- Projektor topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
Hirdetés
-
Kihívót kapott a legolcsóbb Redmi
ma A Tecno Spark 30C még ránézésre is a Redmi 14C ellenfelének készült, de a hardver is igen hasonló.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
A cégek zöme már AI-t használ
it 200 millió heti szinten aktív felhasználója van már a ChatGPT-nek, miközben a 100 milliárd dollárosra értékelt OpenAI-ba az Apple és az NVIDIA is befektetne. Az OpenAI és az Anthropic aláírt az amerikai kormánnyal az AI-kutatás kapcsán, míg a Meta modelljeit bankok és tech cégek vezették be.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka bolka
csendes tag
Nekem tetszik, régóta vártam már az új "midrange" kártyákat
Ha már írsz, és nem tetszik az üzlet, akkor legalább annyit írj vissza, hogy nem érdekel az üzlet, ahelyett hogy eltűnsz...
-
Flashback
addikt
válasz zolka bolka #1 üzenetére
Midrange 1000€ körül...
Bányászni amúgy még érdemes ezekkel?
Lowepro fotós táska eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
snecy20
veterán
Az elég vékonynak hangzik, hogy a 3080 12GB néhol látványosan jobb a 4070-nél.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
janos666
nagyúr
Miért nem eredmények szerinti sorrendben szerepelnek a kártyák a grafikonokon?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
jaszy91
aktív tag
Ohh, ez már nagyon régóta így van. Az okát nem tudjuk és választ sem kaptunk, pedig páran már megkérdezték.
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - Dell S2522HG // iPhone 15 128GB Blue // iPad Pro 11" 256GB Space Black // Apple Pencil Pro
-
muxi-muxi
senior tag
Ez a kártya azoknak lehet jó választás, akik kiböjtölték a piaci anomáliák miatti pofátlan 3080 hiányát, és ugranának már a 20X0 szériáról. A fogyasztás nagyon rendben van (ehhez azért az is kell, hogy ez egy "halálra nyírbált" GPU), és vélhetően kevesebb pénzből megvehető mint egy 3080-as verzió. Az utóbbi VGA-k használtpiaci renoméja és ára még tovább esik, hiszen itt egy novicsentó kártya, amit (ELMÉLETBEN) 600 dollárnyi fizetőeszközért megvehet a választó (az, hogy ennek a realitása inkább 700 euró körül várható, az betudható a magyar piac torzító hatásainak - gyengélkedő forint/csúnya ÁFA/nyerészkedő kereskedők). A bányából de akár játékgépből származó, beszáradt padokkal, agyongyötört VRAM-mal megvert 3000-seknek szerintem befellegzett (épp' ezért én sem fogom normális áron eladni az enyémet - mindegy, idejét jól és megbízhatóan kiszolgáltja/kiszolgálta).
Gyakori vád a portál ellen, hogy a kártyát kiszolgáló vas már elég retró (5800X ugyebár). Én azt mondom, ide most teljesen megfelelő szcenárió az AMD sima nyolcmagos sorozata, hiszen pont azok váltanának hardvert, akiknek nincs pénzük top tier kártyákra, de azért tisztességes FPS-takarnak QHD-ben. Afölött eme kártya erős kompromisszumokkal alkalmas csak játékra, VAGY be kell kapcsolni a DLSS-3-at, ami ugye nincs az előző sorozaton, így megint a 4070-es felé billen a mérleg nyelve.
Ha pedig már az utolsó fícsörnél (DLSS3) járunk, azt azért bele kellett volna szuszakolni a tesztbe, hiszen így a júzer tárgyilagos képet kaphat arról, hogy az újvonalas élelmosási eljárásokkal milyen sebességelőnyre tehet szert jelentősebb minőségromlás árán. Kinn van a Cyberpunk, beleöntve minden Ray Tracing eljárás színe-java, és a DLSS3 is, simán meg lehetett volna izzasztani a kártyát a konkurensek nélkül, csak annyit demonstrálandó, hogy mennyit számít egy új fícsör a képkockaszámot tekintve.
Nekem nem pálya a 4070, de még a nagytesója sem, kézifékezem addig, amíg meg nem tudom legalább a 4080-ast venni, de ez a kártya most sok mindenki elgondolkoztathat vásárlás terén...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
addikt
Kár hogy nincs a 3070 és 3070Ti benne a tesztben (kivéve fogyasztás), talán többen néznék olyan szemmel meg, hogy mennyit fejlődőtt a kártya az előző generációhoz képest kategórián belül.
Persze a 3080 eredményekből lehet osztani/szorozni..⏺︎Gondolkoztál már azon, hogy bankot válts? ⏺︎Most megéri! ⏺︎Válaszd a Gránit, K&H vagy Raiffeisen Bankot az én meghívóm alapján és akár 60.000 Ft bónuszt kaphatsz. ⏺︎További részletekért írj!⏺︎
-
muxi-muxi
senior tag
-
veterán
Igazából nem győzött meg , hogy váltani kellene a 3080-ról.
duree54
-
Predatorr
őstag
Én arra vagyok kíváncsi, hogyan szidja majd az nV-t a sok most cserébe ugró „szakértő”, amikor majd kiderül, milyen karcsú lesz a 12GB VRAM az újabb játékokban (UE5). Hosszabb távra egyszerűen sajnos nincs más megfizethető (nem röhög!) VGA, mint a 4080. A többi olyan, mint a látványcipők a cipőboltban, ott is örül az ember, ha talál egy elfogadhatót a hatalmas választékban.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
addikt
Persze egyértelmű, hogy aki keres az talál. De mégiscsak PH! tesztről van szó <3
3080-ról váltani szerintem sem érdemes. 3070-ről azért már nem olyan nagy BŰN⏺︎Gondolkoztál már azon, hogy bankot válts? ⏺︎Most megéri! ⏺︎Válaszd a Gránit, K&H vagy Raiffeisen Bankot az én meghívóm alapján és akár 60.000 Ft bónuszt kaphatsz. ⏺︎További részletekért írj!⏺︎
-
balintka
addikt
Most múlt 3 éves a 2070 Super, le fogom cserélni. 4070 Ti-n gondolkodom, de azért elgondolkodtató, hogy esetleg ilyet vegyek helyette. Hosszabb távon talán magabiztosabbnak tűnik a 4070 Ti ereje.
-
Predatorr
őstag
Én a 4 éves 2080-at cseréltem jövőállóság végett, 4080-ra (több éves, nem nextgen játékok is elfogyasztanak 14+ GB-ot 4k-ban, ez csak rosszabb lesz). Nem bántam meg, pedig még beépítő keret is kellett hozzá. 12GB-os kártyát nem vennék.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
muxi-muxi
senior tag
Aorust merem ajánlani, a mai napig nem öregedett túlságosan meg a pasztázás meg a padozás sem (talán a 2,5 év alatt max 2-3 fok). QHD-re még jó lehet a 12 giga, de a sima 4070 szerintem a Ti változathoz képest elég gyík. Ami itt hatalmasat segíthet a későbbiekben, az a DLSS3, azzal nagyot gurítottak a zöldek. Minőségre állítva elég korrekt a kép.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
Fjoe
tag
Az Aqua-nál már vant fent háromféle Asus. Mondjuk vicces, hogy a sima Dual meg az OC Dual ugyanannyiba kerül náluk, 282050ft.
-
sakal83
addikt
Huh de gyenge ez a vga ennyiert.
-
veterán
Első blikkre csak legyintettem erre a kártyára, aztán elkezdtem agyalni. Van egy sheetem, amin igyekeztem feltűntetni hogy milyen árkategóriában mit lenne érdemes venni. A legalsó a 6800 volt nálam, korrekt kártya raszterizálásban, és 220 körül megúszható volt, miközben egy rakat 3000-res nvidiáért, még a 3070-et is beleértve, ennél többet kellett volna kiadni. Fentebb a 6950XT volt, de az ott és akkor már 330k körül volt, egy százassal több mint a 6800. Erre most jött ez, casekingen 660 euróért, tehát 250-ért. "csak" 30-al drágább mint a 6800, cserébe gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, és az RT-t is jobban bírja. A dlss-ekről és productivity appokról nem is beszélve. Igaz 4 gigával kevesebb a ramja, de végülis sok 3080-as is kint van még ennél is kevesebb rammal (10 gigával). Szóval elég sanszos befutónak tűnt mégis a 4070.
Aztán kijöttek a magyar árak, 270 körül van, közben a 6950-et is van ahol leárazták, így most kb egy árban van a kettő. A 6950XT raszterizáltban gyorsabb, light RT-ben kb egy szinten van, és csak erős RT-ben előz a 4070, viszont perpill jobb a DLSS minőség (és van dlss3). És harmadával kevesebbet fogyaszt az nv. Így már nem annyira egyértelmű a 4070 győzelme, mégis szemezek vele. A 12 giga időtállóságban valóban nem a legjobb, és már ma is vannak játékok amik megesznek több ramot, ugyanakkor ez éppúgy vagy még jobban sújtja a 3080 10 gigás verziókat is, pedig azok sem régi vagy gyenge kártyák ma sem.
Próbálom csitítani magamban a régi gamer vérem, aki egy legerősebb közeli kártyát venne magának, még ki is tudnám fizetni, ugyanakkor be kell látnom, sokkal kevesebbet játszok már manapság, és sokszor régi játékokkal. Nem véletlenül van még mindig gtx1080-asom, és azon is tök jól el tudok játszogatni, pedig 6 éves, fele ilyen gyors és 8 giga ramos. Szóval talán az lenne a felelősségteljes döntés hogy megelégedjek egy középkategóriával, ez pedig elég szimpinek tűnik. Kisebb, kevesebbet fogyaszt, és árban sincs annyira elszállva mint a többi nv kártya (persze én ennél kevesebbért vettem anno a 1080 Strix-emet). De hát az infláció is ott van. Szóval nem is olyan rossz opció ez a 4070 (aki meg azt mondja hogy "gyenge kártya ennyiért", az mondjon egy lényegesen gyorsabbat olcsóbban újonnan Nyitott vagyok az opciókra )
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
addikt
válasz Menthirist #23 üzenetére
És 280-ért már Nitro 6950XT-t is kapni. Szóval nem is a legalja.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #21 üzenetére
Mondjuk azt az egy típust kerülném.
TPU-n eléggé kilógott lefelé.
Masszívan.70+ fok és 1800+ rpm. Ott azért már sikerült elspórolni azt a kevés fémet is ami kell ahhoz a 200W-hoz.
Viszont az összes többi már totál oké.
Ventus, Asus Dual, stb.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
noPublicFG
senior tag
Köszönöm a tesztet!
A laptop verzióra leszek kíváncsi!plus ça change, plus c'est la même chose
-
veterán
most már. Pár hete még 330 volt annak is az alja. és sok 6950 még mindig 300+, és 4070-et azért lehet 260 körül is kapni, sőt alzán 250 a gainward. Nyilván onnan nem vennék ilyet, de érted na.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
addikt
válasz Menthirist #27 üzenetére
A legalját arra gondoltam ,hogy nem a ref 6950.
Hanem egy combosabb példány.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
veterán
jah én végig 6950XT-t értettem 6950 alatt. Szóval 6950XT volt 300, sőt 320+ felett most esett be egy-két kártya 280 környékére, ahol a 4070-ek vannak (250-290 között)
És azért a 200W még a gainwardon is hűthető. Nem 300-350W-os kártyák ezek mint a 6950XT-k. Én is normálisabb 2 ventissel vagy átlag 3 ventissel próbálkoznék, mert hát a 1080-asom is 3 ventis, de az hogy vannak azért kisebbekben is, nálam jó pont. végre nem csak 3.5 slotos 10 kilós kártyák vannak[ Szerkesztve ]
-
paprobert
senior tag
A csúcskártya teljesítményének a felét tudja, mint a *60-as kártyák, és kétszer annyiba kerül mint a *60-as kártyák.
Nagyon megéri
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
ricsip
addikt
válasz Menthirist #23 üzenetére
Nyitott vagyok az opciókra
Utald el az árát valamelyik kórháznak, beteg gyerekes alapítványnak, hospice háznak stb. (nemsokara jön az szja 1% roham, lesz sok ötletforrás), ott jobb helyen lesz az a pénz, ha igaz amiket írtál.
-
-
Sinesol
veterán
Olyan nehéz lenne sorbarakni a grafikonokat?
paprobert: Kb ez az, ami pár éve volt a 60-as kártya, ugrottunk egyet megint a generációkkal. Az ár is elszállt, el kell fogadni, nem lesz már sose olyan árazás mint régen, igazából mostara már azért eléggé emészhető szintre estek. Plusz az is árnyalja a képet, hogy a játékok sem kérnek már olyan ütemben növekvő erőt, több éves kártyákkal is vigan lehet játszani magas részletességgel.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Teljesen igazad van, 4070Ti-t terveztem a 3070Ti helyébe, de végül 4080 lett a befutó, gondolva a jövőre, ami néha ugyan csak 2 év nálam, de általában 3-4 inkább. Ma adtam el a 3070Ti-t, szerettem azt a kártyát, a GTX1080 után már a 3060Ti is nagy ugrás volt QHD-ban, de igazából a 3070Ti-vel volt jól játszható néhány game, igaz a Cyberpunk inkább Ray Tracing nélkül, míg most a 4080-nal minőségre állítva a DLSS-t és minden mást ultrára sokkal jobban fut, brutál mit ki tudtak hozni belőle, 16GB vrammal szerintem el leszek egy darabig.
A 4070 szerintem akkor lenne befutó nálam, ha maradt volna a 3060Ti és esetleg nem QHD monitorra váltok, hanem FHD-ra.RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
KISDUCK
addikt
válasz noPublicFG #26 üzenetére
Hát sajnos laptop fronton az nvidia eléggé trükközik az elnevezésekkel. A 4070 mobile inkább egy átnevezett 4060 desktop lesz több számoló egységgel, persze a 4060 adatai még nem teljesen hitelesek, mert még nincs kiadva és változhat, de azért vicc hogy marketing miatt miket csalnak az elnevezésekkel.
-
Sundesz
őstag
Nem akarom védeni a VGA gyártókat, de az elmúlt 3 év alatt sokat változott a világ és ez nem az áraknak tett jót úgy általában sem. Pl. az új autók ára is elmebeteg szinten mozognak például. Más kérdés, hogy itt a pofátlan bányászárakhoz szokott embereket akarják megvezetni.
Hörcsög Powa'
-
balintka
addikt
válasz muxi-muxi #18 üzenetére
Aorus-nál csak a 342 mm-es hossz a gond, elvileg az új házamba 350-ig fér, de lemérem, biztos belemegy-e. Az alaplap is Aorus, így jó páros lennének. Nem vagyok hardcore gamer, sőt inkább elég koca-fajta, QHD-n, elég lesz nekem a 12 giga ram 2-3 évig, aztán majd akkor lecserélem nagyobbra. Sztem maradok a 4070 Ti-nél.
-
De4d
őstag
Laikusként kérdezem, nem kötekedésből de neb... már hogy egy közel 300ezres kártya nem elég qhdra hanem fhdra. Akkor meg se kérdezem 4k-ra milyen kéne 1 milliós?
Éppen vga vásárlás előtt állok, és nagyon megnézem mit veszek, mi a legjobb ár/értékarányban, főleg ilyen áraknál már ahol 200-300 ezrekről van szó.
Nálam a 2k "max" beállításokkal a cél.(nem várok 150 200fps-t meg nem is streamingre, se nem bonyolult modellezésre, renderelésre, de singleplayer játékokban legyen meg a pöccre a stabil 60 fps, még a jövőben is úgy 2-3 évig(Lehet sokat várok?)) 10+ év után jó lennne már szintet lépni a full hd 60hzről.Minden jó, ha a vége jó!
-
senior tag
Vannak olyan címek amik még mindig meg tudják viccelni az embert egy 3070ti-vel, legalábbis amikor én vettem a stabil 60fps volt a cél vagy legalább 30, a lényeg, hogy ne ugráljon, mert akkor látom szaggatni, illetve mikrolaggolni. Ezeket nem tudtam úgy belőni, hogy mindig jó legyen 1440p-ben: Cyberpunk 2077, Watch dogs Legion, Metro Exodus, Last of us 1, Control, Hogwarts legacy. Legalábbis Cyberpunkban Ray tracinget el kellett felejteni, mert belvárosban diavetítés szinte egy ryzen 7 3700x mellett (főleg autózás közben) kint már nem volt gond, csak hát ugye nem úgy megy az, hogy majd én eldöntöm hol megy a sztori (egyébként nagyon tetszett, 100 óránál többet toltam), watch dogs egyszerűen kifutott a világból ha nem raktam elsimitást vagy vissza vettem a részleteket, de úgy sokkal csúnyább is volt meg sokszor töltötte épp előttem a textúrát be, Metro Exodust mindenki tudja micsoda kártya kínzó, Control szintén a Ray tracing nélkül volt okés, Last of us persze egyedi eset, de ezek mind most frankón mennek a 4080-nal. 4K-ban bőven elég volt a Mortal 11-re, Witcher 3 (nem az új patch), Forza horizon 4-5, Gta 5, AC Valhalla előttiek. Én ennyit tapasztaltam, nem örülök neki, hogy ilyen árak lettek, de ma már mi nem drága? 5 éves lesz az autóm és jobb ára van mint amikor vettem újan. A külföldi nyaralás amire szeptemberben megyek és kb 6 éve tervezem már majdnem 3-szor annyiba kerül.☹️
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
Puculo
aktív tag
650-es táppal elmegy ez a kártya? 2070 Super VGA-mat cserélném le az idén.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
veterán
-
veterán
amúgy abszolút, amerikában is 6-8%-os inflációk ugrálnak, szóval ott sem annyit ér már mondjuk 600 dolcsi, mint 5-10 éve. Baromi sok dolognak 30-40-50%-al ment fel az ára.
És szerencsére én sem annyit keresek már mint 2-3 éve, pedig jórészt én is csak inflációkövető fizuemeléseket kapok.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen, én is számolok ezzel. Egy 750-es jóféle Corsair tápom van, de ha 350-400 W-ot kajáló kártyát vennék, akkor az az ízlésemnek túl közel kerülne a határaihoz. Ezért is szimpi nekem a 4070 még.
-
De4d
őstag
válasz zolka bolka #42 üzenetére
A 4khoz elhiszem, de nekem bőven jó évekig a 2k is. Szeretnék már váltani 10en pár plusz év után full hd 60hzről. De ha már váltok akkor ne egyből óriási kompromisszummal, hogy már most max high beállítasokkal a very high vagy ultra helyett. Hozzáteszem nem varok 150 200 fpst. De stabilan a 60 legyen meg hogy tényleg élvezhető és folyamatos legyen
Minden jó, ha a vége jó!
-
Chp
őstag
Igazán nem szeretnék akadékoskodni, de igaza van azoknak a kollégáknak, akik a grafikonokra panaszkodnak. Nyomába sem ér a réginek ami lényegesen jobb volt; áttekinthetőbb és letisztultabb. Ha megengedtek egy jelzőt, én annyival illetném, hogy szörnyű. Szeretnénk visszakapni a régieket, vagy ha nem is visszakapni, legalább teljesítmény szerinti rendezésben látni az eredményeket, mert így teljesen hektikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen