Új hozzászólás Aktív témák
-
TROG AIR
aktív tag
-
TROG AIR
aktív tag
válasz Gyufaaa #12756 üzenetére
4 x 1 gb geil BD 800 mhz ddr2 ....240 es szorzóval csak ugy tudom használni a gépem (kisebbel is) ha a ramokat lehuzom legkisebbre....bármilyen feszfikszálást boot alatti fagyással vagy "el sem indulással" hálál meg a gépem...legfrissebb bios....és alapjáraton hibátlan a gépben minden egy éve....nincs ötletem...
430 pozitív , 0 negatív....
-
Gyufaaa
veterán
válasz krisz0531 #12760 üzenetére
Ennek a topiknak a legelső hozzászólását olvastad? Ha nem tedd meg először. Ott le van írva milyen procinak mennyi feszt adhatsz max illetve a ramok és beállításokat is végig tudod olvasni. Ha ez megvolt és nem tiszta esetleg valami akkor még kérdezz, így érthetőbb lász a válaszainkban a miért is. A windsor nem hiszem, hogy 3.4Ghz felett egy kicsivel is stabil lesz. Max szarrá feszelve ami nem éri meg. Alapfeszen szerintem ha a 3300mhz-et el tudod érni az már jó. De 1.5v max el tudod érni a 238-as fsb-t 14x-es szorzóval. A ramoknak pedig igen. Adj 2v-ot. De mindenképp olvasd el figyelmesen az első hsz-t.
[ Szerkesztve ]
-
trunsel
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném tuningolni a procim! Igen tudom az első oldal ! De én leírom ide mik vannak a biosomba. Le tudnátok írni hogy miket kellene állítani egy jókis processzor tunighoz? ami még nem veszélyes?
Szal: Procim:Amd Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ most 2.61 en pörög gyári hűtővel
3gb ddr2 memóriaSzal Bios ba ezeket írja ki!
CPU Frequency (MHZ) 200 ra van állítva de 500 ig lehet húzni
PCIE Clock (MHZ) 100 ra van állítva de 145 ig lehet húzni
CPU Clock ratio Auto n van de x5 től x12.5 ig lehet húzni
CPU HT-Link Voltage Normalon van de +0,025V tól +0,200V ig lehet húzni
DDR2 voltage Control Auto-n van de +0,05V tól 0,50V ig lehet húzni de 0,30V nál már pirossal írja ki
Chipset voltage Control normalon van de +0,025v tól +0,200V ig lehet húzni
Cpu voltage control Normalon van de 1,5500V tól 0,8000V ig lehet visszafele húzniSzal az lenne a kérdésem melyiknél mit állítsak be!
Válaszotokat előre is köszi
-
Gyufaaa
veterán
válasz trunsel #12762 üzenetére
PCI-e frekit fixáld 100-ra. CPU Frequency: 200-ról 240-re. HT -t pedig állítsd 4x-esre vagy 800Mhz-re. A feszekhez a ramokon kívül ne nyúlj! Alapfeszen el tudod érni a 3Ghz-et. Ha ez meg van akkor teszt orba szájba! Orthos Blend teszt 9-es prioritáson minimum 1 órát! Ha így nem indul, vagy kifagy az op akkor vedd vissza az FSB-t. Először mindenképp teszteld mennyit tudsz elérni alapfeszen stabilan.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz trunsel #12764 üzenetére
A CPU clock ratio az a processzor szorzója aminek a segedelmével megszorzod az FSB-t (CPU Frequency-t) és megkapod a magonkénti CPU (processzor) órajeleit. A CPU clock-ot hagyd auto-n! Ha Giga lapod van a bios főmenüben nyomj ctrl+f1 kominációt és előjön egy rejtett menü amiben a HT (Hyper Transport) Szorzóját vagy frekvenciáját tudod állítani. Ez AM2-es deszkáknál illetve prociknál maradjon 1000 alatt, vagy max egy hangyányit felette. Ezért ha abban a beállításban szorzót találsz akkor tedd 5-ről 4x-esre vagy ha freki van megadva akkor tedd 800Mhz-re.
A Prohardveres adatlapodon a cuccaidat pedig légyszi töltsd ki, mert ezzel sok felesleges kört megspórolhatsz.[ Szerkesztve ]
-
trunsel
csendes tag
válasz Gyufaaa #12765 üzenetére
ok megcsináltam !
200 ról 240 re tettem és a HT 4 szerese újraindítottam kiírta h warning! meg a szokásost amikor állít az ember valamit továbbmentem beléptem windows ba minden faszán ment nem történt semmi ugyanúgy 2,60 GH et ír ki na most mivan?
Felvettelek msn re
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz trunsel #12766 üzenetére
Az jó! Már ezer éve nem használtam. Azt sem tudom mi a jelszó De ennek itt a helye a fórumban nem MSN-en. Akkor próbáld meg első körben az FSB-t átlőni 230-ra. Azért nem indult el azokon a beállításokon, mert visszatette alapra magát, mivel nem volt biztonságos az indításhoz. Ezért csökkentsd az fsb-t.
-
Gyufaaa
veterán
válasz trunsel #12768 üzenetére
Pontos adatait a gépednek a táptól az utolsó meghajtóig írd le légyszi az adatlapodba a cuccokhoz. Had nézzem meg miből is áll a rendszered. Konkrétan az alaplapod pontos típusára is kíváncsi vagyok. A Gigabyte-nál is vannak lapok (GA-M61) amik nem igazán komálják a tuningot.
-
Czimby
addikt
válasz barnam_ #12729 üzenetére
Hello!
Bocs, hogy csak most írok, de nem volt időm kisérletezgetni már a héten.
Szóval az a fura, hogy a ram mindkét esetben 1000Mhz-n megy a proci pedig 3000Mhz-n, a különbség csak a CPU szorzó és az FSB-ben van ugye.(szorzó 9/10, fsb333/300).
És az egyik estben simán indul a gép, a másikban 2xbootol.A fesz emelés nem segít a dolgon, a hibát a memóriszorzókra lehet visszavezetni.
Többen belefutotottak már ebbe a hibába és semmi sem segített, se fesz emelés se szorzó változtatás vagy hasonlók. Egyes Gigabyte lapok betegsége ez és nem csak P35-el szerelteknél jön elő.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
agarkutya
csendes tag
Sziasztok.P5K lapja van valakinek?Nekem egy intel pentium 4 3.2Ghz proci van benne.Szeretném tuningoli,olvasgatom a topicokat,próbálok infókat gyüjteni mit és hogyan.Ennek a lapnak a biosában nem egészen olyan állítási lehetőségek vannak mint amiket ennek a topicnak az elején olvastam.Ha valaki esetleg tudna néhány tippet adni.köszi.
-
rvn_10
senior tag
Az lenne a kérdésem h a pci frekit miért kel fix 100 ra tenni? És mi van ha auton hagyom?
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
cstomi15
tag
Sziasztok!
Van nekem egy E8200-as procim és egy GA-P35-DS3 (F12) alaplapom, és 2x1GB 800Mhz-es CSX memóriám (CSX CSXO-CEC-800-2GB-KIT).
A procit felhúztam 3.6Ghz-ra (8x450, 1.275V) és a memória így 1080Mhz-n fut 6-6-6-16 időzítésekkel, alap fesz.-en. Próbáltam kicsit finomítani a tuningon, így a memóriáknak +0,3V-ot adtam, így az időzítéseket sikerült 5-5-5-16-ra redukálnom. A modulok így 2.13V-on mentek everest szerint.
A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy nem sok-e ez a +0.3V, illetve a maga a tuning jónak mondható-e így, vagy van valami, amit még esetleg lehet rajta finomítani?
Válaszokat előre is Köszönöm!
Üdv: cstomi
-
KAMELOT
titán
válasz Gyufaaa #12756 üzenetére
Szeva Gyufaa!!
Egy kérdésem lenne! Mennyit eszik a géped Normál valamint terhelés alatt???
Mert ahogy elnézem elég sokat papizhat!AZ én gépecském normál használatban 82-90 W +10W monitor
Terhelés alatt azaz PRIME + 3D mark 159W + 10W monitorKösz előre is a választ!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
agarkutya
csendes tag
heló.Tudnátok e segíteni tuning témában?P5K lapom van benne egy intel pentium 4 3.2Ghz proci,memória 2×1 Gb,667Mhz.A biosban most minden auton van.Everest szerint:
CPU órajel:2810,5Mhz
CPU szorzó:14×
CPU fsb:200,8Mhz
Memóriabusz:334,6Mhz
Dram:fsb arány:10:6
Memória időzítések:5-5-5-15Folyamatosan tanulmányozom a topicokat,de nem egészen tudtam még mindent értelmezni.Az én biosomban a következő beállítások a lehetségesek:
AI overclocking-auto
-manual
-standard
-N.O.S
FSB strap to north bridge-auto
-200Mhz
-266Mhz
-333Mhz
Fsb frequency200)ezt nem tudom állítani
Dram frequency:-auto
-DDR2-667Mhz
-DDR2-800Mhz
Ezek a menüpontok vannak,de nem vagyok benne bíztos mit mire állítsak.Ha tudna valaki segíteni akinek több a tapasztalata ezen a téren megköszönném -
echterion
nagyúr
Erre van valakinek ötlete? Annyi történt még, hogy raktam egy win7 RC-t, felraktam egy Vantage-t, és ott ugyanezt csinálja.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok!
Ki lett cserélve a táp+processzor hűtő! Adatlapomon olvashatjátok milyen gépem van! Ezt szeretném húzni! Milyen adatokat adjak meg?
De amúgy ide is kiírom hogy mi van benne:
CPU:Intel Core 2 Duo E6400 2133Mhz
CPU Hűtő: CoolerMaster Hyper Tx3
MB:Asus P5KPL-AM
VGA: Inno3D Nvidia Geforce 9600GT
RAM:2×2Gb 800MHz Apacher
Táp: 400W FSPAmiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Bruuce87
csendes tag
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy adott a gépem:
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II 720 2.80Ghz AM3 BOX Black Edition
ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO PWM hűtővel
sikerült 4 magosítani,bár még nem tudom, hogy mennyire stabil és szeretném megkérdezni, hogy ezt hogyan lehetne kideríteni?
az lenne a kérdésem, hogy a feszültséget nekem kell beállítanom, vagy mivel BE ezért nem kell?
és melyik a jobb szorzót vagy Mhz-et emelni,melyiket ajánlott?
köszönöm a válaszokat! -
barnam_
nagyúr
[link]
Szerencsére Giga P35 alaplapod van, így konkrét beállítást tudok javasolni.
Kezdésnek legyen 3Ghz, a ramok szinkronban fognak menni, 858 Mhz-en.Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------7
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------429
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2.0
Performance Enhance-------------standardDram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------autoSystem Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------normal, vagy +0.1v
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
MCH Overvoltage Control----------normal, vagy +0.1v
V Core-----------------------------normal, vagy 1.4vElőször próbáld meg + feszültség nélkül, ha nem indulna, akkor egyenként próbáld meg emelni a feszültséget, kezdve a cpu-val. Tehát ha pl. nem indul, akkor procinak 1.4v, ha még akkor se, akkor a ramnak mehet +0.1v, és így tovább.
-
agarkutya
csendes tag
Sziasztok.Először is jó lenne ha általában nem nézné levegőnek az embert mindenki,na mindegy ez nekem magas mint a procituning.
Szóval ha kérhrtnék tanácsot akkór mondanám.
Fsb frequency:220Mhz Szorzó16× (egyenlőre nem emelem tovább)
Dram frequencyR2-662Mhz
Memória időzítés:5-6-6-18
Dram:fsb arány:12:8
Az lenne a kérdésem hogy az időzítések így jók e vagy még lehetne finomítani,vagy min lehetne még állítani?
A proci alapból egy pentium4 3.2Ghz-es,a ramok 2×1Gb 667Mhz
köszi előre is. -
iceQ!
addikt
Sziasztok!
Ki lett cserélve a táp+processzor hűtő! Adatlapomon olvashatjátok milyen gépem van! Ezt szeretném húzni! Milyen adatokat adjak meg?
De amúgy ide is kiírom hogy mi van benne:
CPU:Intel Core 2 Duo E6400 2133Mhz
CPU Hűtő: CoolerMaster Hyper Tx3
MB:Asus P5KPL-AM
VGA: Inno3D Nvidia Geforce 9600GT
RAM:2×2Gb 800MHz Apacher
Táp: 400W FSPAmiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
agarkutya
csendes tag
haló???
-
echterion
nagyúr
válasz Bruuce87 #12785 üzenetére
Szia!
Először adj neki egy kis prime95-öt, azzal teszteld le alapfeszen a 4 magot. Ha stabil, utána lehet gondolkodni a többin. Milyen ramjaid vannak?
Ha csak a procit akarod tuningolni, akkor elég a szorzót piszkálni, de a rendszert akarod gyorsabbá tenni, emelni kell az EC-n is.
Ha emelsz az "fsb"-n, akkor az NB-t olyan 2600-2800 MHz közé lődd be, a ramot meg aszerint oszd vissza, hogy mit tud stabilan hozni.******
-
krisz0531
csendes tag
válasz Gyufaaa #12761 üzenetére
Ezek az uj beálítások a gépemen : http://kephost.com/images/52P11900100.jpg
http://kephost.com/images/36P11900111.jpgigy a gép elindul de ez everest ultimate szerint mikor egyesével tesztelem a cpu-t +a memoriát is külön mindet nem ir hibát semmire csak az FPU-t irja hibának és itt nem tudom mit kell álitani ezt irja ki: http://kephost.com/images/29P11900122.jpg
-
krisz0531
csendes tag
echterion te mit szolsz a beálitásokhoz min kéne modositani hogy az FPU tesz is jo legyen segitséget elöre is köszi
-
horrortown
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy jó topikba írok-e, de tuninghoz tartozik kicsit, hogy hogy valószínűleg.
A gépem már régi, le se írom, mert nem érdemes Eddig laptopon neteztem, és most szeretném egy asztali gépet is játékokra. Kb 80-85k szánnék az új konfigra, de abszolút nem értek a hardveres dolgokhoz, és nagyon megköszönném, ha valaki ilyen értékben mondana összeállításokat. 400wattos tápom van, egy LG flatron775FT monitorom, így egyelőre nem fontos, hogy a legnagyobb felbontásban menjenek a játékok. Csak hogy néhány új játék akadás mentesen viszonylag szépen fusson rajta. Elsődlegesen játékra használnám.
Sokat olvasgattam már itt, de valahogy nem értem a dolgokat, ezért kérek itt segítséget.
Előre is nagyon köszi annak, aki segít! -
iceQ!
addikt
Légyszi segítsetek:
[HELP!!!!]Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
lizakattila
senior tag
válasz horrortown #12796 üzenetére
Szia!
Ebben a topikban próbálj meg segítséget kérni.
Biztos kapsz 2-3 alternatívát."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
horrortown
csendes tag
válasz lizakattila #12798 üzenetére
Köszi!
-
krisz0531
csendes tag
válasz horrortown #12799 üzenetére
Milyen játékokra gondolsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés