- Objektívek topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
atilius
tag
Ahogy én olvastam a tesztekben az ultra 120 extreme most mindent ver.
A silent knight-al pedig szerintem nem tartozik egy súlycsoportba.
Én is fontolgatom egy ilyen vásárlását.[ Szerkesztve ]
Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
Sziasztok!
Tegnap én is szert tettem egy ultra 120 extreme cooler-re.
CM Hyper tx2-ről váltottam, a legszembetűnőbb különbség, hogy idle-ben alig van különbség hőmérsékletben a venti max (2900rpm) vagy 1000rpm fordulata között. Load-ban sem jelent sokat a max fordulat. Szerintem ehhez a hűtőhöz bőven elég egy csendes 1200rpm-es venti.
Próbáltam két ventivel is de nem jelentett szinte semmi különbséget a síma 1 ventis megoldáshoz képest. Lehet az volt a baj, hogy akárhogy fordítottam mindig az egyik kifele fújó venti (1 a ház hátulján, egy a tetején) mellé került párhuzamosan a prociventi, szóval egymás elöl szívták el a levegőt. Olyannyira, hogy a papst prociventi max fordulaton -200rpm-mel meglassította a tőle kb 5-6 centire lévő házventit pedig az sem egy gyenge darab (silenx ixtrema 1400 rpm, 123m3/óra).
Most egy venti van rajta amely az egyik kifele fújó házventire fújja rá a levegőt a bordákról. Így csendesebb és hőmérsékletben sem vettem észre változást. Szóval mielőtt valaki 2 ventit akar rászerelni gondolja végig hogyan fogja ez befolyásolni a házventik működését, és természetesen visszahatva a házventik működése a prociventikét.
Én nem políroztam fel az alját (habár feltett szándékom volt) mert a hyper tx2-höz képest ennek az alja közel volt a tökéletesen símához, meg egyébként is nekem úgy tűnt, hogy az alján látható megmunkálásból származó barázdák látszódnak, de gyakorlatilag semmilyen felületi egyenletlenség nem érezhető.
A rászorító ereje egyáltalán nem meggyőző, habár többek tapasztalták, hogy meghajtja a lapot, a csavarok teljesen meghúzott állapotánál is símán elforgatható a cooler.Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
Csak nem hagyott nyugodni ez a felpolírozás dolog, szóval addig políroztam amíg nem jött le a krómozás és mindenhol a rézmag látszott. így már sokkal jobban felfekszik a procira. Idle-ban kb 1 max 2 fok minusz, load-ban kb 3 fok minusz.
Továbbá raktam a leszorító alá egy alátétet, amivel azért jobban rászorul a hűtő a procira.Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
HR-03, HR-03+, HR-03 GT tulajoktól kérdezném, hogy az ajánlásban szereplő 92mm-es venti rögzítéséhez adnak valamilyen rögzítőt a cooler-rel együtt? Ha nem akkor hogyan lehet rá a ventit felfogatni? Egyáltalán létezik hozzá valamilyen gyári felfogató?
[ Szerkesztve ]
Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
Tegnap megjött a HR-03 GT hűtőm. És és Föld a gyári referencia coolerhez képest.
Viszont a hűtőbordák amelyeket a kártya végén lévő apró ic-kre kell helyezni mindig leestek.
Szenvedtem vagy egy órát mire dróttal rögzíteni tudtam őket. Találkozott már más is ezzel a problémával? Ha igen ki milyen megoldást talált rá?Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
válasz i are robot #256 üzenetére
Csak akkor tudod felhelyezni a lapodra ha eltávolítod a crazy cool nevezetű hőcsöves alaplapi coolert.
Ajánlottam volna az ultra 120 extreme-t helyette de azzal ugyanez a helyzet.Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
válasz i are robot #258 üzenetére
Innen az info [link]
Ahogy elnézem a képeket nem csak a szerelés idejére kell eltávolítani.Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
válasz i are robot #260 üzenetére
Hát az egyik megoldás, hogy veszel másik chipset hűtést. Az viszont nem kevés pénz. Meg nem is rossz a már meglévő alaplapi hűtésed.
A másik megoldás, hogy vagy kisebb hűtőt veszel mert szerintem azok amelyek 12cm-es ventit használnak nem nagyon férnének el (akkor viszont lényegesen csökken a hűtési pontenciál), vagy olyannal próbálkozol amelyek az alaplapra merőlegesen fújnak, azoknak a bordái általában magasabban vannak az alaplahoz viszonyítva.Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
-
atilius
tag
Szerintem igen, de a passzív hűtés sikere mindig nagyban függ a házszellőzéstől.
Zárt házban erősen kétséges a dolog, első és hátsó 12cm-es ventivel felszerelt ház esetében szinte biztosan. Azonban az is igaz, hogy az ultra 120 extreme nam kimondottan passzív módra tervezett hűtő.Nem az ember választja az órát, hanem az óra az embert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest