- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
siwok1
tag
Szerintem a jó tuning a busok emelésén múlik avagy tévedek?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz siwok1 #36802 üzenetére
van olyan eset, ahol ez nem is lehetőség, pl sandy. amúgy is, a legnagyobb gyorsulást a látszólagos órajel növelésével tudod elérni.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
siwok1
tag
válasz FireKeeper #36803 üzenetére
Na akkor a Sandy kilőve...Tudna valaki mutani linket ahol érthetően tesztelték a különbségeket a technológiák között.
A 775 üs lapoknál nekem a buso freki emelése számít igazán.
Egy kis matek:
266*11=2933 mem write :5600MB/sec
450*7=3150 mem write: 9400MB/secpedig csak 217Mhz el emeltem az órajelet...................
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz siwok1 #36801 üzenetére
LGA155 prociknál csak a K végződésű procikat lehet tuningolni.
Bizonyos példányok i5-2xxx simák egy Z68 / Z77-es lapban minimum tuningolhatók.
pl.3,1GHz----3,7GHz-re. Max a szorzót tudod állítani. És az untig elég.
K-s procik viszont drágábbak is.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Gépem az adatoknál... A beállított 3,4 GHz-en néha kressel a gép, főleg flash alatt. Már auto-ra raktam a feszt, de akkor is... A "kezdetekben", mikor megvettem a procit ezzel atomstabil volt, sem IBT, sem LinX nem akasztotta ki... ezek most sem fektetik meg.
RAM-ot is teszteltem pár órát, elvileg jók... A nagyobb baj az, hogy a Photoshop is eldobja magát - igaz más program nem- mondjuk ez elég intenzíven használja a gépet. Most megpróbálok egy másik Trial-t telepíteni, hátha...
Mi okozhat ilyen instabilitást?jah, Prime blend test is fut egy ideje... stabil a dolog. Lehet a PS-em kellene újrahúzni?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
siwok1
tag
De melyiknek lehet állítani az FSB-t???
-
nagyúr
válasz siwok1 #36807 üzenetére
Felejtsd el az FSB-t. LGA-775 felett egyrészt nincs FSB, másrészt SB, IB konfigoknál értelme sincs emelni, mivel a RAM-ot IMC vezérli, tehát semmi köze az adatbuszokhoz és azok sebességéhez.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
siwok1
tag
Értem. Kár. Pedig szerintem ott még lenne egy két érdekes eredmény ha lehetne állítani. Mert h az IMC-je a legtöbbnek 100Mhz........................................................................
Gondolom elfüstölés védelem az intel részéről, meg memoria védelem. Önző hardveres szakik. -
nagyúr
válasz siwok1 #36809 üzenetére
Vannak tuningeredmények, amelyek 104-105-ös BCLK-ról számolnak be, de efölött már nem lehet stabilizálni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
adam320
senior tag
off: üdv,nagyon rég jártam itt,sokat változott a topik az 'én időmben' még az e5xxx e6xxx e8xxx ek voltak a menők,hihetetlen
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
Kihoztam a 1090T-ből 4GHz-t, FSB emeléssel.
A következő beállításokkal::
- CPU FREQ : 250MHz
- PCIE FREQ : 100MHz
- CPU szorzó : x16 (ezt nem szabad feljebb venni, mert akkor csak sötétség van )
- CPU Voltage : 1,4250V (a CPU-Z ide 1,448-at ír ??? ezt hogy ? Ad még neki magától?)
- NB FREQ : x8; 2000MHz
- CPU NB Voltage : 1,1500V
- HT BUS : 1600MHz
- DRAM : 1666MHz ( itt vannak fix értékek, azok közül választhatok, ahogy emelem az FSB-t ezek is változnak)- C'n'Q : Disable
- Secure Virtual Machine : Disable (Ez mire való?)
- Enhanced Halt State(C1E) : Disable (Ez mire való?)
- CPU Thermal Throttle : AutoPrime 95 megy rendesen, viszont a Linx-el 3-4 perc után 70-72°C a kupakhő?, így azt nem is erőltettem. Pedig a K2 teszi a dolgát tisztességgel.
A BIOS-ban olvasható 65°C max. érték az a kupakra, vagy a maghőre vonatkozik egyébként? 13-14°C a különbség a kettő között, ez állandó, pl: 43 kupak; 29 maghő.Észrevételeket, javaslatokat várok, ill. a kérdésekre válaszokat.
Köszi. Tazi
[ Szerkesztve ]
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
barisj
aktív tag
válasz KAMELOT #36796 üzenetére
csak eladtam a s1155 konfigomat. és aztán 1hónap mulva ujra vettem gépet és ez volt már alapból. csak gondoltam felújítom
most eddig ez van:
Asus P4P800 SE
Intel Pentium 4 3ghz 1M/800/HT Prescott + Thermaltake huto
Sapphire HD2600XT 256mb 128bit GDDR3
3x1gb Kingmax DDR 400mhz
WD Blue 160gb SATAII
CM Elite 341 2db 12cm ventiés most tervezek venni egy Zalman Fatal1ty FS-C77 proci hutot + egy jó pasztát. ha igy se lesz jó,akkor eladom az egészet!
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
joker1220
őstag
válasz wd.taz #36813 üzenetére
Szia!
Nem rossz eredmény, nekem egy x6 1605 re oldott x4 960T volt és az
1,425v ment 4,2 Ghz-t, tovább nem is próbáltam mert alapból is elég volt
a kraftA cpu z valószínű hogy azért mutat többet mert picit több feszt kaphat
a cucc mint amit beállítottál, tehát alapból túlfeszeli a lapod egy kissé.Mindenesetre ez nem gond, nem egy nagyon nagy feszültségérték.
Ráadásul terhelés hatására úgyis kicsit visszaesik a feszültség a drop
miatt, így legalább pont úgy fog menni ahogy beállítottad!HT-t emeld nyugodtan 2000Mhz re, azt eléggé lent hagytad, pedig
gyorsulni fog tőle a cucc és amúgy is 2000mhz az alapCnQ az az energiatakarékos funkció, ha jól emlékszem 23x cpu szorzóig működik.
Secure Virtual Machine azt akkor érdemes bekapcsolni ha használod a Virtualizációt,
maradhat kikapcsolva nyugodtan.Virtualization: a processzorokba épített virtualizációs technológia engedélyezése vagy letiltása. Akkor kell bekapcsolni, ha használunk valamilyen virtuális gép szoftvert (Windows Virtual PC, VMware stb).
CPU Enhanced Halt (C1E) vagy AMD C1E: a CPU energiatakarékos funkciója, amely minden új processzorban megtalálható. A C1E, azaz az Enhanced Halt State engedélyezése szoftveres órajel- és feszültségcsökkentést tesz lehetővé.
CPU Thermal Throttle az pedig egy beépített túlmelegedés elleni védelem, egyszerűen
vész esetén csökkenteni tudja a proci az órajelet hogy ezzel is megakadályozza a
túlhevülést.A 70-72 fok az rohadtul magas, szerezz be egy normális hűtést, vagy ne tuningold
ennyire mert ez már nem igazán tesz jót a procinak.Arra törekedj hogy 60-65 fokos legyen prime95 és linx alatt is, terhelve.
A bios ban azért ír 65 fokot mert akkor még nincs terhelés alatt egyáltalán, de
ha alapból ennyi az már sok.Határozottan jobb hűtésre van szükséged!
Tedd fel az AMD Overdrive-ot és ott is nézd meg a hőmérsékleteket. ( A tört aida nem igazán pontos, nálam is 10 fokkal többet írt mindenre az Overdrive mint az aida. )
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36817 üzenetére
Látom Neked is 960T kockád van... Rád vártam!
Enyém nem egy jól sikerült darab... 17×200 @3,4 -en van, minden auto, mert így kap elég feszt, viszont flash alatt néha BSoD van. ram teszt is volt, stb... érdekes, h linX és Prime alatt is stabil. Szerintem ez flash hiba.
Viszont 3,4 fölé nem tudom linX stabilan húzni, ált. 1-2. körben elszáll. RAMokat nem húztam, CPU-NB 2,4-en volt, levettem 2,2 GHz-re, fesz auto-n (így kicsit túlfeszeli az ASUS deszkám sztem).
Tudnál mondani beállításokat, feszültségeket esetleg?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
joker1220
őstag
válasz ViZion #36818 üzenetére
Mivel én feloldva használtam, így irreleváns amit mondok mert +2 maggal már más
fesz értékeket kellett beállítani.Neked is figyelmedbe ajánlom a linkelt írást amit az előző hsz ben írtam, olvasd át
abból mindent megtudsz.Egyébként először úgy indulj el, hogy fixáld a feszültség értékeket mert ha nem fixálod
pl a pci e freqit akkor simán kinyirhatod a videokártyád, ráadásul auto fesz beállításokkal
ne állj neki tuningolni mert többet ártasz mint használsz.Csinálj egy fotót a biosod beállítási lehetőségeiről, mivel már rég volt asus deszkám
igy nem tudom hogy mit lehet és mit nem.Az a gond hogy a proci hűtőd nem igazán fogja tudni hűteni tuningolva ezt a procit
normálisan.Majd meglátjuk meddig jutunk el.
Szerk: Nemrég váltottam FX 4100 ra, túl bika volt az a procc x6 ként
Ez kb fele annyit fogyaszthat
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36819 üzenetére
A legnagyobb gond az, hogy fesznél van auto, offset és manual mód, meg ugye LLC...
Manual mód jó lenne, de akkor nincs C'n'Q, ami hasznos azért, netezésre minek húzni a procit. Offset módban nem lehet rendesen beállítani, drop van terhelés alatt... ez a legnagyobb baj. PCIe freki az mindig 100, azt nem tuningolom, a deszka sem.
Ramot sem húzom, 1600 jó neki.
bios képek
Esetleg a tuning okozhatja a grafikai progikban a random fagyásokat? Mondjuk játékokban nem volt... durva.
Most dolgozom, de majd foglalkozok vele, és kereslek, ha nem gond.
Magfeloldás nem ment nekem sem, és a kollégám lapjában sem (az Ő prociját sikerült négymagosítania) Négy mag elég is lenne, frekiben 3,6-3,8 lenne az álom, bár így is elég mindenre csak nem tudom miért van néha fagyás, ill flash alatt BSoD...
RAM teszt is volt, Prime alatt is és memtest-el, ramok fesze megemelve a gyári értékre.Az FX-ek jobbak? Nekem játékra és melóra kellene (Photoshop, Corel), nem tudom érdemes-e cserélni...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
joker1220
őstag
válasz ViZion #36820 üzenetére
Cpu-t fixáld alapfesz re manual ba.
Ai Overclock Tuner: Manual
OC Tuner: Itt is manual ha van ilyen, vagy ird hogy mik vannak!
CPU Ratio, ezt állitsd be egyel feljebb mint az alap órajel.
CPU Bus: 200
PCIE Freq: 100
Memory Freq: 1600Mhz
CPU/NB Freq: 2000Mhz
HT Link Speed: 2000Mhz
CPU Spread Spectrum: Maradjon Auto-nMilyen beállítási lehetőségek vannak még?
Turbo Core-t kapcsold ki.
CnQ-t is kapcsold ki, ha magátol nincs az is jó, tuning alatt ne legyen
bekapcsolva mert babrálja a feszt meg az órajelet.Memória feszt is fixáld, ha jól tudom neked is 1,65V kell a gyári előírás szerint
az 1600Mhz -hez.Memória fő időzítéseket fixáld be 9-9-9-27 és 2T re.
Ha megvagy ezekkel a beállításokkal akkor save and exit.
Aztán windowsba légyszi csinálj screenshot egy aida64 túlhajtás ill érzékelő oldalról is, valamint egy CPU-Z főkép és memória oldalt!
Drop al ne foglalkozz, minden lap Vdroppol valamelyest.
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz joker1220 #36821 üzenetére
Találtam google be képet a biosod Ai Tweaker részéről, ezeket írd le légyszi hogy milyen értékek vannak beállítva, úgy látom hogy mindenhova írja hogy min megy és mellette jobbra van a beállítási lehetőség;
CPU & NB Voltage :
Offset Mode Sign :
CPU Offset Voltage :
CPU/NB Offset Mode Sign:
CPU/NB Offset Voltage:
CPU VDDA Voltage:
DRAM Voltage :
NB Voltage:
NB HT Voltage:
NB 1,8V Voltage:
SB Voltage:
#wd.taz:
Szívesen, alapmű Én is átrágtam egy párszor magam rajta
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36823 üzenetére
dolgozom, de este meglesz, köszi a segítséget
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Adott egy P4 630 3GHz-es S775 CPU + gyári hűtő és egy Asus P5GDc pro alaplap. Ezt szerintetek mennyire érdemes tuningolni? A gyári hűtő miatt kb mennyire lehet húzni? Egyáltalán hol lehet beállítani vagy milyen értékeket? Esetleg valaki segítene ebben? Biosban mit kell keresgélni?
-
joker1220
őstag
válasz SPeti1984 #36826 üzenetére
Szia!
Kérlek szépen hogy olvasd el a témában a témaindító írást/első HSZ-t.
A bios ban elméletileg az ''Advanced'' menűpont alatt találhatsz ilyen
jellegű beállításokat, kérlek készíts róla egy képet és töltsd fel ide.Alapból mekkora a proci hőmérséklete?
Üdv
-
SPeti1984
senior tag
válasz joker1220 #36827 üzenetére
Megnéztem a biost és ott van olyan hogy 5-10-...30%-kal emeli az órajelet. Gondolom ez akkor mindent amit kell ahhoz hozzáállít. 10%-osat ki is próbáltam ment is vele a gép. Amúgy biosban 57-58 fokot ír és asszem 66-ra van beállítva hogy jelezzen vagy kapcsoljon ki valami ilyesmi rémlik nekem.
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36823 üzenetére
Nah, kezdem az elején... Mint megtudtam, az AMD fergeteges újítása ez a LLC, ami a terheléstől függően változtatja a feszkót. Ezzel alá is vágtak a tuningnak, a fogyasztást viszont csökkentették, így beférnek adott TDP-be a kockáik. Ezért is lehet, h AM2+ deszkán jobban ment a tuning, most egyszerűen nem akar beállni.
Az alap probléma, hogy a C'n'Q-t manuális feszültségen kikapcsolja. Másik gond, hogy terhelés alatt tartja a beállítottat, majd drop van...
CPU-m sem a legjobb darab, magfeloldás sem ment munkatársamnak sem, szal. lehet, h tényleg ennyit bír
Akkor a BIOS tuning beállításaim:
AI OC tuner: jelenleg AUTO, de volt manuálon is
OC tuner: Cancel
CPU ratio: 17
Mem freq: 1600 (auto módban nem ezt állítja be)
CP/NB freq: 2200 (auto módban 2000, volt 2400-on is, de levettem, hátha ezért borul néha)
HT link: auto (auto 2000, manuálba raktam feljebb is, de ahogy olvastam nincs értelme)
CPU spread: auto (disablednél is volt drop)
PCIe spread: auto
EPU power saving: disabled
DRAM timing és driving: auto, jól állítja be ahogy néztemCPU LLC: volt már mindenen (auto, enabled, disabled)
CPU/NB LLC: dettó
CPU Offset sign: +
CPU offset voltage: auto jelenleg, így 1,440 V Kézzel állítgattam, elég rakás f@s az offset mode, mert nem annyit léptet, amennyit ír...
NB offset sign: +
NB offset voltage: auto jelenleg
DRAM voltage: 1,65 V ennyi kell neki
többi auto-n van, amennyire látom gyári feszen.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
joker1220
őstag
válasz ViZion #36829 üzenetére
LLC = Load Line Calibration, nem az AMD találta ki, már a Core2 érában is bőven jelen volt,
amennyire én tudomTehát tökmind1 mit állítasz be, nem azokat az értékeket kapod!?
Mert lehet hogy ez a rohadt nagy probléma!
Bios frissítés nem áll rendelkezésre!?
HT sebessége számít, ráadásul nem kicsit.
SPeti1984: Ezzel csak a proci órajelét emelted, nem állít semmihez semmit sem,
neked kell megtenni, milyen beállítási lehetőségeid vannak!?[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36830 üzenetére
Háát ja. Ha nem manuálon van, akkor bizony elmászik a feszültség, még auto-n a legjobb, igaz kicsit magasabb, de itt a legstabilabb. BIOS-t már 3-at próbáltam, ASUS levelezés megvolt... ez AMD fícsör, hogy játszik a fesszel, viszont fixált feszeknél nincs C'n'Q, amit azért szeretnék...
HT link az a chipset felé van, úgy tudom az nem sokat jelent. tesztekben nálam az 1800-2000-2200 között semmi látványos eltérés nem volt.
NB meg a lvl3 cache és a ramhoz kell, de ennél sem volt látványos eltérés, ramot nem akarom húzni, 1600@1,65V stabil, felette próbálgatva borult anno.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
joker1220
őstag
válasz ViZion #36831 üzenetére
Rendben!
Akkor fixáld a feszültségeket, a HT legyen 2000mhz, NB 2000mhz, és a pci-e freqi 100 ra manuálisan.
A proci legyen alapfeszen fixálva.
A proci órajelét meg szorzóval kezd el emelni mindig csak 1 et léptess felfele,
aztán 5 perc prime95 teszt és nézd a hőfokokat hogy ne legyen gond!Amikor instabillá vállik a rendszer, akkor írj hogy alapfeszen meddig bírta az órajel
emelést!Ramot nem is kell hogy húzd, milyenek az időzítések!? Tudsz felrakni
CPU-Z képeket!?,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
ViZion
félisten
siwok1:
Nálam is ez lehet a baj... megy a linx, CPU 1,4V... majd putty 1,38 V és 2 sec múlva már kék... Tudom én, hogy verseny van, és az átlag ember csak a számokat nézi, de azért OC lapban lehessen már fixen adni feszt... csakhogy akkor a frekit nem veszi le a C'n'Q, ezzel nem tudok mit kezdeni.joker1220:
Prime helyett én LinX-et (IBT ez is kb.) használok, ott 2-3 körön belül kiderül, ha hiba van. Az még a baj, h a proci alap adatait is innen-onnan szedtem össze... CPU 1,35-1,55 V úgy tudom, CPU NB az passz, auto[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz ViZion #36834 üzenetére
Nos!
Át kéne állítani a ram időzítést mert a gyári spec szerint
1600Mhz 1,65v és 9-9-9-27 en kell lennie.Neked most ugye 9-9-9-24 és 1T, állítsd át a bios ban
a 24 et 27 re és az 1T legyen 2T!CPU/NB Freq et állitsd be manuálba 2000Mhz re.
HT Link Freq is 2000Mhz legyen.Manuálisan állitsd be ezeket az értékeket!
Utána lőjj egy újabb CPU Z képet CPU és Memory fülről!
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36835 üzenetére
Nah, ramot átállítottam. PCIe freki fixre, LLC ki, HT és NB is 2000-re. CPU-t 17×200-on indítom. CPU V alapra, insta crash
Átállítottam a CPU feszt, linx alatt borult, és manuálban is elment a fesz:
1,35 V -> 1,344 ; 1,375 V -> 1,368, ami terhelésre 1,356 V lett + Crash
Most 1,4 V-re raktam, LLC be, azt írják angol fórumon, h menjen... így 1,416 alapból, terhelve LLC 1,45 V 1,456 V-re tolja.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36837 üzenetére
Nem... így LLC variálja 1,416-1,45 V
LinX stabil már 3 kör, ilyeenkor jó szokott lenni...
Megpróbálom LLC nélkül, de akkor a feszt ejti kissé...[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #36838 üzenetére
Nah ezzel van tele a tököm! LLC disabled, Manuálban 1,4065 V indulás után 1,392 V terhelés nélkül, terhelve lemegy 1,368 V-re... nah ehhez állítsam be? Ehh, f@szom a nagyon márkás ASUS lapba -ők meg AMD-re terelnek, kíváncsi lennék más AM3+ deszka milyen.
Mondjuk van ennek a mobonak két komolyabb változata, lehet nem véletlenül sz@r itt a feszHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
joker1220
őstag
válasz ViZion #36839 üzenetére
Nekem egy Asus M4A-77T lapom volt és pont ezért szabadultam meg tőle,
ugyanez volt egy az egybe a baja, képtelenség volt benne tuningolni mert
olyan feszültség ingadozásokat generált hogy nemigaz:SEz nem Am3+ meg AMD jelenség, ez ASUS jelenség, ebből is látszik
hogy kizárólag a prémium kategóriás termékeikkel foglalkoznak, a többi
meg le van sz@rva, és ez igaz az alaplapokra meg a vga-k ra és a
notikra is.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36840 üzenetére
Igazad lehet, az a baj...
CPU 1,3875 V manuál, LLC be -> 1,404 V alap, ez esik néha 1,392V-ra. terhelve 1,404-1,452. Azért ez 0,6 V ingadozás, ami nem szerény...
Viszont így stabil, megpróbálom lejjebb vinni a feszt... vagy előbb emelek egyet a szorzónHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #36841 üzenetére
nah, feszek maradtak, 18× -nél crash első körben, 17,5× stabil már 6. kör.
viszem kicsit lejjebb a feszt hátha... de majd este, mert dolgom van most[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz ViZion #36842 üzenetére
Néha az is segít ha nem csak szórzóval emelsz hanem alacsonyabb szorzó és
picit magasabb ref clock, persze akkor a ram is emelkedik némileg és vissza
kell venni 1 szorzóval lejebb.Probáld ki azt hogy úgy hozod ki a 3600mhzt mondjuk hogy 200 x 18 helyett
225 * 16 -ot állítasz be, csak vedd vissza a ramot egy szorzóval lejebb,
azaz ne 1600 on menjen hanem 1333 on, és ahogy lépteted a belső órajelet
felfele úgy is látod hogy a ram mennyit emelkedik.HT és NB órajelet is vedd vissza egy szorzóval lejebbre (1800Mhz) mert azok is
emelkednek a belső órajel emelés hatására!Szerk: A turbo core-t kikapcsoltad ugye?!
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36843 üzenetére
persze, turbo kikapcs alap. Korábban próbáltam már, de ált. a legkisebb FSB állítgatásra is repült a dolog... Azért adok neki még egy esélyt.
Azon agyaltam, hogy hagyom az LLC-t bekapcsolva, 1,46 V még nem halálos, és nem is folyamatosan tolja ezen (ekkora terhelést ritkán kap a gép mint tesztben).Amúgy ezzel a procival mire van esély? Most 4× 3,5 GHz fixen, jónak tűnik... lehet ennyi van benne? Nagyon feszt adni nem akarok már. Így emeljem az FSB-t esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #36844 üzenetére
Gyanítom megvan a hiba oka... arra nem gondoltam amíg fentebb felhívtad rá a figyelmem, hogy a ramot sz@rul állítja be. Sokkal szűkebbre veszi az időzítéseket auto-n, ami nagyobb gond lehet, mint a fesz ugrálás. Amúgy is BSoD-k vannak, nem fagyás, ami inkább ram hiba szokott lenni. Most is a 225×16-nál a CPU-Z szerint 9-9-9-25-34 helyett 8-8-8-20-27 volt, persze rögtön crash, ahogy elkezdtem terhelni.
-
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36846 üzenetére
Próbáltam több FSB-t is, de sajnos nem volt stabil. Ami jelenleg a legjobb, az a 200×17,5 ezzel a fesz is 1,404-1,464 között van, de ált. 1,416 V.
Memória nem autón, hanem a gyárin van, így stabil, korábban ez is borult. 44-45 GFlops-hoz képest ez jó 46 GFlops és stabil. Megpróbálok CPU-NB-t emelni kicsit.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
joker1220
őstag
válasz ViZion #36847 üzenetére
1,425v vel ez nem annyira rossz eredmény.
Minden proci más lehetőségekkel van felvértezve még egy azon modellen belül is,
sok múlik a lapon is hogy mit lehet kihozni vele3 linx kör az még nem jelenti hogy stabil,
20kör után mondhatod hogy az[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz joker1220 #36848 üzenetére
A végeredmény 3,5 GHz és 2400 CPU-NB. Feszek: CPU 1,40 V ami felmegy ~1,416-1,46 V-re, de az utóbbi ritkább (Auto-n végig 1,440 V volt, ami még feljebb is ugrott LLC-vel). CPU-NB feszt is az auto állás alá tudtam erőltetni, 1,2 V
Feszt offset módban "bejátszottam" erre az értékre, van C'n'Q is.
12 kör LinX stabil, nem vártam tovább majd kiderül flash alatt... 46+ GFlops, vagyis 1,5-el több, mint korábban. Ez így jó kompromisszum, nem is melegszik.
Köszönöm a segítséget!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
barisj
aktív tag
Helló!
Érdeklődnék,hogy egy Intel Pentium 4 3.00 GHZ/1M/800 478 SL7E4 (prescott D0 stepping) procit lehet e tuningolni egy asus p4p800 se lapban?
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest