Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    válasz VÁMpír #52540 üzenetére

    kb igen, a briteknek és a d-afrikaiaknak már lesz róla adatuk, de még az elején fognak járni, ha az alábbi meghatározást nézzük:

    Megszületett a poszt-COVID szindróma definíciója
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megalkotta a poszt-COVID szindróma, vagyis a hosszú COVID pontos definícióját – olvasható a The Lancet szakfolyóiratban.
    Az állapot a koronavírus-fertőzésen átesetteknél áll fenn nagyjából a fertőzés után három hónappal, és legalább két hónapon át tartó tünetekkel, amelyeket nem lehet semmiféle más diagnózissal magyarázni. A gyakori tünetek közé az alábbiak tartozhatnak leggyakrabban: kimerültségérzet, légszomj, rossz kognitív működés, és ezek a mindennapi életre is kihatással vannak.
    A tünetek megjelenhetnek a teljes felépülés után, vagy a betegséggel egyidőben, illetve hullámokban is érkezhetnek. A WHO szerint előfordulhat, hogy külön definícióra lesz szükség a gyerekek esetében.
    A folyóiratban megjegyzik: bár idővel változhat a pontos definíció, ahogy egyre többet tudunk a betegségről, a keretrendszer segíthet az orvosoknak jobban eligazodni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák