- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Apple notebookok
- SONY LCD és LED TV-k
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- SSD kibeszélő
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
Üdv , lehetséges lenne-e , hogy a másolás/áthelyezésnél a mértékegységet ne kb-ba írja hanem dinamikusan (KB,MB/s )?
-
Illusion1010
senior tag
Üdv!
Lehet valahogyan automatizálni a TCben műveleteket?
Lenne egy olyan feladat, hogy több száz fájl van egy mappában, létre kellene hozni minden fájlnak egy külön mappát, ahol a fájl neve a mappa neve is. Majd áthelyezni a fájlt a saját nevével ellátott mappába. Remélem érthető
Előre is köszönöm a segítséget
-
Illusion1010
senior tag
válasz Illusion1010 #1152 üzenetére
Közben egy másik topicban megoldották nekem a dolgot.
-
Hege1234
addikt
válasz Hege1234 #1150 üzenetére
nyahh közben megtaláltam a tökéletes megoldást számomra
sok köze nincs a total commander hez de aki szenvedett már hasonló problémával
annak jól jöhetKM player --> F2 (beállítások) --> Általános fül --> és itt pipáld ki ezt
Töltsd be akármelyik feliratot a mappából, ha nincs megegyező
majd ments el a beállításokat -
Márton
nagyúr
üdv
az mitől van, hogy a meghajtóknál hozzáadom hálózati helyként egy másik gép
D meghajtóját, meg is jelenik a listában, és használom hetekig gond nélkül, elérem pár sec alatt. De aztán egyik napról a másikra eltűnik ez a TC listából, és megint adhatom hozzá, pedig biztos nem töröltem.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, felraktam a legújabb tc-t, és egy kis esztétikai problémába ütköztem az előző verzióhoz használthoz képest: ha kilépek és újra megnyitom a programot, akkor megjegyzi az oszlopok elhelyezését.
Régebben ilyenkor újraindításkor visszaugrott alaphelyzetbe, ez főleg azért volt kényelmes, amikor félkijelzős módban néztem és megváltoztattam az elhelyezéseket, most pedig megjegyzi, és eléggé zavaró.
Átnyálaztam a beállításokat, de nem nagyon találtam erre vonatkozót.
Tudnátok segíteni, hogy ezt hol tudom beállítani?Köszi!
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
norbi1989
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy letöltöttem egy videót ami darabolva van (001, 002 fájlok), és nem engedi a total commander egyesíteni, azt írja hogy a célfájlt nem lehet elkészíteni. Mitől nem tudom egyesíteni? Köszi a válaszokat előre is! -
félisten
-
erdoke
titán
válasz Fire/SOUL/CD #1160 üzenetére
Esetleg FAT32-re formázott tárolóra akar egyesíteni túl nagy fájlt.
A legjobb aláírás a héten
-
Smells
tag
Üdv!
Egy szokatlan és igencsak zavaró jelenségre lettem figyelmes a Total Commanderem működését illetően.
Sok-sok éve használom a programot és az utóbbi néhány napig a Quick Search funkció úgy működött, hogy a beállított billentyűt (nálam ALT) nyomva tartva a keresendő fájl/könyvtár nevét beütve odalépkedett a listában, ráállt a keresett fájlra, de minden más könyvtár és fájl látható maradt. Szóval csak a kijelölő mozgott.
Ehhez képest néhány napja a keresendő név karaktereit beütve a fájllista folyamatosan eltűník és csak a keresőkifejezésnek megfelelő nevek maradnak láthatóak, míg végül csak az az egyetlen találat fog látszódni, amit kerestem. Nagyon zavaró.
A beállítások között nem láttam olyasmit, ami erre utalna, korábban évekig a fenntebb említett módon működött, én nem állítottam át semmit, egyik napról a másikra kezdett ilyen szokatlanul működni ez a funkció.
Megköszönném az ötleteket arra vonatkozóan, hogy mi okozza ezt és hogyan lehetne az eredeti működésre bírni.
thx
-
Márton
nagyúr
válasz PhoenixK #1164 üzenetére
Meg ott van a gombja az input ablak mellett közvetlen jobbra..
Oké, nekem is kellett egy kis idő, mire rájöttemEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
proof88
addikt
Hello,
olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne egy parancsikont készíteni, ami a total commanderre mutat és úgy indítja el, hogy a bal panelon nyissa meg a C:\asdasd könyvtárat, és szintén a bal oldalon nyisson egy új tabot és ott meg a C:\hahaha könyvtárat?
Belenéztem a helpbe, az alapján próbálkoztam pl ezzel:"C:\Program Files\totalcmd\totalcmd\TOTALCMD.EXE" /O /T /L="C:\asdasd" "C:\hahaha"
"C:\Program Files\totalcmd\totalcmd\TOTALCMD.EXE" /O /L="C:\asdasd" /T "C:\hahaha"
"C:\Program Files\totalcmd\totalcmd\TOTALCMD.EXE" /O /L="C:\asdasd" /T /L="C:\hahaha"De egyik sem akarja azt csinálni amit kérek.
helpből részlet:
/T Opens the passed dir(s) in new tab(s) (for usage with /O)
totalcmd.exe /O /T /L=c:\somepath Open a new directory tab on the left side of the already running Total commander with c:\somepath in it.[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
addikt
hogy tudnám beállítani hogy ne mutaSSA A KÖNYVTÁRAK MÉRETÉT?
-
Jarod1
addikt
válasz Sk8erPeter #1173 üzenetére
kijelölés nélkül mutatja a könyvtárak méretét mindig
-
félisten
Ultimate Prime vagy hasonló verziót vagy Power Pack-ot használsz?
Mert a "sima" TC-ben a folyamatos könyvtár méret kijelzését pl a DirSizeCalc pluginnel lehet kivitelezni (legalábbis legjobb tudomásom szerint)...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Boha
aktív tag
van v.mi érdemleges beállítás a tc másolás beállításaihoz ?
vagy maradhat alapon úgy se lesz jobb semmivel ?OBORZIL
-
tknof1871
őstag
Üdv!
A TC becsomagoláskor azt írja, ha a célállomány nagyobb lesz, mint 2 GB, olvashatatlan lesz számos ZIP kezelő programmal. Akkor ilyenkor hogyan kell csomagolni? Nincs más megoldás, csak előtte darabolni?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Van olyan lehetőség, hogy fájlkicsomagolás után automatikusan törli a tömörített fájlt?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz tknof1871 #1179 üzenetére
Nem Total Commanderre, hanem 7-Zipre vonatkoznak a hsz.-ek, de itt esetleg a 7-es és 9-es hozzászólás érdekes lehet számodra.
Egyébként elvileg WinRAR-ban van "Delete files after archiving" opció, de mintha valaki arról beszélt volna az előbbi fórumon, hogy ennél ha hiba történik a kicsomagolás során, akkor is törlődik az eredeti fájl, ami elég gáz lenne...na ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, 7-Zipet használok.
Szerk.: most nézem a WinRAR oldalán, és ennek ellentmondó infót olvasok, pont egy bugot javítottak, ami szerint ha bárhol hiba történt nagy mennyiségű tömörített fájl kibontása után, akkor a hibás fájl utániakat sem törölte, még akkor sem, ha annak kitömörítése sikeres volt:
"Bugs fixed:
[...]
b) if "Delete archive" option was enabled when unpacking several
ZIP archives and if one of archives was damaged, WinRAR did not
delete archives after the damaged one, even if they were unpacked
successfully;"Ez épp arra utal, hogy ha hiba történt a kicsomagolás során bárhol, akkor az eredeti tömörített fájlt NEM törli. Csodálkoztam is volna egy WinRAR-nál, ha ilyet benne hagynak. Lehet, hogy a fórumos hozzászóló valami korai változatról beszélt, ahol ez nem volt még megoldva.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
alapz@j
tag
Az Internal Associations-nél be lehet valahogy állítani, hogy ne a teljes fájlnevet adja át a kijelölt parancsnak, hanem csak a kiterjesztés nélküli részt? Java class fájlokra akarom beállítani a futtatást, de a java/javaw csak kiterjesztés nélkül fogadja el az osztálynevet...
-
félisten
-
alapz@j
tag
válasz Fire/SOUL/CD #1182 üzenetére
Sajnos nem működik. A javaw.exe azt mondja, nem találja a %O osztályt.
-
fodorati
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi problémával nem tudok mit kezdeni, ha tudtok, lécci segítsetek:Win 7 x64, TC UP 5.0
Amint berakok egy USB kütyüt, ugyebár azonnal ad neki egy lemezegységsor gombot (meghajtó betűjelet). Már az O betűnél járok, mert nem töröli a régieket akkor sem, ha már nincs bedugva a kütyü (se sima kihúzáskor, se hardver biztonságos eltávolításakor nem törli)
Hogyan tudom, a már nem használt lemezegységsor gombot (meghajtó betűjelet) törölni, ill mit kell tennem / beállítanom, hogy automatikusan törölje, ha leválasztottam a meghajtót???Köszi előre is: fodorati
-
boboc
csendes tag
válasz Sk8erPeter #1185 üzenetére
Torrent. Keressek másikat, esetleg frissebbet? Ötlet, h honnan lehetne jót leszedni, ill. honnan tudom, h jó-e, amit épp le akarok szedni?
Köszi
-
localhost
Közösségépítő
http://www.totalcommander.hu/ - esetleg.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
őstag
Nem lehet, hogy a Windows gamer edition-ben van valami elk... elbaltázva? Ha a sajátgépben vagy a lemezkezelőben is látszik, akkor win gond van.
A warez témát meg az alapelvek értelmében hagyjuk. Megjegyzem, hogy a shareware programok letöltése torrent-ről beletartozik a warez kategóriába!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
titán
-
localhost
Közösségépítő
Akkor ez vélelmezhetőleg nem commander hiba, hanem az oprendszeredé, vagy azon belül valamely más (driver)meghajtódé. (ha az operációs rendszer gyanús!)
Ellenőrizd a következőképpen:
Lépj ki a commanderből, lépj be a Sajátgép számítógépbe, oszt' jól ki-be dugosod, amit eddig is. Ha ott is "szaporodnak" a meghajtók, akkor nem nagyon van köze a commanderhez.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségére lenne szükségem. Ugyan nem teljesen Total Commander téma, szeretnék egy új elemet hozzáadni az eszköztárhoz, melyre kattintva a kijelölt mappák, fájlok megjelennének a WinRAR "Archívum neve és jellemzői" ablakban. Gyakorlatilag, mintha megnyitnám a WinRAR-t és a hozzáadás menüt választanám (persze a kijelölt dolgok már legyenek hozzáadva).
Előre is köszönöm!
Üdv.: karklani
-
félisten
válasz karlkani #1192 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem, de a Winrar alapból beépül a context menübe, intézőből, TC-ből stb, jobb egérrel a fájlnéven előhozható, az miért nem jó? [link]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
boboc
csendes tag
-
félisten
válasz karlkani #1192 üzenetére
Időközben leesett, mit is szeretnél, de az is elérhető a context menüből:
Jobb egér az archive-on/Tulajdonságok/Archívum fülMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
karlkani
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #1193 üzenetére
Tudom, hogy beépül, csak az eszköztárra szeretnék rakni egy menüpontot, ha lehet, állandóan ott keresem, mindent onnan tömörítek, bontok ki...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz PhoenixK #1189 üzenetére
Ha valaki pl. egy próbaverziót feltesz valahova torrent formájában, és azt valaki letölti, az egyáltalán nem wareztéma, teljesen legális.
Ahogy önmagában a torrentezés SEM illegális.(#1194) boboc: valszeg az oprendszereddel nem stimmel valami, lehet, hogy az is warezolt.
Szerk.: De most látom, hogy már localhost is leírta, hogy az oprendszered lehet a hibás.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Hálózati / IP kamera
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest