Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bugylee

    tag

    ENB témában szólnék, biztos lesznek akik hasznát veszik. :K

    Tény, h visszafogja a gépet egy ENB, de lehet rajta segíteni egy kis mókolással. Kétfélét használhatunk: az első mikor fullos. Csillog-villog minden, van füst, köd, fényeffektek, felerősített színek, DoF, meg egy csomó ökörség. A másik, mikor ezekből kimarad jó pár dolog, ez a performance változat. Csak erről írnék néhány gondolatot.

    Először is kompromisszumot kell kötni. Játszani akarsz v képet készíteni, el kell dönteni. Ha kép kell akkor mehet a fullos, különben felesleges. Úgysem tudod normálisan futtatni, ráadásul szinte az összes bugos. Szal marad a performance verzió, ami sztem tökéletes. Melyek jöhetnek szóba? Youtube-on van egy csomó összehasonlító videó, érdemes párat megnézni. Aztán ha sikerült választani jön az első csalódás, h nem úgy néz ki. Mert kell hozzá egy valag mod, h úgy nézzen ki mint a képeken v videókon. Felesleges idegeskedéstől kímélheted meg magad ha szem előtt tartod a lényeget, miszerint a cél, h színes legyen a játék és legyen pár effekt.

    Már eleve ott kezdődik, h laikus letölti a Nexusról. A leírás szerint akarja telepíteni, de az első lépésnél belefut egy halott ENB linkbe. Ezt kiguglizza, de jön a többi gond. Hiányoznak hozzá programok, teljesen más dolgok vannak a fájlba csomagolva mint a leírásban. Például ott van, h DoF nélküli változat. Aztán játékban meg mégis van DoF, amit az újabb .dll-eknél Shift+Enterrel ki lehet kapcsolni sok más egyéb mellett. Feltéve ha tudja az illető. Meg feltéve, h utánna is marad e minden a régiben v összeomlik a program. Nem ragozom tovább, van velük baj rendesen.

    Ráadásul én még nem találtam olyat, ami valóban az is mint aminek mondja magát. H az ismertebbek közül mondjak, ott van a Sharpshooter ENB valamelyike. Kissé túlzó a saturation sztem és homályos az egész. Ráadásul a DoF túlzó, viszont az árnyékok benne döbbenetesen jók. Cserébe a fények borzalmasak. Mindnek van vmi hibája "gyárilag", de mint az elején mondtam, mókolással lehet belőlük normálisat csinálni.

    Ami sztem most a legjobb, az a RealVision ENB, ami a Climate of Tamrielhez készült. Az installja egyszerű, menedzserrel telepíthető és többféle lehetőséget ajánl fel attól függően, h ki mit szeretne. És itt jön az a plusz, ami az egyszerű játékosnak kell. Install után felkerül egy plusz telepítő, ami az enblocal.ini-ben végez el módosításokat a hardver után. Ezt persze be lehet írni enélkül is, de ki a fasz akar két napot azzal tölteni, h kiokosodjon a témában? Hogy ki kell kapcsolni a laucherben az élsimítást? Vagy, h összeakad az NVidia gémer élmény v mi a tököm a neve programmal és le kell szedni?

    És mennyire szép? Nem a legszebb ENB, olyan 4-es osztályzatot kaphat, viszont gyors. Ott, ahol a mezőny elvérzik mert csak 20 fps-t tudnak kipaszírozni, a RealVision legalább 30-at tud. Ez pedig egy átlagosnak vett gépnél nagy különbség. Persze DoF nélkül kell érteni a számokat. Az asztali gépemben i2500 mellett egy Ti560 van, és 30-40 fps között vagyok terepen. Ha sok az effekt harc közben, lemegy 25-re, de még nem szaggat. A laptopom erősebb, azon fullos ENB van és hozza a 40-50 fps-t harc közben is. Más ENB mellett a laptopon is 30 alatt vagyok, az asztalin meg egyenesen képregénnyé változik minden a 10-15 képkockával.

    Szóval sztem ha vki egy gyors de azért szép, könnyen kezelhető ENB-re vágyik, az ne hagyja ki. Egy próbát midenképp megér azoknak, akik menedzserrel akarják telepíteni és leszedni ha mégsem tetszene. Ez legyen a fő szempont és nem az, hogyha közel 2M-an szedték le eddig, akkor az biztosan jó. A legjobb persze ha magadnak barkácsolsz össze egy presetet abból a néhány ENB .ini-ből. De ha az első ENB-d akarod ami stabilan fut, szedd le a Nexusról, nem fogod megbánni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák