- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-joco
tag
55 c715 ről érdekelne engem is vélemény, de úgy látszik itt mindenkinek csak 65 colos változat van
-
belashx
senior tag
válasz Kiskutya #4200 üzenetére
Nagyon nem nézegettem a Hisense-t, de lehet a kamera expója a TCL-re van inkább belőve, azért ég ki a Hisense. Ez csak tipp, simán lehet, hogy valóban ilyen.
Nekem van amúgy 55C715 típus. :)
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Botika89
tag
válasz Kiskutya #4208 üzenetére
Én emlékszem mikor vettem az LG a papirján is írta a trumotiont meg menübe is ott volt 3 különböző módba lehetett állítani!sport műsorral kiváló cucc!filmnél en is ki kapcsoltam de f1 nél mindig bekapcsoltam és nagyon jól mutatott jo fluid volt a mozgás!nekem ez hiányzik nagyon c715ből
-
Kiskutya
veterán
Jött ki plex frissítés nézzen rá akinek gondja volt hátha megoldja!
hmm...
-
lastmohican2
tag
Köszi szépen a segítséget!
65 és az 55 közötti 24 cm szélesség különbség miatt lehet a kisebb lesz a befutó.
A 10 bit és a 8bit+frc között mennyire látványos a különbség? 10 bit és 8 bit között láttam videókat, képeket, de 10 vs 8+2-ről nem igazán találtam.
Szeretnék majd játszani is vele, PC-met szeretném használni majd elsőkörben, majd ha lentebb megy a PS4 ára, lehet kipróbálom azt is rajta.
Az Androidos játék inkább csak családi plusz szolgáltatás, hátha van többjátékos lehetőség.
-
Kiskutya
veterán
válasz lastmohican2 #4220 üzenetére
Elméletileg szemmel nem látható csak műszerrel de nem láttam előben a különbséget. Ps4 ill PC tökéletesen megy. PC:
hmm...
-
darius09
tag
válasz lastmohican2 #4220 üzenetére
Ha pc vel akarod majd használni a tv pc módja nem az igazi ne ijedj majd meg ... Ha meglessz a tv írj rám saját beállításokkal szebb lessz a kép pcvel. :)
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
Húha! Kár volt beírnom. :)
48"-os samut váltott. Hát nagyobb. Az annak idején a kategóriájában elég jó tv volt(H6400), de ez persze jobb.
Szebbek a színei, jobb a feketéje, jobban is szól, bár én hifire kötve használom. Asszony szokott tévézni, akkor a saját hangszóróján szól. Egész jól.
Nem vagyok nagy HDR guru, így arról nem tudok érdemben nyilatkozni. Netflixen elég érdekesen kezeli a hdr-t, olyankor "összevissza" változik a fényerő, attól függően, hogy épp világos, vagy sötét jelenet van-e. Simán lehet, hogy szoftveres téma, de eddig nem javult a frissítések során.
A mozgásmegjelenítése jobb volt a Samsingnak, az biztos.
Tetszik, hogy androidos, és szerintem nem is lassú.
Fényereje számomra rendben van, felhősödést sem tapasztaltam, de a kép alsó részén a keretnél mintha erősebb lenne a háttérvilágítás.
Gyári lejátszója elég érdekesen kezeli a nagyobb filmeket: van aminél csak kb. 3 percesnek érzékeli a videót, de nem jöttem rá, mi az oka. Nálam főként monitor üzben megy, szóval ez nem olyan nagy probléma, kivéve DV filmeknél, mivel az pcről lejátszva nem támogatott, kizárólag HDR10-ként jeleníti meg, de ez nem a tévé hibája."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
válasz darius09 #4228 üzenetére
Még a szervizmenüben is kikapcsoltam, mégsem jó. Próbáltam visszaállítani ott az eredeti állápotot, hátha..., de az a gond, hogy ott még a szoftverfrissítés után se álltak vissza a beállítások, pedig feltettem a bekapcsolásos módszerrel is a romot.
Azért köszi a tippeket!
Szervizmenüs beállításokról tudna valaki dobni egy képet? Hátha velem van baj.
[kép]"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
válasz Kiskutya #4232 üzenetére
Igen, tudom mire gondoltál. Sose volt bekapcsolva.
Mondanám, hogy felveszem telefonnal, de szerintem nincs értelme. Mondjuk pro módban talán nem bizergálná automatikusan az expót."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
embe
nagyúr
A 65C715-re mi a legfrissebb fw. amit a tévé tölt le? Az oldalukon a v378-as van fent.
Hülye kérdésnek tűnik... de a kicsomagolás 2 emberes? Ilyen nagy tévét még nem csomagoltam ki eddig. Könnyű kivenni a dobozból? Hogy egyszerűbb?
Kiemelni, vagy kicsúsztatni? -
kecsawi
senior tag
Nekem a tv semmit nem töltött le, pendriveról viszont megy a telepítés, és ha nem válik be vissza tudod tenni a régebbit is. 602-es nekem bevált. Ne csomagold ki teljesen, inkább a talpat rakd fel dobozban, ha nem falon lesz így a panel biztonságban van. 2 emberes mindenképp, ha vigyázni akarsz rá. A papírt le tudod húzni róla, és felfektethetitek franciaágyra ha konzolra szerelnéd.
-
embe
nagyúr
válasz kecsawi #4238 üzenetére
Igen konzolon lesz. Akkor doboz lefektet, majd lehúzom a tévéről?
Akkor ez olyan mint a médiabox? Voltak Himédia és Zidoo eszközeim, de egyik sem töltötte leautomatikusan, mindet penről kellet frissíteni.
Gond nélkül vissza lehet tenni a korábbi fw-t? Nem lehet "téglázni"? Bár akkor jó nagy tégla lenne belőle.... -
embe
nagyúr
válasz kecsawi #4240 üzenetére
Holnap este barkácsszakkör. Este érek haza a tévével - melóhelyre rendeltem.
Utána régi tévé leszerel ( pár perc ) és jöhet a mókolás.
Első körben a hivatalosra frissítem, és ha rendben működik a tévé, akkor majd mehet rá a 602, ha azzal elégedettek vagytok - nálatok bevált. -
-
belashx
senior tag
válasz darius09 #4242 üzenetére
Ahogy a képen is látszik, még a szervizmenüben is kikapcsoltam teljesen. Miért ne tettem volna ezt meg a menüben is? Lehet ott be kéne egy picit kapcsolnom, hátha olyan, mint mikor a Netflixből kilépve is váltogatni kell a képmódot, mert nem áll vissza. Ezzel teszek egy próbát. Ill. felmegy ma a 602-es.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
freeapro
senior tag
Úgy néz ki, TV vásárláskor a TCL lesz a befutó, egyetlen komolyabb problémám maradt: a távirányító.
Úgy tudom nem megy a HDMI CEC, és Telekomos IPTV boxot nem lehet a TV távirányítóval vezérelni.
Van erre valami megoldás? Pl. LG okos távirányítóval megtanítható erre. Láttam TCL-nek is van okos távirányítója. Azzal esetleg megy?Illetve azt látom, hogy a TCL nem annyira felhasználóbarát. Kicsit melós a beállítás és ez a sok frissítés. Ebből a szempontból a Hisense nem jobb?
-
Kiskutya
veterán
válasz freeapro #4247 üzenetére
Frissítésen legalább látszik hogy foglalkoznak vele és bármikor vissza tudsz rakni egy régebbit ha nem tetszik az új. Ráadásul elég kevés app van a hisense rendszeréhez pl hbo go sincs. Távirányító tanítható csak kellene hozzá normális tcl kód azt írta itt valaki nem jó a régi tcl kód mert újabb kell. Az új kódot honnan lehet megszerezni fogalmam nincs. (engem nem zavar a több távirányító így ezzel nem us foglalkoztam)
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
freeapro
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest