Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Itt vagyok megint, de már az Ubuntu alól.
Miért nem lehet a FF-hoz telepíteni az Adobe flash player-t?
Vagy hogy tudom ezt megoldani?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
-
Vladi
nagyúr
válasz Pubszon #11706 üzenetére
Na akkor még előrébbről kell kezdeni:
link.Más. Kérdés!
Egy feisty-re (7.04) szeretnék programot telepíteni. Mivel ez legacy, így gondolom a tárolók átkerültek valahová. Mi történik az ilyen régi kiadásokkal? Most hirtelen nem találok hozzá leírást, pedig tudom, hogy volt már róla szó.
il sole non sorge più ad Est!
-
Pubszon
veterán
Köszi, elolvastam.
De sztem nálam van vmi gubanc, mivel kiválasztom az Amarok lejátszót és kijön egy kis ablak, hogy letöltés 1 to 10 vagy vmi ilyesmi és nem tölt le semmit, olyan mint ha nem lenne net, pedig van mivel ide írok.
Nem a jogosultságokkal van vmi baj?
Megadtam neki egy jelszót és egy felhasználónevet a win-be és azt használom itt is.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
harry
veterán
Működnek nálatok mostanság a frissítések? apt-get update megakad a
http://hu.archive.ubuntu.com hardy 192.228.240.55
résznél, pingelni sem tudom. Ha kiveszem az apt tárolók listájából ezt a címet, akkor persze működik, de így nem. Nem tudjátok mi lehet a probléma?Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
bnss
veterán
W-Lan kapcsolat beállításában szeretnék segítséget kérni, iwconfig nem sokat segített eddig. A hálózaton WPA titkosítás van. Előre is köszönöm!
szerk.: kimaradt, hogy Atheros AR5006EG adapterről van szó.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Jester01
veterán
-
Kephamos
addikt
Hazajöttem és nem tudtam bejelentkezni, úgyhogy egy időre szakítok a KDE-vel.
----------------------
Melyik csomagokat kell felrakni ahhoz, hogy
-a cpu hőmésrsékletet figyelő szenzorok működjenek
-a cpu órajelén tudjak állítani
Esetleg tudja valaki annak az állapotfigyelő (nem tudom mi a neve, olyan, ami folyamatosan kint van az asztalon és leolvashatom róla, hogy mi a helyzet a géppel) programnak a nevét, amelyik baromira egyszerű, semmi csicsa csak mutatja amit kell. -
Siriusb
veterán
ha gnome-ot használsz, bal klikk a network manager ikonján megmutatja az elérhető wireless hálózatokat, rákattintasz és beírod a jelszót. Vagy jobb egérgomb az ikonon, Edit connections, és a wireless-nél tudsz új kapcsolatokat felvenni.
Egyébként kipróbálhatod a wicd-ét network managernek, talán kicsit kezelhetőbb, mint a gnome nm. -
VaZso
senior tag
válasz Siriusb #11722 üzenetére
Mondjuk szerintem ha ez a gond, vezetékesen is jelentkeznie kéne, de a magam gépén nem volt lehetőségem vezetéken csatlakozni azokon a hálókon, ahol nem működött, így végülis bármi lehet, érdemes szerintem megnézni vele.
Nálam a network manager-ben tudom állítani, hogy a vezetékes ill. vezetéknélküli kapcsolathoz milyen klienst használjon, de az Ubuntu hálózatkezelője nincs előttem. Biztos meg lehet ott is adni.
Teszt jelleggel meg lehet esetleg próbálni, hogy a csomagkezelőben telepíted a dhcpcd-t és konzolból próbálod futtatni. pl. dhclient wlan0 vagy dhclient eth0 (attól függően, hogy hívja a wlan-od a rendszer).
(ifconfig alapján ki lehet deríteni a nevet), rootként futtatva[ Szerkesztve ]
-
GD
őstag
-
dbius
veterán
Kis segítség kellene:
Havernak a laptopjára telepítettem Ubuntu 8.10-et (32 bit). MŰködik rendesen, wlan és a vezetékes is (nálam működött mikor telepítettem)
Neki eddig nem volt net, most kötötték be a Tvnetwork ice netjét, ami ahogy nézem pppoe alapon működik.
A kérdésem arra irányulna, hogy az ilyen (pppoe) netet ugyanúgy kell beállítani, mint ha adsl kapcsolatot hoznánk létre (mivel az is pppoe alapon megy) ? Mert ha igen, akkor azzal ne lesz gondom remélhetőleg.
Viszont ha nem, akkor hogyan kellene? Du. 4. körül megyek át hozzá megnézni, addig jó lenne tudni a megoldást, mivel még nem állítottam be ilyen netet
thx
[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
Sziasztok.
Szerintetek létezik valami olyasmi progi Ubi 8.10-re, amivel helyettesíthetem a Windowsos Photo Story-készítőt?
Köszönöm. -
dbius
veterán
-
Vladi
nagyúr
Szerintem adsl-hez hasonlóan felhasználónév/jelszó kombóval megy, pppoe alapon ahogy gondolod. De amúgy a szerződésből egyértelműen ki fog derülni.
mod: szolgáltatás szerintem nem kell, talán tvnetwork.hu. De ebben nem vagyok biztos.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
szaszayanou
aktív tag
Üdv!
Annak mi lehet az oka, hogy ubuntu 8.10 alatt nem indul el a torrent seedelése? Több klienssel is próbáltam eredmény nélkül, most a legújabb deluge-ot tettem fel. Win XP alól nincs ilyen gond ugyanezzel a géppel és netkapcsolattal.
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
Major Major
senior tag
válasz szaszayanou #11733 üzenetére
Kapcsolat titkosítása be van kapcsolva? És ha igen, megengedő, a nem titkosító ügyfelek felé?
Portot nyitottál neki külön? -
szaszayanou
aktív tag
válasz Major Major #11734 üzenetére
A titkosítás be van kapcsolva de nincs erőltetve. A deluge tesztje szerint a port is nyitva van. Azt nem írtam hogy csak a feltöltés nem indul el, a letöltés maxon jön. Az viszont érdekes, hogy a firestarter pár perc alatt több száz bejövő kapcsolatot blokkol - lehet h ez a gond
Still stands Thine ancient sacrifice, An humble and a contrite heart.
-
dbius
veterán
válasz szaszayanou #11736 üzenetére
"firestarter pár perc alatt több száz bejövő kapcsolatot blokkol - lehet h ez a gond"
Biztos, hogy ez a gond meg kell nyitnod a bejövő kapcsolatoknak a torrent kliens által használt portot a firestarter beállításainál.
-
dbius
veterán
Még most fognak jönni értem, ezután fog kiderülni, de alapvetően optimista vagyok ;)
Múltkor egy havernak a laptopjára kellett oprendszert tennem. Ubuntu 8.10 került rá.
Atheros AR92xx chip volt benne (draft n-es), ami a wifiért felelős volt, azonban ez nem működött, elsőre legalábbis nem.
Kutakodás, próbálgatás után sikerült életet lehelni bele, gyorsan le is írtam hogyan, hátha másnak is a segítségére lehet a későbbiekben. [link]
-
blaces
tag
Sziasztok!
A kérdésem: az Ubuntut(más linux is ilyen) hogy lehet rábírni arra, hogy az Asus alaplap és noti esetén leállításnál nem újraindítsa a gépet, hanem normálisan állítsa le.
Kíváncsiság: a Linuxnak van valami baja az Asus céggel?
Mert állítólag az 8.10-es már több wifi/wlan drivert támogat, de ennek ellenére az új verziónál már a wifinek a ledje sem villágít, ha meg telepítem a zártmeghajtót, akkor legalább a wifi ki-be kapcsolásánál felvillan a led egy pillanatra de aztán semmi... Minnél újabb Ubi, Kubi kiadás jön, annál nehezebb a zártmeghajtókat telepítenem, és ezért gyanakszom, hogy valami más van itt a háttérben -
dbius
veterán
Na, sikerült minden gond nélkül a pppoe kapcsolatot létrehozni.
Viszont időnként megszakad a kapcsolat, és nem találok olyan lehetőséget a network managerben, hogy automatikus újrakapcsolódás.
Be lehet valahogy állítani a pppoe kapcsolatot, hogy automatikusan újrakapcsolódjon, ha megszakad a kapcsolat?
Ja, Router nincs.
Thx
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
Sziasztok!
Felraktam a gépemre életemben először egy kubuntu 8.10-et win mellé.
Gyakorlatilag semmit nem értek a linuxhoz,de azért sikerült sokmindent átlátnom.
De....maradt 2gond
1.Van egy leadtek pvr3000-es tunerem,ami gyakorlatilag nem létezik a linux számára.
2. az alaplapi audigy hangkarimon nem tudok belőni csak sztereó hangot,az 5.1 nem akar menni akármivel is próbálkozom.zeekre a gondokra szeretnék legjobben most segítséget.
jaah...aztsem tommm,hogyan csináltam GNOME-t a KDE-ből -
dbius
veterán
válasz szeva000 #11743 üzenetére
Örömmel látom, hogy csak idetaláltál
Nos, első hírem rossz hír:
- A TV tuneredre nem sok mindent találtam, azaz annyit, hogy akinek volt, annak nem ment semmivel Linux alatt
Az 5.1-et magában az alkalmazásban próbáld meg beállítani, amivel akarod az 5.1-et. Pl. zenelejátszóban, vagy videólejátszóban.
A kde-ből úgy csináltál gnome-ot, hogy a csomagkezelőn keresztül feltelepítetted, így már ubuntud és kubuntud is van egyben
Ez semmi gondot nem jelent, csak annyit, hogy a bejelentkező képernyőn választhatsz belépés előtt, hogy a gnome, vagy a kde felületet akarod elindítani.
Gnome személyes tapasztalatom szerint gyorsabb, a kde viszont testreszabhatóbb (volt egészen a 4-es verzió megjelenéséig, én pont a kde 4 miatt nem váltok egyelőre Intrepidre, ha meg mégis, akkor rátérek a gnome-ra...)
Egyébként isten hozott a linux világában, nem kell megijedni és feladni. Az könnyebb, mint megoldani a problémákat
Kalandra fül, koma!
-
VINIKOR
senior tag
Most próbálgatom az ubuntut. Légyszi pár kérdésre választ:
Vírusírtó, tűzfal, kémprogram kereső nem kell?
Nem ismeri fel a WD külső merevlemezemet. Mi a gond?
USB-s eszközöket hogy kell jól eltávolítani? Mint a windowsnál az usb eltávolító?
Firefox a Prohardver fórumát nem jeleniti meg.
Bluetooth kapcsolatot nem tudok létrehozni a telefonommal. Megtalálja a gépet de dobja a kapcsolatot mire beírom e jelszót.
A letöltés folyamatát nem jelzi valami? Mint az operánál.Köszi.
-
szeva000
addikt
Én feladni?
Ha van időm,és elb*szom,újratelepítem 100szor is.
A GNOME nekem jobban átlátható,bár ez lenne a legnagyobb gondom már
Báár a raidet valószínű kihagyom,mert már a win ott van vészhelyzetre
Nekem elvégre nem is a tuner lenne a legnagyobb gond,hanem az 5.1,de az minden téren.
Próbáltam már mindent...pulse,alsa mixer...különböző lejátszók...de semmi eredmény.
Jaaaah...a HD sentineles.gz kiterjesztést miként lehet felrakni? -
válasz VINIKOR #11745 üzenetére
vírusírtó, kémprogramkereső nem kell.
Tűzfal jó ha van, de ha csak otthonról, tűzfalas router mögül netezel, nem feltétlen. Nekem laptopom van, de nem használok semmilyet (alapból nem tesz fel semmit ha jóltom)Milyen fájlrendszert használ az a külső winyó?
USB eszköz megjelenik az asztalon pl. pendrive, az ikonján jobklikk és lessz ott egy "kötet leválasztása" (vagy vmi hasonló) menüpont.
Firefox a PH fórumot nekem megjeleníti. Pontosan meddig jutsz el? Van vmi hibaüzi?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Vladi
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest