-6-ig amúgy ezt csinálja, F1-gyel üres a képernyő, csak a kurzor villog, de prompt nélkül (nem enged gépelni). ITT találtam olyat, hogy a /etc/inittab felől érdeklődött valaki, hogy mi van benne (az illető ki is írta), de nekem egyántalán nincs ilyen file-om. Itt lehet a kutya elásva?Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Vladi
nagyúr
válasz Dark Archon #2875 üzenetére
Már nem azért, de te nv driverrel próbákozol és nem nvidiával.
-
-
addikt
-
doc
nagyúr
az új ATI driverrel próbáltam életre kelteni a compiz-fusion-t, az itteni leírás alapján, de mikor indítom a compiz-t, az egész képernyő kifehéredik. amúgy működik minden, pl. az egérkurzor is változik ha ablakkerethez ér, de nem látok semmit
találkozott valaki ilyennel, illetve tud megoldást? neten több helyen láttam hogy ugyanerre panaszkodnak, de megoldást sehol nem olvastam
amúgy X600-as vidkari -
DanteHix
tag
Sziasztok!
Nagyon kezdo vagyok a temaban, igy elnezest, ha kihagyok vmilyen informaciot, igyekszem osszeszedni. Tv-tunerkartya hangjaval lenne problema
Ubuntu 7.10-et telepitettem fel, angol nyelven. Az alaplapom asus p5b deluxe, Leadtek Winfast tv2000xp expert kartyaval.
Be lottem mindent, digitalis kimeneten szol a zene, de a tv-tunernek nincs hangja, meg akkor sem, ha visszateszem analogra a hangot.TVtime programot telepitettem fel, azzal probalkoztam a beallitasaiban is, de nem jott ossze a hang.
Az ubuntu az alaplapi hangkartyat vagy AD1988B (OSS MIXERnek) vagy HDA Intel (alsa mixernek) latja.
Olvasgattma a forumokon, de elvileg minden up-to-date, tehat frissitessel nem hiszem, hogy gond van.Kerem, aki tud, segitsen. Nagyon szepen koszonom elore is
## 5.15 The Angels Have Gone ##
-
doc
nagyúr
válasz DanteHix #2881 üzenetére
nem ismerem ezt a fajta tunerkártyát, a hangját külön kábelen kötöd rá a hangkártya line-in-jére? ha nem, de van rajta hangkimenet, érdemes úgy is megpróbálni, az én Hauppauge-m is úgy megy (nem is kellett csinálni hozzá semmit, feltelepítettem a (nem-Ubuntu, 5 éve még nem volt olyan ) Linuxot, és ment
-
addikt
-
Rickenstein
senior tag
válasz DanteHix #2883 üzenetére
Jobb klikk a hangerőszabályzóra > Hangerőszabályzó megnyitása > Szerkesztés menü > Beállítások > Keress egy olyat, hogy AC97 line in, ill. AC97 mic.Rakj mellé pipát. Ezután a Hangerőszabályzóban megjelenik a két beállítás (csúszka). Próbáld meg megemelni a hangerejét, stb. Nekem segített. Sajnos lehet, hogy nincs AC97 (Creative kártyáknál álltalában van).
Nekem egy SB Live!-om van, azon működött a dolog.[ Szerkesztve ]
PS C:\>_
-
doc
nagyúr
válasz Dark Archon #2885 üzenetére
ilyet ki mesélt, hogy "maxra kell húzni a hangerejét, csak akkor kapcsol be"?
meg hogy mikrofon bemenet nem megy Linux alatt?
vagy ez konkrétan egy adott hangkártyatípusra vonatkozik?Rickenstein:
ha már graf. felületben gondolkodunk, akkor pipálja ki a capture-t is és tolja fel, különben hiába vesz fel, néma lesz[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz DanteHix #2888 üzenetére
az alsamixerben TAB-bal tudsz váltani a megjelenítési módok között, egy TAB-ra átrak a capture csúszkákhoz (ez a harmadik sorban látszik is)
ott nyomj egy space-t a line-on, alulra oda is írja majd hogy CAPTUR pirossal, úgy lesz felvételre kijelölvea régi alsamixer egyszerűbb volt
-
DanteHix
tag
Vmit nagyon elronthattam korabban, ugyanis line-in nem latszodik, ellenben van IEC958 es 3 !!! Capture. (Capture, Capture 1, Capture 2)
Mindegyiken kiprobaltam kulon-kulon, ki is irta pirossal, h CAPTURE, de nem volt hang. Megprobaltam mindegyiket egyutt, de ugysem volt.
-
DanteHix
tag
A kepet elfelejtettem, bar sok nem derul ki belole
-
-
DanteHix
tag
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
(rev 02)
05:02.0 Multimedia video controller: Conexant CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)Felso az alaplapi hangkartya, az also a tv-tunere kell legyen.
-
addikt
-
Bobby G.
senior tag
SZVSZ eddig a Thunderbird levelező jött be a legjobban win alatt, így örültem, hogy ez alapban benne van az ububtuban. De soha nem tetszett a beleépített (vagy csak hozzá telepített???) naptár és feladatszervező funkció. Az outlookot meg nagyon nem csiptem. Most láttam, hogy az Ubuntu rendelkezik egy mindent egyben programmal (asszem evulotion?). Mi a véleményetek erröl? VAn olyan jól testreszabható a levelezője, mint a viharmadár? Spam szűrő? A naptárfunkcióját használja valaki? Vagy valami más program esetleg?
És tudom, hogy a gugli barátom, de ha megkérdezem, hogy hol lehet jó kis asztaltémákat letölteni, akkor kidob egy rakás oldalt, aminak nagy része nem túl jó. Mit tapasztalt linuxosok, tudtok egy olyat ajánlani, ami jó?
Momentán ennyi, előre is köszi a válaszokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App