- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Friss szettet kapott az iPad Mini (2024)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Raspberry Pi
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Kicsit kezd elegem lenni, hogy most már nem csak a mobil piacon csinàljàk ezt. Értem én hogy fejlődés meg elavulàs. Még a penzünkre utaznak. Meg sokan megveszik mert megtehetik. De azért kell ez a rohanàs hogy ne figyeljünk semmire ami körölöttünk folyik, csak hogy jön egy új vga meg proci. Még új telefonok, mesterséges intelligencia. Meg okos otthonok.. aztàn csodálkozunk hogy egyre betegebbek az emberek.
Az ember és a természet kapcsolata egyre tàvolabb lesz. Lassan ha valakinek piszkos lesz a keze szívrohamot kap majd. Megveszed az új Wifi 6E meg Wifi 7 routhert.. de mi hasznàlja ki otthon? Ér ennyit a kàbel nélküliség ?
Én 8K videót nézek sima 4G-h es 600 As korlàttal.
Ilyen 5G-6G sebességen màr csak menőzés megy. De értelme nincsen.[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Pikari
addikt
A wifi7 elég jó. A router irányítja az időablakot, amiben az eszközök adatot forgalmazhatnak, ezáltal az eszközök nem próbálják egymást túlkiabálni, nem zavarják be egymás jelét. Ráadásul az adatfolyamot az adott frekvencia különböző brandjaira darabolja, amivel jelentősen növekszik az elérhető sávszélesség. A hatótávolsága is sokkal nagyobb.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
senior tag
Szerinted nagyobb a hatotàvja egy 5Ghz nek mint a 4Ghz Nek?
Amikor Mesh hálózat kell az 5G nek mert annyival rosszabb a jele?
Amúgy milyen eszközök ? 3-5telefon rà csatlakozik?
Olyan routherek vannak hogy 50 ember rajta van meg se konnyan neki. És ez közep ketegória.
Sàvszélesség kinek hova ? Kàbelnél stabilabb nincs, màsrészt mobilolnak felesleges ilyen sàvszél.► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Pikari
addikt
A Wifi4 nem azt jelenti, hogy 4 ghz. A wifi alapvetően két féle frekvencián kommunikál, ez a 2.4ghz, és az 5 ghz. A wifi7 képes 6 ghz-en is kommunikálni akár (de ugyanúgy használhatod a 2.4 ghz-es freket, vagy az 5 ghz-et).
Minden frekvencia további bandokra osztható (6+).
Az ac a wifi 5, az tényleg csak 5 ghz-en kommunikál, ahogy a neve is sejteti. A wifi 4, avagy wifi n, mindkettőt használja.
A wifi 6 tudja mindkét frekvenciát. A wifi 7 is, csak az nincs a táblázatban.
A 2.4ghz-es jel hatótávolsága nagyobb, és a szilárd objektumokon (fákon, falakon) jobban áthatol. Minél alacsonyabb a frekvencia (és minél alacsonyabb az átvitt információ inicializált bitrátája), annál nagyobb hatótávolság (és objektumokkal szembeni rezisztencia) érhető el, továbbá, ezek a frekvenciák pattognak is a falakról.Mesh hálózat? Olyan nem létezik, hacsak nem a tplink kamu proprietrary szarjára gondolsz, mivel ők kivették a szabvány 25 éves WDS routerkombinálást a saját zárt szarjuk kedvéért, úgyhogy az újabb tplink routerek egyenesen a kukába valók.
Alapvetően 99% amit erről találsz a googleban, SEO kamu. Mondjuk a wifi5 az tényleg elég szar, ott stimmel a meglátásod.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
senior tag
Ezt hol írtam kérlek írd le.
"A Wifi4 nem azt jelenti, hogy 4 ghz"
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 7800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Vengance DDR-5 32GB/6000 CL30 + ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Pikari
addikt
Ebből gondoltam, hogy félreérted ezeket:
Szerinted nagyobb a hatotàvja egy 5Ghz nek mint a 4Ghz Nek?A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
senior tag
Hàt sejtettem de nem írtam azt 2.4Ghz Nek kellett volna írnom. Nagyobb a hatótàv és szerintem otthonra ennél több nem kell. Nekem azért van Wifi 6E routhert csak hogy a kàbeles kapcsolat biztonságosabb legyen. Wifi off al
Ezekkel tisztàba vagyok, amiket írtàl. Én csak az otthon vagy mobil reklamos Wifi 6 / Wifi 7 meg 5G mobil netes felhasznàlàs tök felesleges otthonra. Kivéve ha valaki okos otthon bolond és kell neki minden kapcsolóra legkondira, mosogató gépre a 10magos routhert.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Otthonra lehet, hogy felesleges. Irodába viszont nagyon jó a wifi6 / wifi 7. Én informatikusként kénytelen vagyok foglalkozni ezzel. Van, hogy összevissza minden helységben routerek és ethernet kanyarognak, hadd törje ki a nyakát valaki, eki felbotlik bennük, technikailag meg többszörösen egymásba natolva, meg fiókos szekrény méretű switchek, amik 10 éve áramot se láttak. Na ezeket ki szoktam szórni onnan, és helyettük berakni 1 db (EGY DARAB) wifi6 routert. 300-400nm-es épületet eddig mindenhol simán belátott, tucatnyi klienssel: több laptoppal, géppel, nyomtatóval, személyes telókkal/tabletekkel, okos szarokkal együtt.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nah annak van értelme úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest