Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mzolcsi

    csendes tag

    válasz vargalex #14867 üzenetére

    Sziasztok!

    Közben én is kaptam ilyen levelet az ipdns.hu-tól. Ezért utána néztem a frissítő scripteknek, hogy mi is lehet ennek az oka (mert az ipdns.hu-n az admin oldalon én is láttam, hogy tényleg sokszor frissít akár 20 percenként is). Az alap beállításokkal úgy néz ki a frissítés,hogy először lekérdezi az aktuális ip-t. Ezt több fajta képpen lehetséges, az alap beállítás az URL (Szolgáltatások->Dinamikus DNS, és itt a "Az IP cím forrása" beállítás), ez esetben a http://checkip.dyndns.org oldalt kéri le wget-l. Ezzel csak az a gond, hogy néha szerintem nem elérhető az oldal és az aktuális IP címet tároló változó üres lesz. Másodszor pedig nslookup paranccsal a regisztrált IP-t (azaz az aktuális XXXXX.ipdns.hu-hoz tartozót).
    Ezután összehasonlítja az aktuális IP-t és a nslookup-l visszakapottat. Ha az http://checkip.dyndns.org által visszaadott érték üres akkor nem lesz egyenlő a regisztrált IP címmel, és már frissít is.
    Megoldás: "Az IP cím forrása"-t átállítottam "Interfész"-re, és az "Interfész"-t pedig "pppoe-wan"-ra (Ez persze az internet csatlakozás módjától függően más is lehet).
    Egyenlőre úgy látom, hogy ez megoldotta a problémát. Az alap 10 percenként lefut, és látom, hogy nem frissíti feleslegesen az IP-t.

    [ Szerkesztve ]

  • vargalex

    Topikgazda

    válasz mzolcsi #14869 üzenetére

    Ha a router az első eszköz és így publikus IP-t kap, akkor mindenképpen az interface-ra érdemes állítani az IP cím forrását.
    Majd megnézem a ddns scriptet, de nem ellenőrzi, hogy http 200-al tér-e vissza a checkip-ről? Batyamnál az 1043nd másodlagos eszköz, checkip-ről ellenőriz, de soha nem kapott még levelet...

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák