Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Algol

    senior tag

    válasz építész #8240 üzenetére

    Első ötletem, hogy húzz egy gyűrűs vasmagot a tápegység 230V-os kábelére, esetleg 2-3 menetet is készíthetsz a kábellel rá. Ehhez sajnos meglehetősen nagy, legalább 30-40 mm belső átmérőjű gyűrűs vasmag kell, ha nem szeretnéd levágni a dugót a kábel végéről.

    Továbbá érdemes elgondolkodni azon, hogy honnan is jut be a zavarjel a rendszerbe. Nekem a monitorom VGA kábelén, mindkét csatlakozó közelében méretes gyűrűs vasmagon halad át a kábel. Nézd meg, hogy ebből a szempontból van-e különbség a monitoraid kábele között!

    Nemrég egyik barátom internetes szolgáltatót váltott és megkapta a T-home WiFi képes modemét. Attól kezdve a számítógéphez csatolt hangdobozokból elviselhetetlen sistergés, recsegés hallatszott normál hangerő mellett. Miután a helyszínen a hangdobozok helyzetét változtatva változott a zaj ereje és minősége is, adódott a következtetés, hogy a hangszórók vezetéke antennaként funkcionál, így jut zavar a rendszerbe. Ezután egy-egy átmérő 30-, magasság 20 mm-es M2000 anyagú gyűrűs magon húztam át mindkét hangdoboz vezetékét, két-két menetet tekertem rá a vezetékből, hogy a vas ne csúszhasson el. (Pont ilyen gyűrűs mag volt itthon.) Ez teljesen megszüntette a problémát.

    Üdv: Algol

Új hozzászólás Aktív témák